lisek_79 07.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, Mam duży problem. w Listopadzie 2012 kupiłem działkę rolną z WZ dom + garaż i pomieszczenia gospodarczeObok mojego 0,5ha jest działka około 3ha którą jak się okazało ktoś kupił... graniczymy ze sobą, a granica ma ponad 33m Ja w grudniu 2012 składałem o nowe WZ i w połowie stycznia dostałem prawomocne WZ Miałem tam listę właścicieli działek obok którzy zostali poinformowani o tym co che budować i nie było sprzeciwu. dziś byłem na dzialce i dowiedziałem się że będę graniczył z Stolarnią o powierzchnii 3500m2 !!!!!!! Sąsiad pokazał mi WZ które wójt gminy wydał właścicielowi tamtej działki nie informując mnie o tym że wpłynął wniosek ! a wniosek napewno wpłynął w 2013 roku bo WZ stolarni są datowane na 27.02.2012!!! Gmina mnie nie powiadomiła o wydaniu WZ, nie wiem od kiedy ta firma jest właściceilem tej działki może o moich WZ oni też nie wiedzą ? Na liście sąsiadów ich nie miałem. Ja już 19 lutego złożyłem wniosek na PNB i teraz co będzie jak kolejna instytucja nie poinformuje tamtej firmy że staram się o pozwolenie ? Jak chciałbym zablokować inwestycję... i nie zgodzić się na smierdzącą inwestycję za miedzą ? Ja zablokuje im WZ to oni mi PNB ? Nie wiem co mam zrobić wiem że jak nie wyrażę zgody na WZ to oni zablokują mi budowę domu albo posuną się do gorszych rzeczy.... PORADZICIE MI ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisek_79 08.03.2013 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Dzwoniłem do Gminy... oni powiadamiają tylko tych którzy widnieją w geodezji jako właściciele na dzień wydania wniosku z geodezjii... a że geodezja ma duży poślizg tj ja kupiłem działkę 26 list. 2012 a gmina do dziś 8. marca nie obliczyła mi podatku od nieruchomości bo nie dostała dokumentów z Geodezii. Dla mnie to kosmiczne nieporozumienie jak taka błahostka może trwać więcej niż 3 miesiące ?! teraz muszę przypilnować jak "stolarnia" będzie starała się o PNB wtedy będę składać sprzeciw ! Chodzi mi o to żeby zabezpieczyć się przed hałasem w godzinach wieczornych i nocnych oraz o to żeby kotłownie mieli na gaz lub prąd... a nie palili odpadami produkcyjnymi typu płyty wiórowe czy pianki... polak potrafi oszczędzać... Chciałbym dostać to na piśmie. Przecież rozumiem że ktoś kto planuje inwestycje na kilka milionów zł będzie chciał się ze mną dogadać i zgodzi się żeby produkcja nie trwała w NOCY i żeby nie smrodziła klejami czy lakierami. Hałas chyba nie bedzie uciązliwy w dzień... wiec stolarnia może stać w tym miejscu... tyle żeby szanowali sąsiadów... Ruch samochodów sie zwiększy bo stawiają parking dla pracowników na kilkadziesiąt samochodów no i osobny wjazd dla tirów a droga dojazdowa ma 5-6m szerokości PS. dzwoniłem do geodezji wg nich jestem właścicielem sąsiedniej działki od 30 stycznia 2013 roku. (tzn tego dnia zostałem wpisany do ewidencji gruntów) Edytowane 8 Marca 2013 przez lisek_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts