Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatny profil - masakra

Czy przedłużysz płatny profil?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedłużysz płatny profil?

• Tak, przedłużam za 2000zł na następny rok
    • Nie, jest to zbyt wygórowana cena

Recommended Posts

a pewnie ze masz prawo... i ja nikomu glosu nie odbieram bo i tez prawa do tego nie mam.

A z welniarzy chyba nie ma tu nikogo poza Toba i Insulina? obaj macie platne profile.

Ursy, Parocka, Isovera nie widzialem... a jak juz gdzies ktos cos na ten temat mowil to albo uzytkownicy albo jacys dystrybutorzy. Ursa przez chwile byla ale sobie darowali chyba

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No OK, popieram was ale jednocześnie zadam pytanie - po co wam te płatne profile ?????

Po kilku wypowiedziach Jeraeko czy Forest-Natura od razu wiadomo "w czym siedzi" a jak ktoś ma interes, to może napisać na priw.

Przecież nikt wam nie zamknie buzi, tylko wypowiadać się będziecie jako prywatni a nie w imieniu firmy, co moze nawet być korzystne?

Wydaje mi się, że również jako użytkownik forum mam prawo sie w tej kwestii wypowiadać. A pisząc o konkurencji - miałem na myśli innych producentów :rolleyes:.

Cieszę się, że odezwałeś się w tym temacie. A to dlatego, że jesteś jedynym /?/ przykładem koncernu wykupującego bezpośrednio profil płatny. Wszyscy pozostali to firmy o zasięgu lokalnym; dilerzy, partnerzy, firmy wykonawcze. Dla nich wykupienie profilu za 1200 zł jest poważnym wydatkiem w sposób bezpośredni przekładanym na ilość transakcji. Dla Ciebie, kto wie czy nie najważniejsze, jest sama obecność logo widoczna pośród wpisów, a taka kwota to ułamek promila we wszystkich wydatkach marketingowych. Jak wnioskuję z podpisu "e-konsultant" zajmujesz się śledzeniem internetu zawodowo i za wynagrodzeniem, my w wolnej chwili i z zamiłowania.

Problem w tym, że Redakcja traktuje nas jednakowo. Albo inaczej. Łagodniej. Redakcji wydaje się, iż posiadamy podobne budżety.

Witam.

Jest jeszcze jeden aspekt posiadania płatnego profilu, o którym firma Murator jakoś zapomniała tutaj wspomnieć.

Sam posiadając takowy (jako Salon Kratki.pl i wcześniej pod własnym "nickiem") i zamieszczając treści komercyjne w swoich wypowiedziach na nim, byłem zmuszany zarówno do zmiany swoich wypowiedzi jak i usuwano moje posty lub ich fragmenty, które były dla moderatorów FM "zbyt komercyjne" ...

To już było dla mnie - płacącego za możliwość czysto komercyjnego użytkowania płatnego profilu wręcz niezrozumiałe ...

Teraz podnosząc tak drastycznie koszty, rozumiem iż w dalszym ciągu Redakcja i Moderatorzy będą mogli sobie swobodnie cenzurować płatne profile i kasować z nich to co w dosyć subiektywny sposób uznają za "zbyt reklamoniosące" ... no to pytanie - po co w ogóle komuś taki płatny profil :rolleyes:

Pozdrawiam.

EZS bo wypadaloby miec firmowy profil zeby byc w porzadku w stosunku do Redakcji i innych uzytkownikow, zeby nikt nie zarzucal kryptoreklamy itd.

Skutecznosc takiego profilu i zwrot z inwestycji mozna policzyc, po to mi ten licznik w podpisie. Nie sadzilem ze mam taka wysoka ogladalnosc i klikalnosc stopki :) 2tyg czasu (mala probka poki co, moze przeklamywac, trzeba co najmniej z miesiaca wyciagac srednia) 216/14dni = 15osob dziennie x 356dni w roku: 5340 przekierowan na strone przy koszcie 1200zl/5340: 0,22zł za kazde klikniecie. Cena jak za adwordsa :) Budowia i Redakcja malo krytyczna jest wzgledem samych siebie... do Google sie porownuja :)

Witam.

Jest jeszcze jeden aspekt posiadania płatnego profilu, o którym firma Murator jakoś zapomniała tutaj wspomnieć.

Sam posiadając takowy (jako Salon Kratki.pl i wcześniej pod własnym "nickiem") i zamieszczając treści komercyjne w swoich wypowiedziach na nim, byłem zmuszany zarówno do zmiany swoich wypowiedzi jak i usuwano moje posty lub ich fragmenty, które były dla moderatorów FM "zbyt komercyjne" ...

To już było dla mnie - płacącego za możliwość czysto komercyjnego użytkowania płatnego profilu wręcz niezrozumiałe ...

Teraz podnosząc tak drastycznie koszty, rozumiem iż w dalszym ciągu Redakcja i Moderatorzy będą mogli sobie swobodnie cenzurować płatne profile i kasować z nich to co w dosyć subiektywny sposób uznają za "zbyt reklamoniosące" ... no to pytanie - po co w ogóle komuś taki płatny profil :rolleyes:

Pozdrawiam.

ooo no to juz wogole jakas lipa... a jest jakis regulamin uslugi platny profil, wg mnie powinien byc. Jakby nie patrzec kupujac taki profil MuratorSA lub spolka "kapitalowo powiazana" zawieramy transakcje - umowe na swiadczenie uslugi firma firmie.

Taka umowa powinna zawierac informacje podstawowe na temat m.in wlasnie tresci w platnym profilu plus regulowac tresci postow.

Zagwarantowac dostepnosc tej uslugi i jej dzialanie, informowac o skutkach, sposobach i czasie naprawy przy ewentualnej awarii serwerow lub czegokolwiek co spowoduje niewyswietlanie informacji z platnego profilu.

Rozumiem, że szokowa podwyżka to albo nieporozumienie,

albo - co dla mnie bardziej prawdopodobne - przygrywka do podwyżki, ale mniejszej

Każdy z nas jak zobaczy kwotę 2600 PLN za rok to wpadnie w szok

ale kiedy cena spadnie do 999 PLN to zacznie się wydawać atrakcyjna.

Nie ukrywam, że nie jestem zainteresowany wykupieniem płatnego profilu

jeżeli będzie drożej niż jest teraz - nie ma dla mnie znaczenia jak duża będzie podwyżka.

Nie wiem jak inni , ale ja staram się monitorować, czy pieniądze wydane na tego typu "reklamę"

to jest dobra inwestycja - z moich doświadczeń widać, że kontakty z forum owszem są

ale fakt czy mam płatny profil nie ma dużego znaczenia.

Dzień dobry Państwu.

Forest.

Dobrze zrozumiałem? Cenzurowano Ci wpisy w profilu płatnym?

To może ja odpowiem za wywołanego przedmówcę ... (z którym oczywiście, w całej rozciągłości sprawy, się nie zgadzam ;))

Tak - cenzurowano lub kasowano.

Przy czym żeby nie było to nieopatrznie zrozumiane - po mojej interwencji i częściowym uznaniu argumentacji moderatorów/adminów Forum, doszliśmy bez problemu do porozumienia ... swego rodzaju ...

Natomiast pojawia się pewna kwestia w tym momencie ... po pierwsze było to dla mnie bardzo żenujące - sam fakt że płacę i muszę potem "żebrać" i wykłócać się o możliwość wykorzystania w pełni tego za co zapłaciłem. A po drugie zapisy mówiące o takiej możliwości ingerencji jak i samej treści jaka może być przekazywana przez wypowiedzi Forumowiczów (w tym płatnych profili) są tak ogólne że tego typu sprawy mogą zależeć tylko i wyłącznie od "widzimisię" tego czy innego moderatora/admina, których jest przecież więcej na FM.

Pozdrawiamy i zapraszamy.

Tak sie kończy zachłanność https://www.facebook.com/antyncplus?fref=ts

Ta sprawa przypomina mi trochę problem z abonamentem telefonicznym, którego nie chciałem przedłużyć bez dodatkowych rabatów. Miałem wówczas 8 aktywnych numerów i Pani mówiła mi że dużo stracę rezygnując z umowy. Wyliczyłem jej, że klient z ulicy oprócz moich aktualnych rabatów i przywilejów, dostawał na zachętę jeszcze więcej. Bardziej opłacało się zawrzeć nowa umowę.

Wracając do forum. Uczę się robić kominki od dziecka. Co roku kilkakrotnie biorę udział w jakiś szkoleniach, jadąc nierzadko kilkaset kilometrów w jedna stronę. Mam własne laboratorium, uczę młodych sztuki zduńskiej. Tysiące wykonanych realizacji. Wpada na forum Pani Juzia co ma już drugi wkład w swoim życiu i mówi mi, że jestem gupi! Tak. Zgadzam się płacić za to 1200 zł!:D

Ps. Józia specjalnie przez "u"

Edytowane przez Kominki Piotr Batura

Witam / Dzień dobry Państwu

Ciekawy wątek - dzięki że link dostałem bo żyłbym w nieświadomości do momentu skończenia mi się płatnego profilu.

Odwiedzający dział o kominkach może mnie kojarzą - na FM "występuję" od jedenastu lat pod dwoma "nickami". Pierwszy jest prywatny, drugi założyłem pod kątem czysto komercyjnym.

Pierwszy pozwala mi na nieskrępowane wypowiadanie się jako osoby niezależnej i pokazywanie na FM tego, czego jeszcze przez parę lat najbliższych jeszcze miesięcznik Murator pokazywać nie będzie - bo nikt w Redakcji nie ma ani takiej wiedzy ani wyobrażenia że można takie rzeczy robić ...

Sprzedaję w ten sposób dobrowolnie i z pełną świadomością swoją wiedzę i doświadczenie ... robię to za zupełną darmochę ...

Wszyscy czytający wątek kominkowy i w nim moje wypowiedzi i tak wiedzą z kim rozmawiają i kojarzą od razu że jestem "branżystą" ... nikomu (poza dwoma - trzema forumowymi "pyskaczami" to nie przeszkadzało nigdy i nadal nie przeszkadza.

Drugi "nick" założyłem po to żeby mieć z tego korzyść materialną i zdobywać klientelę z FM. W tej chwili już wiem że nie przedłużę płatnego profilu z prostej przyczyny - liczę ile przynosi mi korzyści taka reklama i wychodzi mi że mógłbym dać za nią do 500 zł, nie więcej.

Ale do rzeczy ...

Mam pytanie w związku z poniższym:

Zrezygnuję z płatnego profilu - rozumiem że w jakiś sposób będę miał zablokowane konto lub będzie polegać ono ingerencji mniejszej lub większej administratora(ów) forum.

A co w takim razie z drugim profilem ... tym bezpłatnym ... ? Będę "banowany" ?

W dziale z którego mało co wyściubiam nosa (Kominki), jeżeli zniknie parę osób, którzy w tej chwili tworzą tam w ogóle dyskusję ... będzie wiało pustką, nudą i niekompetencją ... Z dnia na dzień pozbędziecie się potencjalnych "czytaczy" reklam, które są zamieszczane nieraz przez samych dyskutantów - właścicieli, współwłaścicieli i pracowników zarządzających w firmach z tą branża związanych ...

Przenieść się na inne forum w innym periodyku ... żaden problem - każda redakcja i moderatorzy forum z chęcią "przytulą" 3-4 osoby z "czuba"branży, kreujące konkretne trendy i mechanizmy rynkowe. Są jeszcze inne fora nie związane z wydawnictwami popularnymi, lecz konkretnie z branżowymi - jeszcze lepszy adres pod który trafiają ludzie ukierunkowani i zdecydowani czego i jakich wiadomości szukają ...

To tyczy się zresztą wielu innych działów FM, w których dwie, trzy czy cztery czasami, mądre osoby powodują że wogóle ludzie siadając przy komputerze w czasie wolnym,pierwsze co robią to sprawdzają co dzieje się na "muratorowym forum"

Komercja powoli deprecjonuje samo Forum Muratora a widać to od 2-3 lat niemal do przesady ...paradoksalnie dużo bardziej wymierne korzyści przyniosło by firmie (bo wydawnictwo to już dawno chyba nie jest) Murator zniesienie wszystkich profili płatnych ... wystarczy tylko złożyć taki pomysł w ręce pomysłowego menadżera z prawdziwego zdarzenia, a nie w dwie lewe rączki "sieroty" zarzynającej w ten sposób kurę mogącą znosić złote jajka ...

Pozdrawiam / Pozdrawiamy i zapraszamy

Duże firmy kominkowe, które reklamują się tutaj, prowadzą nasi znajomi, często kumple...Ciekawi mnie gdzie pójdą z reklamami, jak dowiedzą się o naszej dezercji z FM i pozostawieniu na placu boju pyskaczy, których wiedza skończy się jak odetniemy im pępowinę. Rozmawiałem np z przedstawicielem S., który wyśmiał możliwość płacenia za pobyt na FM.

Ty sam Adamie dla tego FM zarobiłeś pisząc swoje wątki i posty przez ostatnie 5 lat ,lekko szacując, jakieś 200tyś złotych i w zamian FM powinno Ci przydzielić grant czy dotację na realizację np. solara, bufora, itp. który zbudowałbyś sobie czy klientowi pokazując nam na forum z czego ,jak i za ile. FM jeszcze do tego nie dorosło może za jakiś czas.......

Padł tu już zdaje się taki pomysł, aby założyć taki fundusz na działania innowacyjne :).

Płatnego profilu nigdy nie miałem, chociaż bardzo wiele moich postów pachnie profesjonalizmem i komercja :(.

PS. Przywróć nazwę wentylacji, bo nie Twoja branża i akurat z tego nie masz żadnych profitów. Przywróć całą stopkę:p

Skąd wiesz jaka jest branża adiqq, skoro w swojej stopce wyraźnie pisze "nie mam nic wspólnego z branżą instalatorską" ?

Tylko z tego, że wypowiada się na temat swojego doświadczenia z pompą ciepła nie wynika jeszcze, że jest z tą firmą związany.

Panie i Panowie.

Żegnam jako Centrumgaz

i zarazem

Witam pod nowym Nickiem.

Zgodnie z deklaracją na tym forum nie przedłużyłem profilu płatnego w nowej cenie.

Prawdopodobnie byłem pierwszym któremu wygasał płatny profil i pierwszym zaskoczonym podwyżką opłat.

Mimo wymiany obfitej korespondencji nie udało mi się nic załatwić. Jeśli "wymianą" nazwać moją aktywność, gdyż maile kierowane wyżej pozostały bez odpowiedzi.

Dziękuję jednocześnie P. Andrzejowi /moderator/ za wykazana przychylność, zrozumienie, współpracę, cierpliwość, ....

Do zobaczenia w innych tematach forum Muratora.

Witamy nowego usera :)

Zauważyłeś że wszystkie wypowiedzi Centrumgaz z poprzednich miesięcy maja nowy nick i avatar , przecież wtedy miał opłacony profil i działał zgodnie z regulaminem FM, zatem prawo działa wstecz , można było zostawić stary avatar i nazwę i informację o zmianie nazwy usera. Nie zapłacił to go wycieli z historii FM . Zabawne bo sami strzelili sobie w kolano , teraz trzeba skontrolować każdy post jaki wcześniej napisał pod kątem komercyjnej reklamy za która można go obecnie ścigać. Taki przypadków będzie więcej i będzie jeszcze śmieszniej.

no to ciekawe....

czyli teraz wszystkie posty z zakresu platnego profilu lamia regulamin... czyli nasz CentrumGaz BANA zaraz dostanie jako zwykly user :)

spirala absurdu wlasnie rusza...