Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatny profil - masakra

Czy przedłużysz płatny profil?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedłużysz płatny profil?

• Tak, przedłużam za 2000zł na następny rok
    • Nie, jest to zbyt wygórowana cena

Recommended Posts

Ja tylko sobie niesmiało pisnę - przestańcie może traktować forum jako zarobek. Powiem wprost - reklamy można olać (albo adblokera założyć), jeżeli jeszcze wy przestaniecie przynosić dochód, to może... wróci tu normalność? Znaczy ta czy inna firma zrozumie, ze tu się NIE zarabia. Można poradzić gratis, mozna pogadać, można podzielić jakiś włos na 16. Hobby takie.

PS. Tych "woelkich" którzy jednoznacznie reklamują molochy nikt nie traktuje poważnie. Przecież wiadomo, że oni swoje chwalą. Czyli nieobiektywnie. Nie będę pytała przedstawiciela Śnieżki, która farba najlepsza :)

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tylko sobie niesmiało pisnę - przestańcie może traktować forum jako zarobek. Powiem wprost - reklamy można olać (albo adblokera założyć), jeżeli jeszcze wy przestaniecie przynosić dochód, to może... wróci tu normalność? Znaczy ta czy inna firma zrozumie, ze tu się NIE zarabia. Można poradzić gratis, mozna pogadać, można podzielić jakiś włos na 16. Hobby takie.

PS. Tych "woelkich" którzy jednoznacznie reklamują molochy nikt nie traktuje poważnie. Przecież wiadomo, że oni swoje chwalą. Czyli nieobiektywnie. Nie będę pytała przedstawiciela Śnieżki, która farba najlepsza :)

Piskaj piskaj !

my przestaniemy przynosic dochod, ja bylem na tyle podly ze jeszcze nie dalem im zarobic ( w sensie zywej gotowki w postaci przelewu na konto)... sam zreszta tez nie powiem zebym dorobil sie na FM czegos wiecej niz przekrwionych oczu od monitora... ale chce byc fair... staram sie przynajmniej, ale zaraz mnie stad wytna banem i po zawodach ....

Ale jak patrze na to co sie dzieje - sama widzisz EZS Fundacja Muratora chyba inne cele ma niz sie wszystkim wydaje... i to juz raczej nie sa spekulacje...

I tym bardzo mądrym i wyważonym wpisem, proponuję zakończyć podział włosa na kolejne 16, przynajmniej do świąt. ZDRÓWKA ŻYCZĘ! Oczywiście nie tylko Ewie.

Piskaj piskaj !

my przestaniemy przynosic dochod, ja bylem na tyle podly ze jeszcze nie dalem im zarobic ( w sensie zywej gotowki w postaci przelewu na konto)... sam zreszta tez nie powiem zebym dorobil sie na FM czegos wiecej niz przekrwionych oczu od monitora... ale chce byc fair... staram sie przynajmniej, ale zaraz mnie stad wytna banem i po zawodach ....

Ale jak patrze na to co sie dzieje - sama widzisz EZS Fundacja Muratora chyba inne cele ma niz sie wszystkim wydaje... i to juz raczej nie sa spekulacje...

Reagujemy na zgłoszenia i natychmiast usuwamy nicki i wpisy łamiące regulamin. Prosimy o takie zgłoszenia.

Płatny Profil powstał wyłącznie dlatego, że była i jest presja na reklamowanie się na forum. Forum nie powstało, by zarabiać w ten sposób. Panowie przeliczacie koszty na klikanie, a liczy się też reputacja, zaufanie forumowiczów; liczą się posty, które zostają na forum i prowadzą do uczciwej solidnej firmy. Są korzyści z Płatnego Profilu. Półśrodki, ukryta reklama prędzej czy później narażają na interwencję moderatorów.

Dobra, teraz calkiem powaznie i bez zartow i zbednych zlosliwosci z mojej strony:

Definicje:

PP- usluga platny profil zamawiana w Budowia.pl

Regulamin - ogolny regulamin forum dostepny dla wszytskich Regulamin

1. Gwaltowny rozrost forum (ilosc uzytkownikow) jest faktem, przybywa uzytkownikow, rosnie ilosc odwiedzajacych i jasne jest ze przy takiej rzeszy potencjalnych odbiorcow mozna zaczac sie zastanawiac nad zarabianiem na tym pieniedzy zarowno przez Murator jak i przez uzytkownikow prowadzacych dzialanosc zwiazana z tematyka forum.

2. Ilosc moderatorow (oni chyba pracuja charytatywnie?) wg mojej opinii jest zbyt niska w stosunku do przyrastajacej ilosci postow i uzytkownikow, nie sa w stanie nad tym zapanowac.

3. Stworzony pewnie kilka lat temu regulamin nie zostal chyba zaktualizowany do obecnej formy forum i mozliwosci jakie sie pojawily (PP), tu musze przytoczyc kilka pkt regulaminu i sprzecznosc z tym co dzieje sie w przypadku platnych profili:

b) Nie jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na forum, zdjęć, komentarzy, które:

• zawierają dane osobowe i teleadresowe,

Czyli wszystkie polecenia, biale, czarne listy sa niezgodne z regulaminem - brak reakcji moderatorow... jednoczesnie majac platny profil... mozemy juz miec dane osobowe i teleadresowe (sprzecznosc pomiedzy Regulaminem a funkcjonalnoscia PP)

• są reklamami lub promocją działalności gospodarczej własnej lub obcej

Jak wyzej: kazdy wpis kazdego uzytkownika forum narusza regulamin... uzywanie nazwy wlasnej czegokolwiek... przyklad zaraz podam:

Uzytkownik K160 zadaje pytanie: na temat tego pieca uzywa nazwy wlasnej Zębiec KDU, KWKD ... przeciez to jest nazwa wlasna produktu, i swego rodzaju reklama... jak mialby zapytac o ten piec w inny sposob zgodnie z regulaminem? aby dostac odpowiedz? podac jego wymiary, kolor i opisac slownie? nie uzywajac nazwy wlasnej modelu. I tak jest z kazdym produktem... a juz najlepszym przykladem jest spopularyzowane uzywanie nazwy "UNIGRUNT" dla kazdego gruntu na rynku... a przeciez to jest jawna reklama produkcji firmy Atlas. Jednoczesnie juz majac PP mozemy uzywac nazw wlasnych, czy tez nie mozemy: lamiemy regulamin forum, ale PP daje takie przywileje... poza tym w tym momencie przestrzegajac regulaminu trzeba by bylo skasowac prawie cale forum?

c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane.

Regulamin o tym mowi... jasne... ale znowu PP temu przeczy. Co jest wazniejsze, regulamin czy regulamin PP - bo to 2 odrebne rzeczy funkcjonujace w jednym miejscu czyli tu na forum. Dlatego poprosilem o regulamin i zasady dzialania PP

Wrescie moja aktualna stopka, przez wiele, wiele miesiecy mialem nazwy " DRYVIT, STO, CAPAROL" moj numer telefonu - nazwy wlasne producentow, niejako reklamujace ich dzialanosc,plus moj nr telefonu. Zlamanie regulaminu w pkt: 2.4 b) podpunkt 1 i 2. Łamie regulamin, dlaczego mi tego nie usunieto, nie zbanowano mnie? wreszcie dlaczego moderowano wpisy osob ktore maja PP? przeciez to jest ich powierzchnia reklamowa za ktora zaplacili?

Na razie tyle... to sa najbardziej nurtujace mnie pytania.

Co do liczenia klikniec: Wy tez liczycie koszty kampanii reklamowych, macie do tego osobny dzial. Przeciez to jest biznes, taka reklama ma byc inwestycja a nie wyrzuceniem pieniedzy w bloto, poki co dla mnie statystyka przeklikniec oznacza ze ok. 20gr place za klikniecie, co jest akceptowalne. Aby inwetsycja sie zwrocila (1200netto) musze dostarczyc material na 2 elewacje forumowiczow kompleksowo przy zalozeniu ze jeden domek to: 200m2 docieplonia styropianem z wyprawa wierzchnia z tynku silikonowego. Jest to cena akceptowalna dlatego tez chce wiedziec dokladnie jakie ograniczenia i jakie zalety da mi zakup PP. I czy w jakikolwiek sposob to ze chce byc fair w stosunku do wlasciciela forum pomoze mi i uchroni przed "szara strefa" zakamuflowanych firm z ktorej wlasnie sam chce wyjsc.

Chcialbym poznac swoje prawa i obowiazki zanim wydam 1200zl netto, zima jest... kasy nie ma... trzeba cos zarobic wreszcie... wiec inwestycja musi byc przemyslana, nawet jak jest to "tylko" 1200zl netto, sa okresy w roku ze 1200zl netto to wogole bez mrugniecia okiem sie wydaje, a sa okresy jak teraz wlasnie po dlugiej zimie i generalnie zapasci na rynku ze 1200zl netto to powazny wydatek i trzeba 10x sie zastanowic czy warto zainwestowac.

Pana uwagi przekażemy do działu prawnego. Chcemy, by regulamin był precyzyjny.

Natomiast Pana stopka jest przykładem tej manipulacji, której pozwala uniknąć Płatny Profil - niby podpis, niby reklama. Taka zabawa w ciuciubabkę tak naprawdę obniża wiarygodność firmy, która chce się w ten sposób zareklamować.

Spokojnych radosnych Świąt!

Pana uwagi przekażemy do działu prawnego. Chcemy, by regulamin był precyzyjny.

Dziekuje... mam nadzieje ze sie uda to prawnie uregulowac

Natomiast Pana stopka jest przykładem tej manipulacji, której pozwala uniknąć Płatny Profil - niby podpis, niby reklama. Taka zabawa w ciuciubabkę tak naprawdę obniża wiarygodność firmy, która chce się w ten sposób zareklamować.

zdaje sobie z tego sprawe i sie zgadzam... dlatego chcę przestać sie bawic, ale wiedziec za co mam zaplacic i co mi to tak naprawde da.

Wreszcie jakas konstruktywna odpowiedz.

Spokojnych radosnych Świąt!

Wzajemnie

Są całe wątki na forum założone przez osoby promujące swoje wyroby, ich nicki również sugerują czym się zajmują tylko jakoś to tak utrwaliło się już w treści że już nikt nawet tego nie widzi czy nie chce widzieć, nie próbuje reagować, po prostu jakoś się wtopiło w treść a ślizgacze sobie dziobią z forum za free.

Ten który chce być w porządku jest obdzierany ze skóry.

Polska jest jednak bardzo dziwny kraj.

Pozdrawiam Redakcję o raz wszystkim kolegów i koleżanki życząc Zdrowych I Spokojnych Świąt.

Jeszcze z Profilu Płatnego: karoka65 ( FHU Karoka-Eko )

Posprzatano mi stopke... ciekawe... link do niekomercyjnej strony... z moim licznikiem...

Podpis jak zawsze...

Moze ktos wreszcie wyjasni co jest reklama a co nie? bo to nadal niejasne jest

Panowie MODERATORZY.

W zapale czyszczenia postów chyba posunęliście się za daleko.

W dniu dzisiejszym usunięto moje dane adresowe z mojego wpisu w moim ogłoszeniu w dziale

Ogłoszenia drobne - szukam, sprzedam, kupię, oddam, zamienię

Mam nadzieję, że nie różnimy się w rozumowaniu: - Ogłoszenie bez danych teleadresowych nie jest ogłoszeniem.

Proszę o przywrócenie.

Do K... nedzy !

Teraz juz sie zagotowalem maksymalnie...

Moderatorzy tna nasze posty, w stopce nie wolno miec nic zupelnie... telefonu, opisu czegokolwiek.. linkowanie do swojego ogloszenia w dziale ogloszen tez jest wycinane... ale nie zawsze.

Przepraszam Elfir: personalnie nic do Ciebie nie mam ale akurat Ty jestes tego przykladem jako moderator.

Elfir moderatorka moze miec link w formie:"tym sie zajmuje" i link do swojego ogloszenia w dziale ogloszen co praktycznie jest rownoznaczne z PP nr telefonu, e-mail, http://www...

Ale jej nikt tego nie tknie...moderatorka....jej regulamin nie dotyczy

zobaczymy.... co bedzie dalej....

Dawajcie ten regulamin PP ... zobaczymy .... Czy dopiero go opracowujecie? swiadczycie usulge nie wiadomo jaka?

W dziale ogloszen:

Każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia na dany temat, tam też może aktualizować swoją ofertę. Mnożenie ogłoszeń handlowych może być powodem usunięcia użytkownika z Forum.

to jakim prawem moderujecie ogloszenie Greengaza? I dlaczego ja nie moge linkowac do swojego ogloszenia w dziale ogloszen a wybrancy moga?

Malo tego... kto wie czy mi i sama Elfir jako moderator nie wymoderowala stopki!

Jak ktos tyka mojego wpisu niech sie pod tym podpisze !

Edytowane przez fighter1983

I pomyśleć od czego się zaczęło.

Przypomnę - zmiany cen na profil płatny.

W "praniu" wyszło: niejasny /sprzeczny/ regulamin, brak konsekwencji w jego przestrzeganiu, totalny bałagan.

Brak koncepcji jak forum ma być prowadzone, dla kogo jest i do czego służy.

Na to wszystko nakłada się poziom dyskusji poniżej dna Rowu Mariańskiego /link wpis wcześniej/.

Firma działająca na forum pod neutralnym Nickiem może sobie pozwolić na wszystko.

Elfir nie jest jedyna.

Droga Redakcjo.

Po co Wam to było?

Edytowane przez Greengaz

fighter1983 zaglosowalam w ankiecie, zaznaczylam

otrzymałem/am ofertę, ale to był pojedynczy przypadek

Buduje dom na odleglosc, zalatwiam wszystko sama, bo maz nie ma czasu. Przed kazdym etapem przygotowuje sie, czytam, pytam itd. Przed wyborem okien prosilam o rade, niedawno mialam problem z projektem wm, panowie wszystko mi wytlumaczyli, doradzili.

NIE DOSTALAM NA PW ZADNEJ OFERTY OD OSOB POSIADAJACYCH PLATNE PROFILE!!!!

Dostalam jedna jedyna propozycje na wycene okien od osoby zarejestrowanej w 2008r, z kilkoma postami na koncie (nie pamietam 3? 5?)

Droga Redakcjo, podwyzszenie oplaty za platny profil to wg mnie pomylka. Ci ludzie POMAGAJA BEZINTERESOWNIE takim blondynkom jak ja i chwala im za to, ze maja na to czas i checi:yes: Moze i trafi sie jakis klient na 10 osob pytajacych, ale chyba nikt sie nie spodziewa "zlapac" klienta piszac w watku, gdzie uzytkownik forum pyta o rade jak zrobic instalacje samemu???