Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatny profil - masakra

Czy przedłużysz płatny profil?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedłużysz płatny profil?

• Tak, przedłużam za 2000zł na następny rok
    • Nie, jest to zbyt wygórowana cena

Recommended Posts

tereska77 dziekuje za glosik :)

Ankieta powstala wlasnie na podstawie dyskusji na temat tych PP, czy to wogole ma sens, skoro padlo stwierdzenie ze w dziale z instalacjami wystarczy sie odezwac tylko a juz bombarduja ofertami na PW. wiec z czystej ciekawosci chcialem sprawdzic. Chyba nie jest to problem poki co, a jak Redakcja w koncu z prawnikami wymysli regulaminy i zasady i je sformalizuje - zobaczymy co sie wydarzy.

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowna Redakcjo.

Moje ogłoszenie dane w dziale "Ogłoszenia drobne, ..." jest przeplatane reklamami konkurencji.

Link tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199200-PROPAN-–-własny-zbiornik-LPG/page6&highlight=propan

Czy to jest fair?

Proszę o odpowiedź.

Jak widzicie jestem bardzo grzeczny i spokojny.

PS.

Oferty na tego rodzaju reklamę nie otrzymałem.

Panowie Moderatorzy i Szanowna Redakcjo.

Wasz zapał nie ustaje i ustawicznie wymazujecie

MOJE dane adresowe z MOJEGO ogłoszenia umieszczonego w dziale Ogłoszenia drobne.

Powyższe traktuję jako wypadek przy pracy.

Cały czas mam nadzieję, że jesteśmy zgodni - ogłoszenie bez danych adresowych nie jest ogłoszeniem.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

zapoznalem sie... mnie osobiscie sie ta inwestycja - nie oplaca... nie zostane jednak klientem na PP :(

zwlaszcza ze i tak mozna "na wydre" i to calkiem oficjalnie:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183452-czy-trzeba-zrywa%C4%87-stary-styropian&p=5979730&viewfull=1#post5979730

Edytowane przez fighter1983

jakiego zamieszania. Niescisly regulamin forum i zbojeckie ceny poczatkowe.

Na chwile obecna... juz w miare realne, ale tez nie pozwoliliscie mi sprawdzic do konca czy warto czy tez nie, link do mojego licznika zostal usuniety ze stopki, wiec na dobra sprawe PP kupowalbym w ciemno.

Aktualnie bombarduja mnie wszystkie porownywarki cen (nokaut, ceneo, okazje.info itd...) generalnie: kazdy chce kase za klikniecie, Murator czy tam Budowia chce kase z gory za rok wyswietlania reklamy, jest to swoja droga uczciwe postawienie sprawy. Nie mniej jednak okazuje sie, ze duzo cenniejsze od wyswietlanej reklamy sa wpisy na tym forum, bo ludzie sami sie odzywaja.

Ja nie moge... ktora czesc stopki ponizej jest reklama? w ktorym miejscu lamie regulamin forum? bo moze ja jestem nienormalny?! w nawiasie komentarz, nie czesc stopki

Cos tam o elewacjach: Caparol w systemach docieplen, czy dobre moze byc jeszcze lepsze? (link do jednego z postów na FM Muratora)

Izolacje pionowe fundmentow. (link do jednego z postów na FM Muratora)

Jezeli pojawilo sie jakies pytanie - po prostu zadaj je (link do wiadomosci na PW Murarora)

W ktorym miejscu tutaj nastepuje naruszenie regulaminu?

Edytowane przez fighter1983

Witam.

Szanowna Redakcjo, włączę się znów w dyskusję o obecności na FM Fachowców (tych pisanych z dużej literki), nie pod postacią płatnych profili lecz taką, jaką do tej pory utrzymuje wielu z nich, obecnych na Forum od wielu już często lat.

Skupię się tylko na przykładzie działu Kominki, w którym najczęściej "przebywam" i piszę.

Znacie pewnie Szanowna Redakcjo liczniki osób odwiedzających poszczególne działy i wątki oraz liczbę piszących w nich Forumowiczów.

Jesteśmy obecnie w samym środku sezonu budowlanego, gdzie ruch w mojej branży niewiele wcale ustępuje szczytowi jesiennemu. Od około miesiąca możecie obserwować pewne zjawisko w wątku - mniejsza z tym czy sprowokowane czy przypadkowe ... Otóż od pewnego czasu bardzo ograniczyła się obecność w tym wątku wypowiedzi większości Fachowców z branży kominkowej - tych będących obecnymi w nim od wielu już lat. Efekt jest taki, że dział Kominki praktycznie umarł ... Zamiast kilkudziesięciu wypowiedzi dziennie mamy w nim kilka wypowiedzi ... na tydzień. Jak pisałem jest samiutki środek sezonu wiosennego, gdzie po wykonaniu prac ciężkich na budowie, montaż kominków idzie na całego ... dosłownie w dziesiątkach tysięcy sztuk miesięcznie w skali całego kraju ...

Bez Fachowców to Forum zginie samo. To oni są wielokrotnie prowodyrami do szerszej dyskusji i zainteresowania tematem, a także powodem dla którego wielu potencjalnych czytelników miesięcznika Murator wchodzi na FM i do tego działu. To Fachowcy zamieszczają największą liczbę zdjęć ilustrujących wiele branżowych aspektów budowlanych oraz już produkty finalne, których bogactwo i różnorodność jest po wielokroć większa niż posiadana biblioteka zdjęć z których korzysta na okrągło Szanowna Redakcja.

Forum pomału umiera naturalną śmiercią komercjalizowanego śmietnika, z którego coraz więcej ludzi przestaje czerpać bo ma po prostu przesyt mało mówiących i docierających do świadomości przeciętnego człowieka reklam i wątków komercyjnych.

Zrobiliście z Forum, Szanowna Redakcjo , poprzez liczne regulacje regulaminowe związane z chęcią coraz większego zarobkowania, miejsce gdzie już nie ma miejsca na swobodną dyskusję a paranoja reklamowa sięga absurdalnych sytuacji, gdzie bez podania konkretnych nazw marek, firm i wyrobów jakakolwiek dyskusja po prostu traci często sens. A Wy chcielibyście żeby za to płacić ...

Nie widzicie Szanowna Redakcjo że niedługo zaczniecie sami płacić wielu osobom za to żeby chciały utrzymywać Forum Muratora na jako takim przyzwoitym poziomie ... ? Ludzie - zwykli czytelnicy uciekają stąd nagminnie na inne fora internetowe, gdzie jest dużo przyjemniej a i wiedza po wielokroć większa i konkretniejsza tam bywa ...

Wysyłanie plików do ściągnięcia i wydrukowania "nalepek" posiadaczom płatnych profili tego na pewno nie zmieni ...

Pozdrawiam.

Wszystkie zasady pozostają od lat niezmienne, zmieniła się tylko cena płatnego profilu. Forumowicz z dorobkiem nie muszą się też obawiać podawania nazwy marek - tak zawsze było, bo szanujemy dorobek Forumowiczów, ich pozycję na forum. Usuwane mogą być wpisy, które bez żadnego komentarza odsyłają na stronę firmową.

• 4 months później...

blechert to walka z wiatrakami jest.

Nie mozesz sobie tego zastrzec, bo rejestrujac sie zaakceptowales regulamin, ktory mowi o tym, ze Murator moze z Twoimi wypowiedziami robic co chce. Drukowac, cytowac , i co tylko....

Sama usluga PP - jest jaka jest... chyba nalezy sie cieszyc ze nie kosztuje 12tys.... tylko 10x mniej, moze ktos sie skusi.

Osobiscie nie podoba mi sie taka polityka, ale to nei moje forum, jak zaloze wlasne to sobie tez wprowadze jakies tam zasady czy sie to komus podoba czy nie.

Redakcji z jednej strony zalezy na naszej obecnosci, ale z "gory" przyszly takie a nie inne wytyczne i po prostu musza sie dostosowac.

Nie całkiem zgadam się z Tobą. Oni zastrzegli sobie prawa do tego co już napisane, ale nie mają praw autorskich tego co napiszemy:)

Dlatego propaguję "nieposłuszeństwo forumowe".

Po prostu piszę o tym, że mojej wiedzy nie dostaną za darmo.

Redakcja strzela sobie w stopę a tekst w stylu "Po co Pan robi tyle zamieszania" jest niegrzeczny i BEZCZELNY!

Działalność takich ludzi tutaj przynosi efekty wymierne w postaci grubej kasy za każdy dzień funkcjonowania forum.

Dzięki tym ludziom my - zwykli inwestorzy tutaj zaglądamy. Taki Forest, Blechert, Janzar, Jarektur, Elfir (nie wiem czy nie przekręcam nicków i ilu z wymienionych jeszcze tutaj się udziela), i paru innych pomogło mi w sytuacjach które były dla mnie trudne podczas inwestycji. Dzięki poradom ludzi, którzy się na tym znają nie dałem się oszukać, naciągnąć i uniknąłem wielu błędów, które są nieobce naszym polskim "fachowcom" od budowania.

Zastanawiam się czy obecny cyrk to nie robota jakiegoś firmowego "kreta", który chce rozwalić najlepsze w kraju forum budowlane, bo nie sądzę, że można być aż tak niekompetentnym!

Z drugiej strony: czy aby czasem tacy eksperci, prowadzący czasem malutkie interesy, ale doradzający szczerze i często zgodnie z prawdą nie są solą w oku wielkim firmom i koncernom budowlanym? W końcu nieraz tutaj na forum obnażano niejedno marketingowe oszustwo, oraz fakt robienia z klienta idioty, choćby Rusta przypomnę.

Każdy powinien tutaj mieć możliwość pisania i posiadania SKROMNEJ wizytówki BEZPŁATNIE, bez względu czy czytający, czy tylko właściciel firmy, który przy okazji trochę się rozreklamuje. Powinniście ŚCIĄGAĆ BUDOWLAŃCÓW TUTAJ a NIE ICH PRZEPĘDZAĆ! Bez budowlańców na forum my - inwestorzy nie będziemy tego chcieli czytać. Bo o budowaniu na amatorskim poziomie to możemy sobie ze "śwagrem" lub "somsiadem" pogadać!

Gość Arturo72

Każdy powinien tutaj mieć możliwość pisania i posiadania SKROMNEJ wizytówki BEZPŁATNIE, bez względu czy czytający, czy tylko właściciel firmy, który przy okazji trochę się rozreklamuje.

Powinniście ŚCIĄGAĆ BUDOWLAŃCÓW TUTAJ a NIE ICH PRZEPĘDZAĆ!

Bez budowlańców na forum my - inwestorzy nie będziemy tego chcieli czytać.

Bo o budowaniu na amatorskim poziomie to możemy sobie ze "śwagrem" lub "somsiadem" pogadać!

Nie do uwierzenia,żeby nikt w Redakcji tego nie rozumiał ale jednak wydaje się być to prawdą...