dorkota 08.03.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, jesteśmy z mężem na etapie wykańczania kuchni. Na podłodze postanowiliśmy położyć ciemny gres Domino Oriano, a na ścianach białe płytki z tej kolekcji: Do takiego ciemnego gresu pewnie wszyscy poleciliby jasne meble, ale ja zawsze chciałam mieć ciemne. Pomyślałam więc o ciemnych meblach takich jak te poniżej w połączeniu z jasnym blatem i jasną listwą przy podłodze: http://blackredwhite.ecpaper.eu/2011_new/#page=44-45 Zaznaczę, że kuchnia jest widna (duże okno od południa) i otwarta na salon. Czy to ma sens? Czy ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 08.03.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No ale pokazałaś ciemne meble z jasną podłoga, więc nie rozumiem przykładu..... A co to za kolekcja białych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 08.03.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Zacznijmy od tego czy duża ta kuchnia. Bo takie ciemne z ciemnym w małym wnętrzu dobrze nie będzie wyglądac.Tu masz przykład, moim zdaniem to ciężkie i przeładowane: http://img-pl1.b-dn.net/upl/xl/zdjecie3036-kuchnia-styl-nowoczesny.jpg Ta też prezentuje się dość ponuro: http://modne-wnetrza.com/wp-content/uploads/kuchnia-po%C5%82%C4%85czona-z-salonem.jpg Edytowane 8 Marca 2013 przez kaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 08.03.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Dla tych co nie zrozumieli: - podłoga - grafit - ściany - białe - meble - jak te w linku, tylko meble, bez podłogi!!! To takie skomplikowane?? Kuchnia ma ok 10m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Przy meblach w okleinach tak dominujących "pasiaków" w połączeniu z taką płytką, zafundujesz sobie nieustanne zawody pt." kto jest ładniejszy ?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 08.03.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No dobrze, to jakie ciemne fronty mogę dobrać do takich płytek? Odcienie brązu raczej nie wchodzą w grę. Chociaż coś takiego, w połączeniu z jasną listwą przypodłog. wyglądałoby wg mnie nie najgorzej. Kolorowe meble też odpadają, bo wydaje mi się że szybko się znudzą. Może coś takiego - dąb platynowy??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Łączenie 2 wyrazistych faktur nie jest dobrym pomysłem. Do takich płytek lepiej pasować będą fronty lakierowane lub od biedy "drewniane" ale z niemal niewidocznym usłojeniem i półpołyskiem.Ceramika Domino produkuje gresy szkliwione. Nie uzyskasz więc na nich nawet połowy takiego efektu jak ten przedstawiony na wizualizacji, gdzie jest równo wybarwiony poler czy satyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 09.03.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Czy do takiego gresu dopasuję jakiś ciemny lakierowany front? Czy raczej jasny? A coś takiego http://blackredwhite.ecpaper.eu/2011_new/#page=72-73 Gres jakby trochę podobny do mojego, a meble ciemne. Edytowane 9 Marca 2013 przez dorkota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.03.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dla mnie ciemna kuchnia jest niepraktyczna,a już podłoga to porażka.Musi być naprawdę duża żeby to się sprawdziło,lub otwarta na resztę domu/mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 09.03.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A dla mnie jasna podłoga to jest największa porażka. Nie dość że widać każdy pyłek i okruszek, to jeszcze dodatkowo jasne fugi, które po kilku miesiącach używania kuchni są zajechane tak, ze można wyczyścić je tylko Domestosem. Dziękuję, już to przerabiałam. Kuchnia jest otwarta. I od południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.03.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A dla mnie jasna podłoga to jest największa porażka. Nie dość że widać każdy pyłek i okruszek, to jeszcze dodatkowo jasne fugi, które po kilku miesiącach używania kuchni są zajechane tak, ze można wyczyścić je tylko Domestosem. Dziękuję, już to przerabiałam. Kuchnia jest otwarta. I od południa. Fugę można zapodać epoksydową, zwłaszcza w kuchni... Ta z pewnością się nie ubrudzi. Zapewniam Cię poza tym, że na ciemnej podłodze bardziej widać wszelkie zabrudzenia, niż na jasnej (mam i jasne i ciemne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.03.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Dorkota,widzę że dla ciebie jest wszystko czarne albo białe.Jasna podłoga może być w różnych odcieniach,mazajach czy pasach,nie koniecznie czysto biała z białą fugą.Ja też nie jestem za takim rozwiązaniem,sama się teraz borykam z jasną ciągle brudzącą się podłogą,ale przy twoim pomyśle trzeba dysponować większa powierzchnią żeby całość nie wydała się ciężka i przytłaczająca.Kuchnię masz 10m a salon? Edytowane 9 Marca 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ludzie, o czym Wy piszecie? Ja mam jasną podłogę w kuchni i nie jest zbyt praktyczna, natomiast niejednolity gres, mimo że ciemny, wydaje mi się baaardzo praktyczny - przecież na takiej podłodze prawie nic nie widać! To nie jest ciemna, gładka, świecąca się płytka.Inną kwestią jest dobór frontów do takiej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 09.03.2013 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dorkota,widzę że dla ciebie jest wszystko czarne albo białe.Jasna podłoga może być w różnych odcieniach,mazajach czy pasach,nie koniecznie czysto biała z białą fugą.Ja też nie jestem za takim rozwiązaniem,sama się teraz borykam z jasną ciągle brudzącą się podłogą,ale przy twoim pomyśle trzeba dysponować większa powierzchnią żeby całość nie wydała się ciężka i przytłaczająca.Kuchnię masz 10m a salon? Każda jasna podłoga brudzi się tak samo, niezależnie od odcienia, nie musi być biała. Zresztą już po tak zwanych ptakach, bo podłoga położona Ma ktoś pomysł na meble do tej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 11.03.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Zaczerpnęliśmy inspiracji powstał pomysł na biało-czarne fronty z drewnianym blatem, jak na zdjęciu, tylko że dolne szafki mają być białe: Czy ma ktoś z Was lakierowane fronty w kuchni? Mój mąż upiera się, że są bardzo niepraktyczne. Ale mi baaaardzo się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 11.03.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Pooglądaj trochę zdjęć w wątkach o kuchniach i białych kuchniach. Ostatnio pokazywane to w 30-50% białe kuchnie lakierowane. Mam i jestem zadowolona.Białe na pewno bardziej praktyczne od czarnych. Edytowane 11 Marca 2013 przez Zeberr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Dorkota zaręczam ci, że na ciemnym widać najbardziej. A sprzątać trzeba wszędzie bez względu na kolor. Edytowane 11 Marca 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 11.03.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nie chodzi mi o to żeby nie sprzątać w ogóle, tylko żeby nie sprzątać bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 11.03.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Na ciemnym widać BARDZO kurz (w nowym domu to jest okropnie uciążliwe) i zacieki od wody. Na lakierowanym ciemnym odciski palców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 11.03.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A skąd na wiszących szafkach zacieki od wody???? I kurz na frontach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts