czupiradelko 08.03.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam! Od jakiegoś czasu szukam wkładu kominkowego. Dom o powierzchni użytkowej 160m2, parter (salon + aneks kuchenny + jadalnia) to jakieś 50-60m2. Głównym źródłem ogrzewania ma być PC. Wentylacja grawitacyjna. Kominek będzie rozpalany w weekendy dla nastroju (plus ewentualnego ogrzania parteru w przypadku grubej awarii PC). Doprowadzone powietrze z zewnątrz do kominka. Nie mam rozprowadzenia DPG. Na wkład nie chcę przeznaczyć więcej niż 3000zł, ale też nie chcę, żeby to był marketowy bubel. Proszę o pomoc w znalezieniu "ideału". Brałam pod uwagę pamę diablo, ale niestety ogranicza mnie szerokość wkładu, gdyż wybudowane są już ścianki kominka i szekokość między ściankami to 730mm (przed izolacją).Pomóżcie dorzy ludzie.Czy UNICO HERMES 2 MODERN spełni moje oczekiwania i nie okaże się totalnym gniotem? A może coś lepszego/innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 09.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Posiadam trochę inny model a mianowicie UNICO HERMES 8 MODERN, nie mam zbytnio z czym porównać ale wydaje mi się, że totalnym gniotem nie jest na pewno. Ogrzewałem nim budowę na początku tej zimy i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts