kkkacper 08.03.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Witam mam taki problem. Jestem zainteresowany zakupem nieruchomości. Z mapy ewidencyjnej wynika że nieruchomość jest w granicach jednak na działkę wchodzi 1/3 garażu jednego sąsiada a komórka która stoi w rogu działki i jest własnością sprzedającego wchodzi kawałkiem na działkę drugiego i trzeciego sąsiada..... Czy w takiej sytuacji właściciel działki i nieruchomości może mi sprzedać tą działkę i nieruchomość ?? - bo wynika z tego że nie jest uregulowany stan prawny .... Proszę o podpowiedzi ... Edytowane 8 Marca 2013 przez kkkacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.03.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 A skąd wiesz,że ten garaż wchodzi na działkę? Geodeta robił pomiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkacper 08.03.2013 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Jestem w posiadaniu mapy ewidencyjnej - łatwo to też sprawdzić w geoportalu. Czy w takim przypadku właściciel może sprzedać mi działkę - czy ma to wyprostować i dopiero ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 08.03.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 najlepiej jakby wyprostowal przed sprzedaza, bo jak ty zaczniesz to bedziesz mial sasiada za wroga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts