Gość Konto usunięte_12* 11.03.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 w jaki sposób przechodziłby ten kondensat przez rurę do cegły bo ja nie rozumiem. Najważniejsze jest to, czy wiesz dokładnie, jak jest zbudowany twój komin i czy znasz wszystkie szczegóły konstrukcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Moc kotła 20 kW a do ogrzania koło 150 m2. Drewnem pale bardzo rzadko wiec nie tu bym szukał przyczyny i drewno sezonowane. Zawór 4D ustawiony na 7, 8 w zaleznosci od temperatury na zewnatrz w skali 10 stopnowej. Nie wiem czy chodzi o połączenie jak mam wpiety zawór? A nawet jakbym dokładał to drewno to jak jest kwasówka to w jaki sposób przechodziłby ten kondensat przez rurę do cegły bo ja nie rozumiem. Zawór 4D utrzymuj najlepiej w połowie regulacji a reguluj zmieniając temperaturę na kotle. Miałeś rozgraniczyć czy to kondensat z wkładu jakoś się przedostaje czy zaciek z komina ,na dach wejście o tej porze roku to niezbyt dobry pomysł ale przydały by się zdjęcia komina i blach fartuchów uszczelniających oraz obróbka z góry komina . Masz przejście dachowe na kominie ? To wentylowane http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/5949/przejscie-dachowe-wentylowane-wsps.jpg To zwykłe http://static2.skapiec.pl/1486117-1-1-0-przejscie-dachowe-wsps.jpg To ocieplone http://twojkomin.pl/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_7_22.jpg Edytowane 12 Marca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaagaaga1980gmail. 12.03.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nie mam takiego przejścia dachowego. Nie mogę rozgraniczyc czy to kondensat czy przeciek. moim zdaniem to przeciek dlatego chciałem wymienic ta cegłe kratówke na pełna. Tylko najbardziej zależy mi na tym, że jak juz bede to zmieniał na co jeszcze zwrócić uwagę żeby było juz wszystko w porządku i problem sie dalej nie powtarzał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.03.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nie mam takiego przejścia dachowego. Nie mogę rozgraniczyc czy to kondensat czy przeciek. moim zdaniem to przeciek dlatego chciałem wymienic ta cegłe kratówke na pełna. Tylko najbardziej zależy mi na tym, że jak juz bede to zmieniał na co jeszcze zwrócić uwagę żeby było juz wszystko w porządku i problem sie dalej nie powtarzał. Pozdrawiam To musisz sobie założyć najpierw przejście dachowe na kominie ,po tej rurze może lać się woda i w miejscu gdzie dotyka do ścianek wewnątrz komina wsiąka w cegły ,dodam że niekoniecznie musi padać deszcz ,żeby woda po niej płynęła, zrób to zanim zainwestujesz w niepotrzebny remont . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaagaaga1980gmail. 12.03.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tylko jak rozumiem takie przejście trzeba montować przy przejściu komina przez dach. Więc jak zamontować jak już jest komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.03.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Na wierzchu komina się montuje ta blacha zabezpiecza kanał w którym został umieszczony wkład z blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts