Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okno przesuwane hs - pytanie do posiadaczy takiego okna

Recommended Posts

Witam,

w najbliższym czasie chcę zamknąć mój dom.

Wszystkie okna mam już zakupione z wyjątkiem okna tarasowego szer.3600mm wys.2400mm.

Zastanawiam się nad oknem typu HS. Tu mam pewne wątpliwości.

Jeśli możecie to napiszcie co sądzicie o takim systemie.

1) Jaki macie wymiar okna i jak dzielone?

2) Jaki profil okna i jaki pakiet szybowy?

3) Czy występują jakieś problemy z domykaniem, przesuwaniem?

4) Czy faktycznie okna tego typu są mniej szczelne?

5) Czy na dzień dzisiejszy zamówilibyście jeszcze raz takie okno czy inny system?

6) Inne wady i zalety.

PROSZĘ O OPINIE TYLKO POSIADACZY OKIEN W SYSTEMIE PRZESUWANYM

Pozdrawiam

lama79

PROSZĘ O OPINIE TYLKO POSIADACZY OKIEN W SYSTEMIE PRZESUWANYM

Pozdrawiam

lama79

Dyskryminujesz nas, sprzedawców. Podważasz naszą wiarygodność na którą pracujemy tu latami. Staramy się pomagać prezentując swoje doświadczenia i narażając przy tym na ataki niezdrowej konkurencji. Normalnie bym uszanował Twoją wolę, ale odpowiedzi użytkowników nie zawsze są obiektywne. Ale ok, czekaj na odpowiedzi. Co do meritum nie będę się udzielał.

ale popatrz przy takich wymiarach jeśli chcesz taras to HS będzie na 2 skrzydłach szyby już zahaczają o 6mm ale strasznie ciężkie to nie będzie a światło przejścia rewelka.

w przypadku PSK podział na pół odpada !!!

przy tarasie z ruchomym słupkiem podział na 4 jest sensowny ale to na 3 ramach bym robił !

mamy klientów którym wstawialiśmy takie HS i nic nie mówią by byli niezadowoleni a już jakiś test czasu i zimy przeszły no chyba że się boją powiedzieć:)

nikt się nie dziwi

tylko jeśli byś troszkę poszukał to miał byś odpowiedź

był kiedyś temat klasyfikacji wyjść na taras i HS wygrywa ale to wszystko zależy od tego co chce klient uzyskać i jakie rozwiązanie go interesuje

co z tego że HS ma jedynie niski próg który jest cieplejszy od reszty jak przy szerokości 220cm HS to nie porozumienie (dla mnie)

wszystko zależy od tego jak chcesz to dzielić itd

przy tym wymiarze co podałeś HS to bardzo trafne rozwiązanie

tylko poszukaj ekipy która ma na swoim koncie już kilka zamontowanych i znają się na rzeczy bo okno drogie a montażem można zawalić b.szybko