java4ever 10.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) W jakiej kolejności wykonywać prace tak żeby jednym drugiego nie zniszczyć?Dodam, że cały czas dom jest używany, ale na czas remontu można się przenosić z pokoju do pokoju. Do zrobienia jest:-Wymiana dachu czterospadowego(zmiana pokrycia, ocieplenie, wymiana części krokwi i deskowania)-Drenaż dookoła domu-Wymiana instalacji wodnej i połowy elektrycznej-Dodanie parapetów zewnętrznych(tu będzie problem bo nie ma listw)-Wymiana części okien-Dodanie rolet zewnętrznych-Ocieplenie styropianem-Wymiana podłóg-Naprawa komina-Podłączenie centralnego-Zrobienie kuchni(woda, wentylacja, prąd, ogrzewanie, płytki itd.)-Remont łazienki-Naprawa ścian(bo zaprawę wywiało i się w kilku miejscach wróble zalęgły) Ze względu na koszty cały remont zajmie pewnie kilka lat.Drenaż chyba można zrobić bez oglądania się na resztę, ale czy ocieplenie można zrobić przed wymianą okien, komina i dachu? Edytowane 10 Marca 2013 przez java4ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baq_pl 30.06.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Przyłączam się do pytania, bo mam podobną sytuację. Kupuję dom, nie stać mnie na remont wszystkiego na raz, poza tym wprowadzał będę się na jesieni więc prac zewnętrznych raczej nie uda się zrobić, natomiast można popracować nad wnętrzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamer 29.07.2013 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Odświeżam, też jestem ciekaw czy ktoś remontował w czasie (koszta) i etapami, mieszkając przy tym na placu pudowy ?! Po pierwsze to naprawiłbym dach i komin, później wymiana wszystkich instalacji, żeby nie pruć tego co już zrobione. Jeżeli okna są w miarę szczelne to zostawiłbym sobie na później. Może jest na forum jakaś obszerna fotorelacja i ktoś już przechodził takie katorgi ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts