świnka morska 10.03.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam, przymierzam się do kupna styro - w sumie ok. 180 m3, więc to dla mnie spory wydatek. Dostałam bardzo atrakcyjną cenowo ofertę na styropian firmy Izoterm z Kępna. - styro na fasadę 116 zł/ m3 - EPS 042, 20 cm grubośc http://izoterm.kepno.pl/oferta/eps-042-fasada - styro na ocieplenie stropu nad parterem (poddasze nieużytkowe) - też EPS 042 jak wyżej - styro na chudziak pod częścią mieszkalną 147 zł/m3 - EPS 038 Dach-Podłoga, 15 cm grubości http://izoterm.kepno.pl/oferta/eps-038-dachpodloga - styro na chudziak pod garażem 165 zł/m3 - EPS 100, grubości 15 cm http://izoterm.kepno.pl/eps-100-038 Mój wykonawca nie miał do czynienia ze styropianami tej frmy. Czy ktoś stosował u siebie styropiany Izotermu? Czy styropian na fasadę był równy, bez łódek? Trzymał wymiary? Czy styro na podłogę na chudziaku był miękki? Nie było potem problemów z wylewkami? Z góry dzięki za podzielenie się opiniami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 a to sa ceny brutto czy netto? Parametry masz dokladnie opisane w tabeli ... w sensie deklaracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świnka morska 10.03.2013 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 a to sa ceny brutto czy netto? Parametry masz dokladnie opisane w tabeli ... w sensie deklaracji Podałam ceny brutto. Wiem, że na stronie są wszystkie parametry. Ale - jak sam stwierdziłeś - to są deklaracje. Jak jakość styropianu wygląda w praktyce... tego właśnie chcę się dowiedzieć. Cena jest atrakcyjna, ale z drugiej strony nie chcę się dać nabrać na materiał kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) cena jest super atrakcyjna. Izoterm super ekstra to nie jest... no ale... nie nalezy tez do najgorszych.na swoja elewacje dajesz 0,042? rzadko sie zdarza taka lambda na domkach a tak btw skad masz taka cene? Edytowane 10 Marca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świnka morska 10.03.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 @ fighter - odpowiedź wysłałam na pw Co do lambdy 0,042 - na elewacji mamy wg projektu 20cm styropianu, więc uznałam, że przy takiej grubości ta lambda wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 mhm... a bylas tam? ja sie od dluzszego czasu przygladam takim firmom w internecie... na allegro, w sieci... ciekawe jest to ze sa wyjatkowo dobrze wypozycjonowane ale... kto jest sprzedawca?w sensie kto wystawia fakture VAT? jestes z wawy... ja tez, ja kojarze ze tam jest KFC i stacja benzynowa... w sensie to co pokazuja na mapie .... no i Zino ...dziwne... zwlaszcza ze cena jest zbyt korzystna... jakos malo mi to wiarygodnie wyglada ...ale moze ja przewrazliwiony jestem po ostatnich akcjachkliknij o nas... to firma informatyczna... albo nie zmieniony opis z szablonu sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świnka morska 12.03.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Faktycznie, dziwnie to wygląda. W wycenie w stopce też były dane tej firmy informatyczne (tzn. dopiero jest link do ich "macierzystej" strony). Podejrzewam, że pośrednictwo w handlu mat. budowlanymi to ich działalność dodatkowa . Nie ukrywam, że z jednej strony trochę ryzykowne kupować w tego rodzaju firmie, gdzie kontakt z jej przedstawicielami jest tylko przez komórkę lub maila. Z drugiej strony odchodzi dużo kosztów pośrednich (magazyny, biura, itp) i ceny są przez to atrakcyjniejsze. W zeszłym roku kupowałam pustaki Porotherm w takiej właśnie firmie - pośredniku. Chociaż pustaki jechały do mnie przez pół Polski (spod czeskiej granicy), to ich cena razem z transportem wyniosła sporo mniej, niż gdybym kupiła te same pustaki w okolicach Wawy. Na tyle mniej, że zaryzykowałam. Praktycznie każdy sprzedawca, którego pytałam wtedy o porotherm, nie ukrywał, że nie ma pustaków w magazynie, tylko transport idzie bezpośrednio z fabryki. Wczoraj byłam w 3 hurtowniach budowlanych. Tylko w jednej mieli na magazynie sporo styropianu, w pozostałych dwóch tylko kilka symbolicznych paczek do obejrzenia. Wszyscy pytani o transport mówili, że zamówienie przyjedzie bezpośrednio z fabryki. Inna kwestia, kiedy coś będzie nie tak z dostarczonym towarem. Hurtowni, która ma biuro i magazyn wiem, gdzie szukać. Mogę do nich pojechać i żądać zwrotu/ wymiany, itp. Z pośrednikami "na telefon" różnie może być... Nie będzie taki odbierał telefonu i szukaj wiatru w polu Edytowane 12 Marca 2013 przez świnka morska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.03.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 takie ilosci styropianu to wiadomo ze przyjezdzaja bezposrednio z fabryki to akurat nic dziwnego. Nikt nie wozi takich ilosci z placu z kilku wzgledow: 1 - koszt transportu dodatkowy (za free przyjezdza styropian od producenta) we wskazane miejsce - plac hurtowni lub klient, ale z placu do klienta juz transport kosztuje cos tam 2 - rozladunek i zaladunek - nawet jakby tyle styropianu lezalo na placu to przeciez koszt ludzi do zaladunku i rozladunku jakis jest wiec bez sensu jest dostawa z placu hurtowni wiesz ja pracuje dla bardzo bardzo duzej firmy handlowej z branzy materialow budowlanych, podane ceny sa rewelacyjne, ta 0,042 az za bardzo rewelacyjna... ponizej moich cen zakupu, a to jest dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 14.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Odradzam kupno ogladalem dzis ten styropian a wlasciwie mialem okazje go dotknac styropian niby twardy pod wylewki ,a w rzeczywistosci bardzo miekki dobra cena niby ale jakosc mizerna wedlug mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 26.06.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Niestety kupiłam to g.! Bo jako jedyny w hurtowni był EPS 100 (wszystkie inne 80), zamawiałam telefonicznie: EPS-EN 13163 T2-L2-W2-S2-P10-BS150-CS(10)100-DS(N)5-DS(70,-)2-DLT(1)5 Przyszli posadzkarze i powiedzieli, że jest to styropian fasadowy... Już wszystko rozłożone łącznie z podłogówką. PRZESTRZEGAM PRZED TYMI OSZUSTAMI. Mają znaczek rzetelna firma na stronie - jak się kliknie to się okazuje że się nie zakwalifikowali do tego programu! Kępno to ściema. Miękki mimo że EPS 100 - 038 (choć wymiary trzyma), dobrze że na górze zdecydowałam sie na systemową piątkę (super twardy z folią). Spinki wprawdzie w tym Kępnie siędzą ale ugina się jak po nim chodzimy...brak mi słów. Swinka morksa - dałeś ten styro pod wylewkę ostatecznie? Ja jestem prawie zdecydowane na wymianę tego g. http://wyborcza.biz/biznes/1,147758,20208854,zppmdb-ujawnil-wyniki-kontroli-wyrobow-budowlanych.html?disableRedirects=true Pzdr Edytowane 26 Czerwca 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts