zygii 10.03.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Z lekkim opóźnieniem (stan surowy zamknięty) i chęcią podzielenia się doświadczeniami z innymi forumowiczami rozpoczynam swój dziennik budowy i tym samym sezon prac 2013 r. Witam serdecznie forumowych lullaby, demona, robert skitek, ewbuxxxo i innych życzliwych forumowiczów Obecnie trwa układanie ogrzewania ściennego...do końca przyszłego tygodnia ma by skończone Po długich poszukiwaniach i dokładnej analizie wymiarów okien (dzięki ewbuxxxo:)) mam wybrane i zamówione aluminiowe parapety z firmy Jacho (jutro jadą na przemalowanie aby kolor i faktura COATEX była zgodna z oknami). W przyszłym tygodniu ma się odbyć montaż (w warstwie ocieplenia) skrzynek od żaluzji fasadowych. Dziennik został przeniesiony na ogólną "strukturę forum" Przy okazji aktualizacja prac z dnia wczorajszego tzn 09.03.2013 - przyjechały docięte aluminiowe parapety (niestety mają być odebrane do malowanie dopiero jutro).... - rurki położone w dwóch pomieszczeniach, styropian na całym piętrze - zobaczymy, czy wykonawca wyrobi się z położeniem ogrzewania podłogowego w całym, planowany termin zakończenia prac w tym tygodniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.03.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam się ponownie w nowym miejscu Ależ u Ciebie postępy! Ciekawe, czy parapety jadą na malowanie razem z moimi profilami Powodzenia na finiszu budowy tego cudnego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 10.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam się i ja. Postępy są tylko fotek mało . Proszę o więcej, daj nam trochę popatrzeć na większą przestrzeń Twojego pięknego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 10.03.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Hej i ja tez będę podgladac postępy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 10.03.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Lullaby, Na pewno Twojej profile będą malowane w pierwszej kolejności ...parapety są dopiero jutro zabierane Co do finiszu do jeszcze chwilę ...w zasadzie to te naszej "piękne" projekty wyszły z jednej "fabryki" (gdzie moja wrodzona skromność...) Demonku, Jak będzie co pokazać to "na zewnątrz" nie omieszkam coś wrzucić ...teraz to tylko prace w środku domku. A tak przy okazji, czy będziecie mieć gdzieś deskę elewacyjną, szukam wykonawcy i w przystępnej ceny samej deski (meranti, cedr, itp)? Koktail, Zapraszam śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.03.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Fabryka wnętrz też ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 11.03.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Może trochę przestrzeni wnętrz Zygii nie będziemy mieli dechy na elewacji. Troche jesteśmy znużeni tym materiałem elewacyjnym . Będzie sklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 12.03.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam sie i ja:) będę podpatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 12.03.2013 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Przy okazji ALLTOP usunął nieszczelność drzwi wejściowych jaka była pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą .. Ze względu na wysokość (2,7m) drzwi były największym wyzwaniem. Dziś wiem, że ich produkcja jest możliwa (wiem, że Pan Paweł uruchomił także przedstawicieli firmy 3M która min. była dostawcą taśm klejących panel zew/wew drzwi). Pamiętajcie, że polepszyć termikę o około 40% można w środek zamiast wełny dać piankę poliuretanową o gęstości 90 kg/m3 ...i tak to wygląda .. I zdjęcia z układania podłogówki w kolejnym pomieszczeniu Edytowane 16 Marca 2015 przez zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.03.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Przyznam że nie wiedziałem o tak dużej różnicy w izolacyjności choć też nie spotkałem do tej pory ofertą drzwi wypełnionych wełną - z tych które dostałem wszystkie były z pianką. Albo może tak mi tylko powiedziano... 3mam kciuki za postępy i będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Bardzo dobre( i niestety drogie) drzwi aluminiowe produkuje rownież firma Gröke i oni tez dają do środka specjalna pianke pouliretanowa. Podobno U całych drzwi to ok 0,7 ( skrzydło mniej, oscieznice trochę wiecej) i podobno wykończone w najdrobniejszych szczegolach( to tylko off topic jak by ktoś szukał drzwi alu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 13.03.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Przyznam że nie wiedziałem o tak dużej różnicy w izolacyjności choć też nie spotkałem do tej pory ofertą drzwi wypełnionych wełną - z tych które dostałem wszystkie były z pianką. Albo może tak mi tylko powiedziano... 3mam kciuki za postępy i będę zaglądał. Ja mówię o drzwiach wykonanych na zamówienie z profili aluminiowych (ze względu na wysokość), gdzie jedną z opcji jest wypełnienie ich wełną lub XPSem lub pianką poliuretanową o gęstości np. 90 kg/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam się.Musieli tak daleko odsuwać ten profil pod balustradę? Sporo miejsca tam zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 13.03.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zygii też będę miec drzwi 275 cm robione przez Pana Pawła Musze podpytać jakie ocieplenie nam zaoferuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 13.03.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Moje 295 też będą z pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 13.03.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam się. Musieli tak daleko odsuwać ten profil pod balustradę? Sporo miejsca tam zostało... Witaj Robercie ! W sumie od krawędzi stropu do profilu jest 7cm a od profilu do ściany jest 110cm myśle, że to wystarczy ....? Zakładam, że wzdłuż profilu (od strony schodów) dam deskę parkietową....obawiałem się, że jeśli będą wiercić bliżej schodów to będzie ryzyko wyszczerbienia krawędzi stropu/tynku....może na wyrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 13.03.2013 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Moje 295 też będą z pianką Zuch dziewczyna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 13.03.2013 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zygii też będę miec drzwi 275 cm robione przez Pana Pawła Musze podpytać jakie ocieplenie nam zaoferuje:) To na 100% Pan Paweł będzie wiedział, kto wywoła temat ... (moim zdaniem warto, ta pianka oprócz lepszej termiki jest cięższa i drzwi robią się bardziej masywne). Jeszcze jedna kwestia, dziewczyny nie zapomnijcie o dobrym samodomykaczu ....np. GEZE z serii TS .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 14.03.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zygii masywniejsze ale czy to oznacza ,ze bedą dużo cięższe? Nie masz problemu z zamykaniem tych drzwi? Pytałam u żródla i otrzymałam informację, iż na całych drzwiach wspólczynik jest nieznacznie lepszy przy zastosowaniu pianki zamiast wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 14.03.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zygii masywniejsze ale czy to oznacza ,ze bedą dużo cięższe? Nie masz problemu z zamykaniem tych drzwi? Pytałam u żródla i otrzymałam informację, iż na całych drzwiach wspólczynik jest nieznacznie lepszy przy zastosowaniu pianki zamiast wełny. Moni_ta, Jeśli chodzi o zamykanie spokojnie to jest aluminium..te drzwi są lżejsze od stalowych czy drewnianych które także się wykonuje Nie wiem co to znaczy nieznacznie lepszy współczynnik (po co stosować okna trzy szybowe zamiast dwu szybowych, jeśli współczynnik Ug/Uw będzie nieznacznie lepszy)....zachęcam do przeczytania poniższego linka (pierwsze z brzegu ...oczywiście nie pozbawiony odrobiny marketingu). http://mardeco.com.pl/oferta.php Zresztą niech się wypowiedzą znawcy tematu. Ja tylko wyraziłem swoją opinie, że niewielkim kosztem można uzyskać efekt drzwi pasywnych:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts