lullaby 07.03.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Hello, to ja, żyję Gratuluję postępów! Zygii, czym kleiliście bonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 08.03.2014 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Poza tym płytki zostały położone w kuchni i korytarzu (ale niestety nie mam zdjęć) Generalnie prace są wykonywane w całym domu, to tu i tam 2 x robione spadki w prysznicu Edytowane 16 Marca 2015 przez zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 10.03.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Zygii a cóż to za odpływy liniowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 10.03.2014 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Zygii a cóż to za odpływy liniowe?? Witaj kori, Odpływ jest firmy Viega model ADVANTIX VARIO A Wy jaki planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 11.03.2014 00:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Nie będę się rozpisywał technicznie jakie są różnice pomiędzy LEDami SMD a COB, barwą światła, itp ponieważ żarówka którą otrzymałem nie ma sobie równej (przy założonej mocy 15W) Jak dla mnie można powiedzieć, że jak kupować żarówki LED to tylko COBy Przyszedł czas na zamówienie żarówek Ar111 G53 praktycznie do całego domu, ilość pkt świetlnych została zredukowana z 80 do 50 a to min. także za sprawą wydajnego oświetlenia LEDowego. Niestety po początkowym zachwycie żarówkami LED w technologii COB stwierdzam, że ich wadą (przynajmniej dla nas) jest to, że mają kąt padania światłą równy 120 stopni a nam zależało na oświetleniu bardziej "punktowym" Po otrzymaniu i przetestowaniu próbek z chin (ok 7 typów) dziś zamówiłem żarówki parametrach jak niżej: Model Number: CE RoHS 15W AR111 led spot light Viewing angle: 30 degree Lamp Power: 15W LED Light Source: 12pcs Epistar leds Lumens: 1100-1110lm Input Voltage: 12V/DC Warranty : 3 years Cert : CE RoHS SAA TUV Jeszcze jedno moje spostrzeżenie, nie zamawiajcie żarówek ze "słabej jakości" zasilaczem (nie firmowym) 230V AC na 12V AC/DC, dlaczego zasilacze te dość mocno "sieją" i powodują zakłócenia w odbiorze radia, TV. Ze względu na różne temperatury światła i jego jakość (lumeny) warto najpierw zamówić próbkę i po jej otrzymaniu i przetestowaniu złożyć docelowe zamówienie Stopa zwrotu tej inwestycji zakładam, że nie dłużej nić 1,5 roku dla wszystkich żarówek (nie wszystkie będą non stop używane) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.03.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Zygi my jeszcze nie wybraliśmy, ale zainteresował mnie ten model u Ciebie, bo jest bardzo delikatny i prawie niewidocznyczy już może dokonałeś próby jak sobie radzi z odbiorem wody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.03.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Model Number: CE RoHS 15W AR111 led spot light Viewing angle: 30 degree Lamp Power: 15W LED Light Source: 12pcs Epistar leds Lumens: 1100-1110lm Input Voltage: 12V/DC Warranty : 3 years Cert : CE RoHS SAA TUV [ATTACH=CONFIG]247481[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]247482[/ATTACH] Kto to produkuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 11.03.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Kto to produkuje ? Chinski producent: http://www.anshineled.com.cn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 11.03.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Zygi my jeszcze nie wybraliśmy, ale zainteresował mnie ten model u Ciebie, bo jest bardzo delikatny i prawie niewidoczny czy już może dokonałeś próby jak sobie radzi z odbiorem wody?? Kori, Istotnie jest "delikatny", co do ilosci odprowadzanej wody to niestety w praktyce nie probowalem ....nie mamy jeszcze uruchomionej cieplej wody (ale zawsze wszystko mozna obliczyc ....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 12.03.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Chinski producent: http://www.anshineled.com.cn A jak cenowo wypadają? Ja jak zorientowałem się ile kosztują dobre jakościowo ledy AR111 to o połowe okroiłem kanluxy mateo w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 14.03.2014 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A jak cenowo wypadają? Ja jak zorientowałem się ile kosztują dobre jakościowo ledy AR111 to o połowe okroiłem kanluxy mateo w naszym domu Info dot. ceny wysłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 15.03.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Hej Zygii. Świetny dom, będę podglądać i kibicować na etapie wykończeniówki. Czy mógłbyś napisać, jakie masz płytki w łazience - białe, grafitowe i szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Info dot. ceny wysłałem na priva. Nie mam nic puść raz jeszcze proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 16.03.2014 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Hej Zygii. Świetny dom, będę podglądać i kibicować na etapie wykończeniówki. Czy mógłbyś napisać, jakie masz płytki w łazience - białe, grafitowe i szare? Witaj w naszym dzienniku:welcome: Przy okazji samych udanych wyborów materiałów do Twojej wykończeniówki Producenta i model płytek podałem w poście #130 i #134. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 16.03.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Nie mam nic puść raz jeszcze proszę. Istotnie nie poszło przez wklejone zdjęcie, ale już zmieniłem na tekst i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 16.03.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 No to mam zagwozdkę :-P:-P Drzwi Leon mają ościeżnicę aluminiową (na zdjęciu oklejoną taśmą malarską) do których dochodzi tynk gipsowy. Te dwie powierzchnie tworzą jedną płaszczyznę także kolorystycznie. Problem w tym, że po pomalowaniu ściany i ościeżnicy tą samą farbą "ścienną" mogą się pojawić się pęknięcia na ich łączeniu. Na dziś mamy pomysł, że to połączenie będzie wypełnione Cekolem 40 (masa z włóknem) bo np. akryl się "ciągnie". Czy macie może inne pomysły lub/i doświadczenia ?? Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.03.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Hello !! Wiedzę, że zrobiłaś sobie dłuższą przerwę (przynajmniej od DB) .....czasami trzeba, a zima to chyba najlepszy okres :bye: Specjalnie dla Ciebie zdjęcie kleju jaki był użyty do klejenia boni Przy okazji może jakiś update Twojego dziennika [ATTACH=CONFIG]247073[/ATTACH] Dziękuję Kleimy od nowa Edytowane 16 Marca 2014 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 29.03.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 No to mam zagwozdkę :-P:-P Drzwi Leon mają ościeżnicę aluminiową (na zdjęciu oklejoną taśmą malarską) do których dochodzi tynk gipsowy. Te dwie powierzchnie tworzą jedną płaszczyznę także kolorystycznie. Problem w tym, że po pomalowaniu ściany i ościeżnicy tą samą farbą "ścienną" mogą się pojawić się pęknięcia na ich łączeniu. Już czas na małą aktualizacje dziennika Pęknięcia na łączeniu ościeżnicy z tynkiem chyba nie powinny być już problemem ...czas pokaże Po burzy mózgów wspólnie w Wykonawcą podjęliśmy decyzyjne, że zastosujemy akryl szpachlowy Efekt przejściowy Efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 29.03.2014 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Kontynuując dzisiejszy wpis: Dziś można powiedzieć, że zakończone zostały gładzie, kilkanaście wiaderek i po sprawie :wiggle: W tym wypadku moje założenia musiałby być zweryfikowane, a jednak gładzie mimo tynku położenia gipsowego Knauf Diamant Zamontowaliśmy szklane parapety o grubości 6mm, szkło hartowane, malowane na docelowy kolor ścian. A zdjęcie przedstawia, co może nie widać parapet który ma 4m długości i jest wykonany z jednego kawałka (szacun dla Wykonawcy) Powoli montowane są lampy (jeszcze bez obrobienia zewnętrznych krawędzi) Edytowane 16 Marca 2015 przez zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 30.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 O już dobiegasz do mety - świetnie to wszystko wygląda:yes: Na zdjęciu z parapetem widać za oknem ciekawe ogrodzenie - pochwal się prooooszę Kiedy planujesz się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts