Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierwszy wpis - sezon 2013 rozpoczęty !

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie,

Gratuluję pomysłowych wnętrz:) Proszę o informację ws wymiaru deski elewacyjnej. Bardzo bardzo ładnie wygląda.

Pozdrawiam

Witaj !

Nie przypominam sobie abym umieszczał w naszym dzienniku budowy zdjęcia projektu wnętrz ....;)

Co do wymiarów deski zapraszam do postu nr #48 :)

Sally, na jakim etapie budowy/projektu jesteś ...zachęcam do założenie dzienniczka budowy :-?

pozdrawiam

Witaj !

Nie przypominam sobie abym umieszczał w naszym dzienniku budowy zdjęcia projektu wnętrz ....;)

Co do wymiarów deski zapraszam do postu nr #48 :)

Sally, na jakim etapie budowy/projektu jesteś ...zachęcam do założenie dzienniczka budowy :-?

pozdrawiam

:)

Myślałam o bryle budynku , a napisałam o wnętrzach:) To znak, że kończy się tydzień i należy odpocząć.

Ja na tą chwilę przepycham się w starostwie w temacie uzyskania pozwolenia na budowę. Dach płaski dla urzędasów

to jakiś kosmiczny temat, więc procedura tra trwa i trwa. Jak tylko ruszymy to założę dziennik i niezwłocznie poinformuję o fakcie:)

Pozdrawiam serdecznie i sukcesów w wykańczaniu. - Sally

Witam !

Wszystko prace idą zgodnie z planem ...nie licząc drobnej obsuwy ekipy od podkonstrukcji wentylowanej, chłopaki zaliczyli awarie samochodu.

Do zamontowania pozostały im pionowe łaty ;)

zdjęcie 1(4).jpg

Prace z płytami na tarasie rozpoczęte, w pierwszej kolejności konieczne było wybranie ziemi i nawiezienie piasku kopalnianego (podobno lepiej się zagęszcza niż wiślany) ;)

zdjęcie 2(4).jpg

Kolejna warstwa kruszywa łamanego 0-31 mm oraz impregnacja płyt :)

zdjęcie 4(2).jpg

Żeby w domku było mniej sprzątania przed drzwiami wejściowymi będzie zamontowana wycieraczka szczotkowa z przeznaczeniom do montażu na zewnątrz (standardem jest guma) firmy Unimat ...:)

zdjęcie 3(3).jpg

Piątkowy dzień spędziliśmy z naszym architektem wnętrz, w zasadzie można powiedzieć ........... :), że wybraliśmy płytki na kuchni, łazienek, deskę do salonu (choć tu sprawa jest bardziej skomplikowana bo ze względu na kolor prawdopodobnie deska będzie musiała być zrobiona na zamówienie), ustalono, że drzwi będą z ukrytą ościeżnicą, zamiast dolnych listew przypodłogowych będą podcięcia na bazie profilu do wykonywania boni ....lullaby ten sam patent co u Ciebie :bye:

Część !

No niestety czasami założenia projektowe muszą być zweryfikowane przez rzeczywistość tzn. okazało się, że użycie boni i samych podcięć zamiast listew przypodłogowych jest nie możliwe ponieważ na chudziaku i kolejno po ścianie (od dołu) zostały położone kable od gniazdek elektrycznych (szkoda, że nie udało się tego przewidzieć na etapie wykonywania elektryki i tynków)...przerabianie tylu ilości kabli mija się z celem .....:bash:

Co do płyt Libetu Trawertyn wielki szacun do mojego Wykonawcy ponieważ płyty totalnie nie trzymają wymiarów (różnica na długości dochodzi do 1 cm) i trzeba mieć anielską cierpliwość aby je układać .....nie mówiąc już o przewężeniach na bocznych krawędziach :(

Natomiast efekt końcowy może być bardzo interesujący ...;)

zdjęcie(6).jpg

Jestem totalnie zadowolony z kostki granitowej płomieniowanej powierzchnia jest prawie idealnie równa :)

zdjęcie 3(4).jpg

a tu skończona podkonstrukcja :rolleyes:

zdjęcie 2(7).jpg

Przyszedł czas na planowanie kolejnych prac w środku domu i wybór ekip/y :wiggle:

Edytowane przez zygii

Hej!

Zaintrygowała mnie "teoria boniowa" ;) Jaką masz grubość tynku na ścianach? Na pewno nie zmieści się listwa?

:bye:

Cześć !

Z tą grubością tynku to jest tak, że są jest ona różna ....ale po dzisiejszej wizji lokalnej istotnie może nie będzie tak tragicznie, zamówiłem już na testy jedną bonie 3cm, próbę zrobię w następną sobotę :)

Cześć !

Z tą grubością tynku to jest tak, że są jest ona różna ....ale po dzisiejszej wizji lokalnej istotnie może nie będzie tak tragicznie, zamówiłem już na testy jedną bonie 3cm, próbę zrobię w następną sobotę :)

Może nie będziesz czekał aż do soboty, kiedy Ci powiem, że masz je "pod ręką", w Bricomanie... ;)

Nie bardzo rozumiem pytanie...?

Krótka charakterystyka, kostka granitowa szara, wymiar 8/11, kostka była łupana z płyty dwustronnie ciętej i jednostronnie płomieniowanej którą układa się jako warstwa wierzchnia.

Chodziło mi tylko o nazwe producenta i model ;)

Ale dziękuję za tak szczegółowy opis :yes: