Sally 29.08.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, Gratuluję pomysłowych wnętrz:) Proszę o informację ws wymiaru deski elewacyjnej. Bardzo bardzo ładnie wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 29.08.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, Gratuluję pomysłowych wnętrz:) Proszę o informację ws wymiaru deski elewacyjnej. Bardzo bardzo ładnie wygląda. Pozdrawiam Witaj ! Nie przypominam sobie abym umieszczał w naszym dzienniku budowy zdjęcia projektu wnętrz .... Co do wymiarów deski zapraszam do postu nr #48 Sally, na jakim etapie budowy/projektu jesteś ...zachęcam do założenie dzienniczka budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 29.08.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Fajne drzwi Dzięki ...i z tej samej "stajni" co Wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sally 30.08.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witaj ! Nie przypominam sobie abym umieszczał w naszym dzienniku budowy zdjęcia projektu wnętrz .... Co do wymiarów deski zapraszam do postu nr #48 Sally, na jakim etapie budowy/projektu jesteś ...zachęcam do założenie dzienniczka budowy pozdrawiam Myślałam o bryle budynku , a napisałam o wnętrzach:) To znak, że kończy się tydzień i należy odpocząć. Ja na tą chwilę przepycham się w starostwie w temacie uzyskania pozwolenia na budowę. Dach płaski dla urzędasów to jakiś kosmiczny temat, więc procedura tra trwa i trwa. Jak tylko ruszymy to założę dziennik i niezwłocznie poinformuję o fakcie:) Pozdrawiam serdecznie i sukcesów w wykańczaniu. - Sally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Zygii doczekałam się zdjęcia trawertynu:) U nas też bedzie LIbet - na ile m2 starcza impregnat? U nas będzie ponad 100 m2 tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.09.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Zygii, już Cię nie gonię, teraz się poinspiruję Mam czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 05.09.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zygii doczekałam się zdjęcia trawertynu:) U nas też bedzie LIbet - na ile m2 starcza impregnat? U nas będzie ponad 100 m2 tarasu Cześć ! Co do rzeczywistego zużycia poinformuje ja będą zaimpregnowane .... na razie na 90 m2 płyt kupiłem 25 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 05.09.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Dziś był pierwszy dzień pracy ekipy brukarskiej ...jest dobrze Kosteczka granitowa właśnie jedzie i zaraz będzie na działeczce ...tak, tak między 24.00 a 1.00 w nocy ...sąsiedzi się zdziwią bo chłopaki chcą ją dziś jeszcze rozładować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 05.09.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zygii, już Cię nie gonię, teraz się poinspiruję Mam czas Lullaby, Wiem, wiem ......inspiracja, aby przyniosła należyty efekt musi trwać .... My mamy uponora .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Jaką kosteczkę wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 07.09.2013 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Jaką kosteczkę wybraliście? Witaj ! W sensie wymiarów ... (jeśli tak to kostka granitowa płomieniowana 8-11 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 07.09.2013 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam ! Wszystko prace idą zgodnie z planem ...nie licząc drobnej obsuwy ekipy od podkonstrukcji wentylowanej, chłopaki zaliczyli awarie samochodu. Do zamontowania pozostały im pionowe łaty Prace z płytami na tarasie rozpoczęte, w pierwszej kolejności konieczne było wybranie ziemi i nawiezienie piasku kopalnianego (podobno lepiej się zagęszcza niż wiślany) Kolejna warstwa kruszywa łamanego 0-31 mm oraz impregnacja płyt Żeby w domku było mniej sprzątania przed drzwiami wejściowymi będzie zamontowana wycieraczka szczotkowa z przeznaczeniom do montażu na zewnątrz (standardem jest guma) firmy Unimat ... Piątkowy dzień spędziliśmy z naszym architektem wnętrz, w zasadzie można powiedzieć ........... , że wybraliśmy płytki na kuchni, łazienek, deskę do salonu (choć tu sprawa jest bardziej skomplikowana bo ze względu na kolor prawdopodobnie deska będzie musiała być zrobiona na zamówienie), ustalono, że drzwi będą z ukrytą ościeżnicą, zamiast dolnych listew przypodłogowych będą podcięcia na bazie profilu do wykonywania boni ....lullaby ten sam patent co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 14.09.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Część ! No niestety czasami założenia projektowe muszą być zweryfikowane przez rzeczywistość tzn. okazało się, że użycie boni i samych podcięć zamiast listew przypodłogowych jest nie możliwe ponieważ na chudziaku i kolejno po ścianie (od dołu) zostały położone kable od gniazdek elektrycznych (szkoda, że nie udało się tego przewidzieć na etapie wykonywania elektryki i tynków)...przerabianie tylu ilości kabli mija się z celem ..... Co do płyt Libetu Trawertyn wielki szacun do mojego Wykonawcy ponieważ płyty totalnie nie trzymają wymiarów (różnica na długości dochodzi do 1 cm) i trzeba mieć anielską cierpliwość aby je układać .....nie mówiąc już o przewężeniach na bocznych krawędziach Natomiast efekt końcowy może być bardzo interesujący ... Jestem totalnie zadowolony z kostki granitowej płomieniowanej powierzchnia jest prawie idealnie równa a tu skończona podkonstrukcja Przyszedł czas na planowanie kolejnych prac w środku domu i wybór ekip/y Edytowane 15 Września 2013 przez zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.09.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Hej! Zaintrygowała mnie "teoria boniowa" Jaką masz grubość tynku na ścianach? Na pewno nie zmieści się listwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 15.09.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Hej! Zaintrygowała mnie "teoria boniowa" Jaką masz grubość tynku na ścianach? Na pewno nie zmieści się listwa? Cześć ! Z tą grubością tynku to jest tak, że są jest ona różna ....ale po dzisiejszej wizji lokalnej istotnie może nie będzie tak tragicznie, zamówiłem już na testy jedną bonie 3cm, próbę zrobię w następną sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.09.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Napisz prosze co to za kostka?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 16.09.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Napisz prosze co to za kostka? Dzięki. Nie bardzo rozumiem pytanie...? Krótka charakterystyka, kostka granitowa szara, wymiar 8/11, kostka była łupana z płyty dwustronnie ciętej i jednostronnie płomieniowanej którą układa się jako warstwa wierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.09.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Cześć ! Z tą grubością tynku to jest tak, że są jest ona różna ....ale po dzisiejszej wizji lokalnej istotnie może nie będzie tak tragicznie, zamówiłem już na testy jedną bonie 3cm, próbę zrobię w następną sobotę Może nie będziesz czekał aż do soboty, kiedy Ci powiem, że masz je "pod ręką", w Bricomanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 17.09.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Nie bardzo rozumiem pytanie...? Krótka charakterystyka, kostka granitowa szara, wymiar 8/11, kostka była łupana z płyty dwustronnie ciętej i jednostronnie płomieniowanej którą układa się jako warstwa wierzchnia. Chodziło mi tylko o nazwe producenta i model Ale dziękuję za tak szczegółowy opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.09.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zygii, Libet wyszedł świetnie! Pokaż go więcej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts