Oldswan 20.04.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Przerabiam własnie temat i musiałem sobie "zelektronizować" wersje takiego oświadczenia. Może komus się przyda także. Zamieszczam w ramach chocby częściowej spłaty długu wdzięczności wobec vortalowej społecznosci Oświadczenie o podjęciu obowiązków kierownika budowy Ja, niżej podpisany (imię i nazwisko) ................................................................................................ zamieszkały (adres) ..................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... zgodnie z art. 12.ust.1 i 2 art. 22-24, art. 42 oraz art. 45 ust.2 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. – Prawo budowlane (tekst jednolity Dz. U. Nr 106 z 2000 r. poz. 1126 z późniejszymi zmianami) niniejszym zawiadamiam o podjęciu obowiązków kierownika budowy obiektu: (określić obiekt) ................................................................................................................................ ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... na nieruchomości stanowiącej własność (wymienić właściciela) ........................................................ ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... położonej w ............................................... przy ul .................................................................. nr ................... nr. ew. gruntów............................ gm .............................................................. Oświadczam, że znane mi są przepisy obowiązujące przy wykonywaniu robót budowlanych i rozbiórkowych oraz dotyczące odpowiedzialności karnej i zawodowej (art. 90 i 95 Prawa budowlanego). Posiadam uprawnienia budowlane w zakresie : ........................................................................ ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... Udzielone mi decyzją /stwierdzone pismem (wymienić organ, który udzielił uprawnień) .............................. ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... z dnia ................................................................. nr ................................................................. .......................................... (podpis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 20.04.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Oświadczenie) OŚWIADCZENIE o podjęciu obowiązku kierownika / inspektora budowy Ja niżej podpisany...................................................................................................................................................... Zamieszkały w ............................ przy ulicy .............................................................. pod nr ................................. Zgodnie z wymaganiem przepisu art. 42 ustawy z dnia 7 lipca 1994r. - Prawo budowlane (t. j. Dz. U. NrlOó , póz. 1126z2000r. z późniejszymi zmianami) zawiadamiam niniejszym o podjęciu przeze mnie obowiązków kierownika budowy (rozbiórki) obiekt.................................................................................................................... na nieruchomości stanowiącej własność ................................................................................................................... położonej w .................................... przy ul. ................................................................... pod nr .............................. nrhip..................................................... *) Oświadczam , że znane mi są przepisy obowiązujące przy wykonywaniu robót budowlanych i rozbiórkowych oraz rygory dotyczące odpowiedzialności karnej i zawodowej przewidziane w art. 90, 91, 92, 93 cytowanej wyżej ustawy. Uprawnienie budowlane zostało udzielone decyzją * (stwierdzone pismem *) ................................................................... z dnia ........................... 19............... r. L. dz. ........................................ Podpis POUCZENIE: Kierownik budowy (robót) jest obowiązany (art. 42 ust. 2): 1. prowadzić dziennik budowy lub rozbiórki, 2. umieścić na budowie lub rozbiórce , w widocznym miejscu, tablicę informacyjną; nie dotyczy to budowy obiektów służących obronności i bezpieczeństwu państwa oraz obiektów liniowych, 3. odpowiednio zabezpieczyć teren budowy (rozbiórki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.04.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie minął rok i ja właśnie skorzystałam!Dzięki chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 09.04.2005 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Ja tez dziekuje, i tylko dziwie sie, ze kierownicy budow sami nie maja jakichs uniwersalnych wzorow umow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 14.06.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Podziękowania dla Panów To Forum to kopalnia wiedzy, z której KORZYSTAM ILE SIĘ DA... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 14.06.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Podziękowania dla Panów uwazac trzeba tylko bo czesto sie zdaza ze uprawnieni "drogowcy" podbijaja takowe oswiadczenie a potem przy koncowym odbiorze jest problem wlasnie prowadze podobna sprawe cala budowa domu jednorodzinnego prowadzona przez drogowca przez ostatnie 3 lata i jest problem droga to nie budynek. zaraz odezwa sie glosy ze istnieja przypadki podwojnych uprawnien ale inwetorze sprawdz sam uprawnienia kierownika budowy ufaj tylko temu co sam przeczytasz i nie daj sie kiwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts