Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia z salonem 24m2.Wielka prośba o pomoc aranżacji.

adikwajb

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Zaczynam remont domu.Dwa pokoje po 24m2 oraz przedpokój.Moja prośba dotyczy kuchni którą chcę połączyć z niewielkim salonem.

Pomieszczenie jest wielkości 470x490.Jest to stare budownictwo więc przeniesienie drzwi było by ogromnym problemem.

Z łazienką oraz pokojem sobie fajnie poradziłem.Jednak mam wielki problem właśnie z kuchnio salonem.Hydraulika w tym pokoju ma wyjście w miejscu gdzie ustawiłem szafkę zlewozmywakową.Jest możliwość doprowadzenia na ścianie na której są drzwi gdyż za tą ścianą jest łazienka.

Meble kuchenne mam wcześniejsze, nie planuję wymiany gdyż są ładne.Jednak brakuje w tym zestawie szafek narożnych.Oprócz tej zlewozmywakowej mam jeszcze dwie podwójne dolne, jedną pojedynczą i na to blat.Oraz taki sam zestaw górnych.Do tego dojdzie lodówka, okap oraz płyta indukcyjna.

Prosiłbym o podpowiedzi gdzie i w jaki sposób umieścić kuchnię żeby było w miarę przestrzennie.Czy oddzielić kuchnie płytkami a resztę obłożyć panelami? Czy może postawić niewielką ściankę z blatem?

kuchniasalon1.jpg

kuchniasalon2.jpg

Prośba nie dotyczy zaprojektowania całego pomieszczenia tylko w jaki sposób i gdzie umieścić kuchnię.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Pozdrawiam

Adam

Projekt22.jpgProjekt2.jpg

Mniej więcej coś takiego.Ale nie jestem przekonany.Tą dziurę można zabudować KG i zrobić jakieś półki.Ewentualnie tam wstawić płytę.Uwielbiam gotować ale jakoś dużo miejsca mi nie potrzeba.Obecnie gdzie mieszkam również jest mało miejsca.Ale jest całkowicie inny układ.Oczywiście tak jak pisałem , można to przenieść na ścianę z drzwiami.

Poza kuchnia w pokoju będzie mała kanapa stolik , jakieś krzesła.Nie będzie telewizora itp.Raczej miejsce żeby zjeść i posiedzieć ze znajomymi.