adikwajb 11.03.2013 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam serdecznie. Zaczynam remont domu.Dwa pokoje po 24m2 oraz przedpokój.Moja prośba dotyczy kuchni którą chcę połączyć z niewielkim salonem. Pomieszczenie jest wielkości 470x490.Jest to stare budownictwo więc przeniesienie drzwi było by ogromnym problemem. Z łazienką oraz pokojem sobie fajnie poradziłem.Jednak mam wielki problem właśnie z kuchnio salonem.Hydraulika w tym pokoju ma wyjście w miejscu gdzie ustawiłem szafkę zlewozmywakową.Jest możliwość doprowadzenia na ścianie na której są drzwi gdyż za tą ścianą jest łazienka. Meble kuchenne mam wcześniejsze, nie planuję wymiany gdyż są ładne.Jednak brakuje w tym zestawie szafek narożnych.Oprócz tej zlewozmywakowej mam jeszcze dwie podwójne dolne, jedną pojedynczą i na to blat.Oraz taki sam zestaw górnych.Do tego dojdzie lodówka, okap oraz płyta indukcyjna. Prosiłbym o podpowiedzi gdzie i w jaki sposób umieścić kuchnię żeby było w miarę przestrzennie.Czy oddzielić kuchnie płytkami a resztę obłożyć panelami? Czy może postawić niewielką ściankę z blatem? Prośba nie dotyczy zaprojektowania całego pomieszczenia tylko w jaki sposób i gdzie umieścić kuchnię. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wstaw do rzutu posiadane przez ciebie szafki kuchenne,będzie łatwiej rozplanować kuchnię bo tak to nie znamy ich wymiarów.3 szafki dolne to mało bo gdzieś jeszcze musi być płyta,wiec za dużo blatu roboczego ci nie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adikwajb 11.03.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Mniej więcej coś takiego.Ale nie jestem przekonany.Tą dziurę można zabudować KG i zrobić jakieś półki.Ewentualnie tam wstawić płytę.Uwielbiam gotować ale jakoś dużo miejsca mi nie potrzeba.Obecnie gdzie mieszkam również jest mało miejsca.Ale jest całkowicie inny układ.Oczywiście tak jak pisałem , można to przenieść na ścianę z drzwiami. Poza kuchnia w pokoju będzie mała kanapa stolik , jakieś krzesła.Nie będzie telewizora itp.Raczej miejsce żeby zjeść i posiedzieć ze znajomymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts