cubarius 11.03.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam Forumowiczow, szukam i nie moge znalezc informacji odnosnie zakonczenia ocieplenia fundamentow budynku. Otoz sprawa wyglada tak:Mam dom z lat 90 i nie ma piwnicy. Podloga dosc zimna. Odkopalem troche ziemi wokol budynku i oczom moim ukazal sie fundament, ale bez zadnej prawdopodobnie izolacji pionowej. Czytalem na forum jak ocieplic fundamenty (masa lepikowa na zimno i na to styrodur (czym oze byc inny styropian zwykly np. 20?) i z folia lub bez. Znajomy budowlaniec powiedzial, ze jak dam styropian to juz zadnej siatki nie musze dawac i kleju i ze moze byc zwykly styropian?????. Ale o co chodzi? Otoz w chwili obecnej nie mam jeszcze funduszy na ocieplenie elewacji. Chce ocieplic fundamenty, ale nie wiem jak wysoko dac ten styopian. Tak, zeby wychodzil ponad grunt czy lepiej byl zakonczony w ziemi? A drugie pytanie, jesli ma byc wycagniety ponad powierzchnie lub nawet jesli nie to jak go zakonczyc, zeby woda nie zaciekala miedzy sciane a styropian? Przepraszam za wszelkie ewentualne bledy w nazewnictwie itp, jelsi takowe popelnilem i prosze o klarowne, wyrozumiale odpowiedzi. Dzieki Pozdrawiam kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.03.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 http://www.izohan.pl/pl_,rysunki.php?PHPSESSID=a41410dda565270b6c03b2a2391c01d0# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 17.03.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Wyślij zdjęcie jak wygląda u ciebie budynek a ja spróbuję ci pomóc [email protected] Pozdrawiam http://www.smigielskidomy.pl Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez smigloxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts