DarekP 20.04.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witam, Mam pytanie dotyczace wykopania oczka w ogrodzie, oczko ma miec wymiary ok. 20 m dl i z 10 szer, gl. ok 3 m niestety obok na dzialce mam sasiada (jego sciana jest w odloglosci ok. 15 m od mojego stawku) czy moge bez zadnego problemu wykopac taki dol i zalac go woda ? czy prawo budowlane nie bedzie mi przeciwne? Pytam bo sasiad troche czepliwy i nie chcialbym miec zadnych problemow pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 20.04.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Nie dasz rady tak sobie tego wykopać i zalać wodą.Poczytaj prawo budowlane lub poprzednie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 22.04.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 A jak już załatwisz formalności, podpowiemy ci, jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 23.04.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 To chyba nazywa się basen, a nie oczko wodne Po co Ci 3 m glębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 23.04.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Trzy metty chyba dlatego, że poziom wody w gruncie jest np. 1,5 m poniżej rzędnej terenu - wtedy ma się efektywnie 1,5 m głębokości. Jeśli natomiast staw ma być wykładany folią czy bentonitem, to rzeczywiście będzie głęboki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekP 26.04.2004 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam, no wlasniee - poziom wody - chyba jest nizszy bo po wykopaniu ani kropelki wody nie ma na dnie, zaczynam sie obawiac, czy woda bedzie sie utrzymywac w tej glinie i czy nie bede musial dopuszczac z kranu ale to chyba mija sie z celem bardziej interesuje mnie prawny aspekt calej sprawy - chociaz czesciowo juz jest po przyslowiowych "ptakach" bo "o(cz)ko" juz jest wykopane i tylko sie obawiam sasiada, zeby sie nie czepial a w prawie wodnym nie znalazlem zadnych adanych dotyczacych powierzchni, od ktorej potrzebne jest pozwolenie na budowe. pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 26.04.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 To przeczytaj sobie prawo budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts