jawrob 20.04.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witam!Mam pytanie o wykonawce przy budowieczy warto wziasc firme ktora wybuduje npdom do stanu surowego zamknietego wrazz tynkami i podlogami CO i elektrykai elewacje bez wykonczenia ypu lazienki malowanie podlogi - panele..Mam namiar za 1200 /m2 wychodzi troszke duzo jak za 234m2 plus 800 za m2piwnicy(100m2)Jak to rozegrac najlepiej?-najtaniej? Jaka polecilibyscie ekipe?okolice Bydgoszczy Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 21.04.2004 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 NIkt nie budowal-buduje pod Bydgoszcza? (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 21.04.2004 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 no wic tak jestem po rozmowie z jedna firma ;budowa sasanki-234m2 uzytkowej+100m2 piwnica 340m2 dach dachowka betonowa brass material Ytong stan surowy otwarty cena 210kPLN Czy jest to duzo bo mnie sie wydaje ze tak ...fakt ze mnie juz nic nie obchodzi w tej cenie co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 26.04.2004 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 witam ponownie... mam nastepna wycene stan surowy otwarty z dachem 160tys 60tys robocizna + okolo 100 tys materialy ....okna 20tys i robocizna do okien 4tys.....co dalej rodzino? inna ekipa za sama robocizne 40tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 wycene są różne zależy kto buduje i jakie są koszty firmy i jakie z firmą wpółpracuja podwykonawcy transport ogólnie organizacja najlepiej trochę poświęcić czasu na wyszukanie dobrej z referencjami z biurem jeżeli firmę nie stać na biuro to co można sądzić o włascicielu i jego umiejętnościach w prowadzeniu interesu wszystkie te i inne symptomy świadczą o możliwościach i stanie finansowym firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 27.04.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Wg mnie to sporo. Ja mam nadzieję wykonac to taniej. Dostałam dziś wycene od DEKSA. Jest OK, ale jak weźmiesz np. górali to możesz zaoszczędzić tak na oko jakieś 50-60% ceny. Poproś o profesjonalny kosztorys wraz z elementami cenotwórczymi, wtedy zobaczysz, że np. do ceny materiałów dopisza narzut 10% na koszty zakupu (pomimo, że hurtownia przywiezie i rozładuje materiał na budowie), koszty ogólne zazwyczaj na poziomie 60% w zwyż. Decyzja i tak należy do Ciebie. Ja po kilku wycenach profesjonalnych firm, zrezygnowałam z ich usług. tak zwani rzemieślnicy nie sa wcale gorsi (często nawet lepsi) a ceny są o ww. dodatki niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 28.04.2004 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 dzis dowiedzialem sie ze jeden z kandydatow chce conajmniej 65-70 tys za robocizne (stan surowy-z dachem) a druga ekipa 42 ale bez dachu 42 tys .....nie wiem ale kurde czemu tak drogo ???? Czy pod Bydgoszcza jest druga Wawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 29.04.2004 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Nastepna wycena .....jak Waszym zdaniem sie ma do rzeczywistosci? Zakres robót:- wykopy zgodnie z projektem;- zbrojenie ławy fundamentowej;- wykończenie ławy fund. Żelb. beton B-20;- izolacja pozioma ław 2xpapa+lepik- sciany fundamentowe z bloczka betonowego;- izolacja pionowa scian fundamenowych styropian 8cm;- posadzka piwnica podklad B-10 gr. 10cm;- sciany nosne gazobeton 36cm +klej- sciany działowe gazobeton 24i12cm- kompletne schody wejściowe i tarasowe;- strop terriva nad piwnica,parterem i poddaszem;- kominy prefabrykowane wg dokumentacji;- wieźba dachowa –projekt;- pokrycie dachu dachowka UNIBET +folia-projekt;- okna połaciowe 4sztuki –projekt;- instalacja kanalizacyjna pod podkładem(podejścia);- transport urobku,wywóz ziemi z wykopu;Ceny netto;Robocizna 63tys+7%VATMateriały 105tys+7%VAT Stolarka okienna firmy FERRUM z Torunia material;15500+7%VAT Robocizna 3500 +7%VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts