Robin77 12.03.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Cześć wszystkim witam, jestem tu nowy, planujemy wybudować dom, zobaczymy co z tego będzie. Mamy działkę rolno-leśną, na której planujemy się w dalekiej przyszłości wybudować.Na ten czas sąsiedzi składają wnioski o linię energetyczną. Z moich źródeł prawdopodobnie taka linia zostanie nam wybudowana na koszt ZE.My będziemy musieli jedynie zapłacić za KWH.Chcielibyśmy się dołączyć DO wybudowania linii, ale nie ponosić póki co żadnych dodatkowych kosztów! Za przesył etc ŻADNYCH--------------------------------------------------------------------------------------------------------Które rozwiązanie jest najlepsze i dlaczego 1) wpisać w umowę przyłącza, że rozpoczęcie poboru prądu za 2 lata, zwrócić się o zdjęcie licznika oraz zmniejszenie poboru do 1Kwh, przed okresem 2 lat aneksować na kolejne lata 2) wpisać w umowę przyłącza, że rozpoczęcie poboru prądu za 2 lata, rozwiązać umowę sprzedaży, przed okresem 2 lat aneksować na kolejne lata Dziękuje wszystkim z góry! PozdrawiamA Edytowane 12 Marca 2013 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
small7 07.04.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Nie wiem jak w twoim zakladzie energetycznym ale u mnie nie podpiszesz umowy na dostawe pradu i wykonanie przylacza bez pozwolenia na budowe domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 08.04.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 U mnie też musiałem mieć pozwolenie na budowę.Jeżeli to daleka przyszłość to za bardzo nie ma co się martwić a jedynie zakładowi zgłosić takie plany.Jeżeli sąsiadom będą budować linię to na pewno z rezerwą byś mógł się jeszcze dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 10.04.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie wiem skąd jesteś, ale w większości podpisując umowę o przyłączenie do sieci płacisz jedynie za moc docelową, np. 13kW (średnio około 150zł/kW mocy przyłączeniowej) i tyle. Żadnych opłat nie ponosisz do momentu podpisania z zakładem energetycznym umowy kompleksowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts