McVanD 12.03.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Jeśli interesują cię: - WYSOKA SPRAWNOŚĆ KOMINKA to temat dla CIEBIE!!!!!!! - CZYSTA SZYBA to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! - BARDZO, BARDZO DŁUGIE CIEPŁO to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! - ZREDUKOWANA DO MAXIMUM OBSŁUGA KOMINKA to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! Edytowane 12 Marca 2013 przez McVanD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 12.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jest taka anegdota, która zaczyna się tak: Wpada nowy na imprezę... Witaj po złej stronie mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McVanD 12.03.2013 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Lubię anegdoty szczególnie te dobre... ta jest dobra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jeśli interesują cię: - WYSOKA SPRAWNOŚĆ KOMINKA to temat dla CIEBIE!!!!!!! - CZYSTA SZYBA to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! - BARDZO, BARDZO DŁUGIE CIEPŁO to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! - ZREDUKOWANA DO MAXIMUM OBSŁUGA KOMINKA to jest temat dla CIEBIE!!!!!!!!!!! No i co dalej???Ciekawie się zaczyna.Dawno nikt takim wejściem się nie obnażał:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 sterowiec40 dlaczego usunąłeś swój post, który brzmiał.............ogrzewanie akumulacyjne.............!!!!!!!!!!...kominkiem?. Zawstydziłeś się???Podaj powód będzie ciekawiej we wątku :).Autor się czai i jest mile widziany jak dla mnie z tą literaturą nazwę ją........... nowej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Do sterowca40 , który zwiał ,poczytaj o tym bo może gdzieś ci umknęło. Ciepły kominek III Generacji................Największą zaletą tego rozwiązania jest wysoka efektywność grzewcza przy zachowaniu prawdziwej wizji ognia kominkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 12.03.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 To była autokorekta ,( polecam innym) , uznałem ,że mój post jest bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McVanD 12.03.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Proszę wybaczyć mój " akizytorski " wybieg chyba tak mogę go nazwać ale chciałem się przekonać czy ten temat kogoś zaciekawi chyba w jakim stopniu mi się to udało;). Chcę się dowiedzieć czy ludzie wiedzą o takich rozwiązaniach i czy ich to zaciekawi czas pokaże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 To była autokorekta ,( polecam innym) , uznałem ,że mój post jest bez sensu Jaka autokorekta???.Po prostu nie wiedząc o tej materii nic bez sensu napisałeś posta.Wielki szacun dla ciebie za samokrytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.03.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Proszę wybaczyć mój " akizytorski " wybieg chyba tak mogę go nazwać ale chciałem się przekonać czy ten temat kogoś zaciekawi chyba w jakim stopniu mi się to udało;). Chcę się dowiedzieć czy ludzie wiedzą o takich rozwiązaniach i czy ich to zaciekawi czas pokaże.... Temat ciekawi mnie od dawna. Rozumiem, ze chcesz się dowiedzieć co ja wiem . Pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kominki i piece kominkowe z których ciepło nie ucieka kominem. Prowadzimy Szkołę Kominkową Prowadząc szkołę kominkową na lekcji zapewne poruszacie tematy ,które oznajmia autor wątki.To ja spytam jeśli to nie problem skoro coś w temacie wiesz Piotrek. Jak przekładasz sposób ogrzewania akumulacyjnego w swoich zestawach i czy ten proces stosujesz u siebie i w jakim charakterze???Jeśli nie sprawi ci to kłopotu..: co myślisz o kominkach III generacji ,które to rozwiązanie mają już zastosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Temat ciekawi mnie od dawna. Rozumiem, ze chcesz się dowiedzieć co ja wiem . Pytaj. Nie odpowiadasz Piotrze bo nie wiesz???Czy szukasz w sieci odpowiedzi???Takich odp.jest w brud ale ogół zainteresują twoje doświadczenia i mnie również.Nie każ długo czekać.Zawsze tak szybko pojawiasz się w topiku.Teraz jakoś długo myślisz ;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Witam.Nikt ... nie ma kominków III generacji ... tudzież II i I oraz IV ... to takie samo marketingowo-branżowe określenie jak "komora dekompresyjna", "wkład stałopalny" czy też "turbina kominkowa". Pojęcie kominka III generacji wprowadził na potrzeby własne jeden ciekawy gość, podobnie jak inny gość zaczął używać do opisywania w prasie i internecie pewnych konstrukcji technicznych mianem "pieco-kominek", a jeszcze inny gość (równie ciekawy) wprowadził i utrwalił określenie kominkarstwo ( w odróżnieniu do zduństwa) w nomenklaturze języka branżowego. Wszystkie one się ładnie przyjęły jakieś 6-7 lat temu, ale (tu uwaga) w odróżnieniu od określeń cytowanych wcześniej w nawiasach, nie są pozbawione sensu i próbują poszufladkować pewne rzeczy, co do których nasze rodzime słowotwórstwo nie umiało sobie dobrze i jednoznacznie poradzić.Kominek III generacji vel. pieco-kominek vel. kominek z akumulacją ciepła vel. piec kominkowy - to w rzeczywistości to samo i dokładnie jest to to, co możesz oglądać i o czym możesz czytać na FM od kilku lat.Pozdrawiam.PS. Gości od "kominkarstwa" i "pieco-kominka" już znasz, tego od "kominkowych generacji" myślę że przy Twoim usposobieniu nie chciałbyś poznać - choć sympatyczny, to straszny gaduła potrafiący znudzić do bólu ... Edytowane 13 Marca 2013 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McVanD 13.03.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tu wcale nie chodzi o ludzi tylko o samą idee ogrzewania przy pomocy akumulacji i możliwościach jakie ta technologia oferuję.Myślę, że wiele osób się zgodzi ze stwierdzeniem, że dostępne materiały akumulacyjne stosowane w kominkach świetnie sprawdzają się w nowym budownictwie i mogą być wykorzystywane do budowy alternatywnych źródeł ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam. Nikt ... nie ma kominków III generacji ... tudzież II i I oraz IV ... to takie samo marketingowo-branżowe określenie jak "komora dekompresyjna", "wkład stałopalny" czy też "turbina kominkowa". Pojęcie kominka III generacji wprowadził na potrzeby własne jeden ciekawy gość, podobnie jak inny gość zaczął używać do opisywania w prasie i internecie pewnych konstrukcji technicznych mianem "pieco-kominek", a jeszcze inny gość (równie ciekawy) wprowadził i utrwalił określenie kominkarstwo ( w odróżnieniu do zduństwa) w nomenklaturze języka branżowego. Wszystkie one się ładnie przyjęły jakieś 6-7 lat temu, ale (tu uwaga) w odróżnieniu od określeń cytowanych wcześniej w nawiasach, nie są pozbawione sensu i próbują poszufladkować pewne rzeczy, co do których nasze rodzime słowotwórstwo nie umiało sobie dobrze i jednoznacznie poradzić. Kominek III generacji vel. pieco-kominek vel. kominek z akumulacją ciepła vel. piec kominkowy - to w rzeczywistości to samo i dokładnie jest to to, co możesz oglądać i o czym możesz czytać na FM od kilku lat. Pozdrawiam. PS. Gości od "kominkarstwa" i "pieco-kominka" już znasz, tego od "kominkowych generacji" myślę że przy Twoim usposobieniu nie chciałbyś poznać - choć sympatyczny, to straszny gaduła potrafiący znudzić do bólu ... Se zacytuje bo znowu zniknie.Podajemy jakieś przykłady to i ja podam.Najpierw cytat z cytatu by zobrazować cuś. .....nie ma kominków III generacji ... tudzież II i I oraz IV ... to takie samo marketingowo-branżowe określenie jak "komora dekompresyjna", "wkład stałopalny" czy też "turbina kominkowa". Pojęcie kominka III generacji wprowadził na potrzeby własne jeden ciekawy gość, podobnie jak inny gość zaczął używać do opisywania w prasie i internecie pewnych konstrukcji technicznych mianem "pieco-kominek",.......... Ktoś kiedyś niefortunnie wysypał po zebraniu winogrona na ziemię.Słońce zrobiło z nich rodzynki.Wiesz dlaczego bo rodzynki nie rosną na krzakach .Ktoś kiedyś z kawałka mięsa zrobił kotlety i nazwał je mielonymi .forest wiesz dlaczego .bo je kuźwa zmielił.. Jeśli nie ma kominków III generacji,których największą zaletą jest wysoka efektywność grzewcza,przy zachowaniu prawdziwej wizji ognia kominkowego to ty albo gulgasz przed napisaniem czegokolwiek a potem tym samym popijasz by nie zapomnieć jak smakowało to pierwsze.ech!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tu wcale nie chodzi o ludzi tylko o samą idee ogrzewania przy pomocy akumulacji i możliwościach jakie ta technologia oferuję. Myślę, że wiele osób się zgodzi ze stwierdzeniem, że dostępne materiały akumulacyjne stosowane w kominkach świetnie sprawdzają się w nowym budownictwie i mogą być wykorzystywane do budowy alternatywnych źródeł ciepła. Ty chciałbyś jako nowy aby on kierował się ideą...........on kieruje się kasą i swoimi rozwiązaniami,zniechęca cię najpierw pisząc witaminy j/w a potem sprowadza na dół by ci powiedzieć: ...Kominek III generacji vel. pieco-kominek vel. kominek z akumulacją ciepła vel. piec kominkowy - to w rzeczywistości to samo i dokładnie jest to to, co możesz oglądać i o czym możesz czytać na FM od kilku lat......... Jakież to proste..........ie.:cool:Nie pytany a ile ma do powiedzenia.Wiesz dlaczego bo się broni i brakuje mu argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 13.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 niktna 16 -cie postów , osiem Twoich i żaden konkretny. Ja tu jestem laik , więc od "gulgania" wolał bym jakieś przykłady takich kominków, fotki itp.I ile to kosztuje , i czemu tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 13.03.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Może od początku...Próba zdefiniowania i określenia wyrażenia, czy pojęcia, a może określenia:Ogrzewanie akumulacyjne Czyli po kolei, bo to określenie jest tak nieprecyzyjne, a nieprecyzyjnie uzgodnione i dogadane, to polemiki bez końca...Jako, że to dział forum "kominki" to zapewne chodzi o urządzenia grzewcze znajdujące się w pomieszczeniu mieszkalnym, z widoczną wizją ognia. No ale to też mało precyzyjne...bo akumulacja to zapewne magazynowanie, magazynowanie ciepła. No a owe magazyny mogą być różniaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 nikt na 16 -cie postów , osiem Twoich i żaden konkretny. Ja tu jestem laik , więc od "gulgania" wolał bym jakieś przykłady takich kominków, fotki itp. I ile to kosztuje , i czemu tak drogo? Widzisz sterownik i czasami ty pozytywnie myślisz..Za to na 17-poście zajebiste konkretny ,wręcz wypasiony tematem z twej strony topik.Litości laiku zacznij pytac po swojemu może ci coś podszepną jak temat niesie.:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Może od początku... Próba zdefiniowania i określenia wyrażenia, czy pojęcia, a może określenia: Ogrzewanie akumulacyjne Czyli po kolei, bo to określenie jest tak nieprecyzyjne, a nieprecyzyjnie uzgodnione i dogadane, to polemiki bez końca... Jako, że to dział forum "kominki" to zapewne chodzi o urządzenia grzewcze znajdujące się w pomieszczeniu mieszkalnym, z widoczną wizją ognia. No ale to też mało precyzyjne... bo akumulacja to zapewne magazynowanie, magazynowanie ciepła. No a owe magazyny mogą być różniaste. Jak coś wklejasz z sieci to zaznacz ,że to cytat bo pomyśle ,że zaczynasz na dobrą drogę zbaczać..............ale to chyba nie może być ;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts