Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Renowacja podjazdu"

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.

Chciałbym się poradzić na temat wylewki podjazdu, otóż z tego co mi wiadomo obecnie na podjeździe mam już ok 3 warstwy betonu z tym że po jakimś czasie (5-10lat) każda warstwa betonu zaczynała się kruszyć i powstawały dziury, który były zalewane następną warstwą. Chciałbym się zapytać czym najlepiej byłoby wylać podjazd aby wytrzymał on jak najdłuższy okres czasu aby uniknąć ciągłego odnawiania ? (Chodzi mi oczywiście o nalanie następnej warstwy)

Z góry dziękuje za porady ;)

Pozdrawiam !

Nie baw się w wylewanie betonu na podjeździe. Tak czy inaczej po jakimś czasie popęka sam z siebie, no chyba, że zastosujesz beton naprawdę wysokiej marki. Ja bym skuł co trzeba, wyrównał i na to coś położył, tak aby każdy element pracował osobno.

Twój podjazd to nie przystanek autobusowy, który ma niewielkie wymiary, zupełnie inaczej jest zbudowany i inaczej pracuje....

No też tak właśnie pomyślałem z tym że może być problem z kuciem, ponieważ z tego co się orientuje to jest ok 40-50 cm warstwa betonu, natomiast jeżeli położyłbym kostkę to będę miał problem z garażem, ponieważ będzie niżej niż cały podjazd i będzie regularnie zalewany podczas opadów. Może jakaś warstwo betonu z klejem czy coś ?

Witam

Podjazd do rozwalenia i zrób z kostki brukowej, bo co roku lub co dwa bedziesz naprawiał podjazd a szkoda Twojej kasy żeby co jakiś czas naprawiać go, a i kostke Ci zrobią na takiej wysokośći jak masz teraz podjazd i nie bedzie zalewać, a jak każda warstwa betonu byla popękana to nie bedzie takiego wielkiego problemu to rozkuć.

Pozdrawiam

Polakowski Kamil