Senwik 12.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Chciałbym się poradzić na temat wylewki podjazdu, otóż z tego co mi wiadomo obecnie na podjeździe mam już ok 3 warstwy betonu z tym że po jakimś czasie (5-10lat) każda warstwa betonu zaczynała się kruszyć i powstawały dziury, który były zalewane następną warstwą. Chciałbym się zapytać czym najlepiej byłoby wylać podjazd aby wytrzymał on jak najdłuższy okres czasu aby uniknąć ciągłego odnawiania ? (Chodzi mi oczywiście o nalanie następnej warstwy) Z góry dziękuje za porady Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.03.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nie baw się w wylewanie betonu na podjeździe. Tak czy inaczej po jakimś czasie popęka sam z siebie, no chyba, że zastosujesz beton naprawdę wysokiej marki. Ja bym skuł co trzeba, wyrównał i na to coś położył, tak aby każdy element pracował osobno.Twój podjazd to nie przystanek autobusowy, który ma niewielkie wymiary, zupełnie inaczej jest zbudowany i inaczej pracuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senwik 12.03.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 No też tak właśnie pomyślałem z tym że może być problem z kuciem, ponieważ z tego co się orientuje to jest ok 40-50 cm warstwa betonu, natomiast jeżeli położyłbym kostkę to będę miał problem z garażem, ponieważ będzie niżej niż cały podjazd i będzie regularnie zalewany podczas opadów. Może jakaś warstwo betonu z klejem czy coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senwik 12.03.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ewentualnie czy istnieje jakiś rodzaj płaskiej kostki brukowej? bo z tego co sie orientuje standardowa kostka brukowa jest dosyć gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 13.03.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam Podjazd do rozwalenia i zrób z kostki brukowej, bo co roku lub co dwa bedziesz naprawiał podjazd a szkoda Twojej kasy żeby co jakiś czas naprawiać go, a i kostke Ci zrobią na takiej wysokośći jak masz teraz podjazd i nie bedzie zalewać, a jak każda warstwa betonu byla popękana to nie bedzie takiego wielkiego problemu to rozkuć. PozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.03.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kostka do podjazdu musi mieć swoją grubość - minimum chyba 8 cm... a tak jak dasz cienką to po sezonie popęka bo nie wytrzyma nacisków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 14.03.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kostka do podjazdu musi mieć swoją grubość - minimum chyba 8 cm... a tak jak dasz cienką to po sezonie popęka bo nie wytrzyma nacisków... Witam W zupełności wystarczy 6cm i dobra podbudowa Pozdrawiam Polakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 14.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 twister: czyli wracamy do zabawy z kangiem i kuciem starego betonu do głębokości rzetelnej podbudowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senwik 18.03.2013 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Dziękuje serdecznie za odpowiedź, no cóż do lata jeszcze trochę czasu więc przemyśle temat dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts