Damian1p 12.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam, postanowiłem wymienić wykładzinę na schodach niestety boję się, że narożniki schodów nie wytrzymają użytkowania, wstępnie bok stopnia został wygładzony goldbandem, następnie będzie nakładany tynk drobnoziarnisty imitujący beton a na koniec polakierowane. wykładzina na powierzchni stopnia będzie miała obszyty bok zaraz przy krawędzi stopnia, najchętniej zrezygnowałbym z obszycia i zainstalował jakąś listwę która wzmocni narożnik i zabezpieczy wykładzinę przed strzępieniem się niestety nie mogę nigdzie znaleźć elastycznych narożników. Może ktoś ma jakiś pomysł jak ten narożnik na całej długości zabezpieczyć? Chciałbym również zainstalować jakąś listwę przypodłogową żeby połączyć wizualnie panele podłogowe oraz ściankę boczną pierwszego stopnia. Znalazłem jedynie listwę przypodłogową z przeznaczeniem do filarów ponad 70zł/1,5m potrzebował bym na pierwszy schodek ponad 6 metrów więc kwota zdecydowanie za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts