Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rury do OP - różnica poziomów

moreln1

Recommended Posts

witam,

Mam małą zagwozdkę z poprowadzeniem rurek do OP. 100% OP w domu.

Rozdzielacz jest na poddaszu, i potrzebuje doprowadzisz też rurki do pokoju, który jest nieco niżej (3 schody).

Czy jest jakaś inna opcja niż przekucie przez ścianę i puszczenie rurek w ścianie w dół do tego pomieszczenia niżej (ok. 0.5 m.) ?

Czy ktoś tak robił kiedyś i nie ma później z tym problemu (np. z zapowietrzeniem albo coś w tym stylu) ??

Pozdr.

witam,

Mam małą zagwozdkę z poprowadzeniem rurek do OP. 100% OP w domu.

Rozdzielacz jest na poddaszu, i potrzebuje doprowadzisz też rurki do pokoju, który jest nieco niżej (3 schody).

Czy jest jakaś inna opcja niż przekucie przez ścianę i puszczenie rurek w ścianie w dół do tego pomieszczenia niżej (ok. 0.5 m.) ?

Czy ktoś tak robił kiedyś i nie ma później z tym problemu (np. z zapowietrzeniem albo coś w tym stylu) ??

Pozdr.

To żaden problem.

Też tak mam:cool:.

Tylko trzeba ta pętlę przegonić wodą za pomocą pompy żeby ją odpowietrzyć.

Dla działania taka różnica nie stanowi problemu.

To żaden problem.

Też tak mam:cool:.

Tylko trzeba ta pętlę przegonić wodą za pomocą pompy żeby ją odpowietrzyć.

Dla działania taka różnica nie stanowi problemu.

chyba lekko pojechałeś - z pętlą powyżej rozdzielacza byłby jakiś problem, ale z poniżej to raczej nie - przynajmniej ja nigdy nie miałem

chyba lekko pojechałeś - z pętlą powyżej rozdzielacza byłby jakiś problem, ale z poniżej to raczej nie - przynajmniej ja nigdy nie miałem

Hmm.

Hydraulika to dość proste zagadnienie.

Pomyśl co dzieje się z powietrzem leciutko pchanym 50cm w dół.

Nawet przy podłogówce na jednym poziomie odpowietrza się ją (profesjonalnie) za pomocą specjalnej pompy.

Jeśli pojechałem to z tym tłumaczeniem;).