moreln1 13.03.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 witam, Mam małą zagwozdkę z poprowadzeniem rurek do OP. 100% OP w domu.Rozdzielacz jest na poddaszu, i potrzebuje doprowadzisz też rurki do pokoju, który jest nieco niżej (3 schody).Czy jest jakaś inna opcja niż przekucie przez ścianę i puszczenie rurek w ścianie w dół do tego pomieszczenia niżej (ok. 0.5 m.) ?Czy ktoś tak robił kiedyś i nie ma później z tym problemu (np. z zapowietrzeniem albo coś w tym stylu) ?? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
webi 13.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 A z dołu jako osobny pion + osobny rozdzielacz? czy to pokój nad garażem? może wrzuć skan przekroju i rzut na którym będzie widoczny ten pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 13.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 witam, Mam małą zagwozdkę z poprowadzeniem rurek do OP. 100% OP w domu. Rozdzielacz jest na poddaszu, i potrzebuje doprowadzisz też rurki do pokoju, który jest nieco niżej (3 schody). Czy jest jakaś inna opcja niż przekucie przez ścianę i puszczenie rurek w ścianie w dół do tego pomieszczenia niżej (ok. 0.5 m.) ? Czy ktoś tak robił kiedyś i nie ma później z tym problemu (np. z zapowietrzeniem albo coś w tym stylu) ?? Pozdr. To żaden problem. Też tak mam:cool:. Tylko trzeba ta pętlę przegonić wodą za pomocą pompy żeby ją odpowietrzyć. Dla działania taka różnica nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.03.2013 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 To żaden problem. Też tak mam:cool:. Tylko trzeba ta pętlę przegonić wodą za pomocą pompy żeby ją odpowietrzyć. Dla działania taka różnica nie stanowi problemu. chyba lekko pojechałeś - z pętlą powyżej rozdzielacza byłby jakiś problem, ale z poniżej to raczej nie - przynajmniej ja nigdy nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 14.03.2013 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 chyba lekko pojechałeś - z pętlą powyżej rozdzielacza byłby jakiś problem, ale z poniżej to raczej nie - przynajmniej ja nigdy nie miałem Hmm. Hydraulika to dość proste zagadnienie. Pomyśl co dzieje się z powietrzem leciutko pchanym 50cm w dół. Nawet przy podłogówce na jednym poziomie odpowietrza się ją (profesjonalnie) za pomocą specjalnej pompy. Jeśli pojechałem to z tym tłumaczeniem;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 14.03.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Jeżeli obieg podłogówki jest niżej rozdzielaczy to nie ma żadnego problemu, tylko nie zapomnij o odpowietrznikach na rozdzielaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreln1 14.03.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 tak.. obieg OP jest poniżej rozdzielacza. to jest pokój nad garażem.czyli co...zrobić bruzdę w tej ścianie (ok. 0.5 m) żeby puścić w niej rury, później zatynkować ? rury w otulinie czy w peszlu może ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts