Michumm 13.03.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam, posiadam piec http://www.beretta.pl/berettapl/web/pol/catalog/productdetail.jsp?id_prodotto=111 Budynek 140m2 ocieplony, piec został włączony, grzejniki grzały, schły tynki podłogi, jakieś roboty wykończeniowe tip, dzisiaj przyszedł rachunek na kwotę 1700zł za gaz, i teraz nie wiem czy to w tym okresie gdzie się nie mieszka, jakieś przeciągi, częste otwieranie drzwi i okien jest do przyjęcia czy stanowczo za dużo gazu zostało spalone? Dodam że grzało tylko grzejnikami i podłogówką, wody nie grzało do kranów. Wyszło ok 1000m3 za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 14.03.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Nie mogę otworzyć tej strony więc nie znam danych tego kotła. Podczas wygrzewania i suszenia domu idzie bardzo dużo gazu. Czy masz do tego jakiś sterownik, który regulowałby pracą kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 14.03.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Strona wyświetla się normalnie jakby co to piec beretta kompakt II, sterownik mam oraz czujnik zewnetrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 14.03.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Budynek 140m2 ocieplony, Wyszło ok 1000m3 za miesiąc. Podałeś te dane i chciałbyś jakiejś odpowiedzi? Trochę mało, ale masz pecha że suszenie domu wypadło Ci w tym czasie, nie podałeś temp wew/zew, ale najważniejsze w suszeniu domu jest wietrzenie - sposobu również nie podałeś, czy ktoś tego dopilnował, w jaki sposób? Na pocieszenie zapewniam Cię, że jak zamieszkasz to zużycie będzie zdecydowanie mniejsze, ta zima będzie niestety bolesna dla kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts