gilbert1000 13.03.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzień dobry, mam pytanie posiadam regał starego typu, mocno lakierowany, chciałbym go zmatowić i przemalować na biało, czy w ogóle jest to możliwe? jeśli tak to w jaki sposób mogę usunąć lakier, żeby nie uszkodzić mebla i żeby złapała mi go farba? Czy wystarczy użyć szlifierki, czy powinienem nałożyć jakieś środki chemiczne, jeśli tak to jakie? Dzięki za pomoc pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 15.03.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Udtłuścić powierzchnię benzyną ekstrakcyjną , przeszlifować papierem 320 i odpylić. Nie ma sensu usuwać starego lakieru. Na to bez problemu chwyci każda biała farba nakładana wałkiem , pędzlem lub pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 15.03.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Oj wydaje mi sie ze lakier na tym mebelku kładziony jest starą metoda tz.grzebieniem ( gruba warstwa rozprowadzana "grzebieniem).Ja bem uzył farby dyspersyjnej.Oczywiście tak jak poprzednik napisał odtłuścic i przeszlifować.Pozdrawiam ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts