gargamelll 24.07.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Tak dawno nas tu nie było, że nie wiem od czego zacząć, a postępy są znaczące, czyżby we wrześniu moglibyśmy się wprowadzić? Kuchnia zamówiona, więc czekamy, sprzęt AGD, po wielomiesięcznym poszukiwaniu - wybrany, ufff. Ooo, to może pokażemy skończoną cegłę - prawie, bo ciągle bez fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.07.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Bardzo przyjemne wnętrze. Cegła jak dla mnie jest ponadczasowa, a w wysokich pomieszczeniach wygląda jakoś tak wyjątkowo. Podoba mi się połączenie jasnych ścian, cegły i ciemnych okien. Widzę, że na ścianie testujecie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 27.07.2014 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Cegła sprawiła, że całe pomieszczenie zrobiło się bardzo przytulne Na ścianie testowaliśmy Duluxa, niestety kolory ze wzorników zupełnie odbiegają od rzeczywistości. Mamy kupioną farbę polarne niebo do pokoju syna i morską falę do pralni... jestem ciekawa jak wypadną te niebieskie kolory (już nie szalałam z testerami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 28.07.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Z farbą i kolorem jest trudno - zawsze trochę inaczej wygląda na dużej powierzchni, a poza tym bardzo zależy od światła w konkretnym pomieszczeniu. Na szczęście przemalować nie jest aż tak trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 15.08.2014 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Kilka nowych zdjęć. Łazienka na dole, łazienka u góry oraz nasza łazienka. Warto zwrócić uwagę na staranność i dokładność kafelkowania i płytkowania. Człowiek od wykończeń jest super! Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez gargamelll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 15.08.2014 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) ... i obiecana nasza łazienka Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez gargamelll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 15.08.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 oraz trochę tego co się w okolicy zmienia - płot, trawa, rabaty etc. oraz wyfugowana cegła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 19.08.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pięknie, a co to za roślinki w rogu? Z tyłu jakieś trawy? Napisz proszę, co to za gatunek. Kosteczka szara, prosto i pięknie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 19.08.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pięknie, a co to za roślinki w rogu? Z tyłu jakieś trawy? Napisz proszę, co to za gatunek. Kosteczka szara, prosto i pięknie:rolleyes: Dziękujemy, a trawa to miskant Variegatus + jałowiec pośredni "Saybrook Gold" i wrzosy, a z tyłu jaśminowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 20.08.2014 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Bardzo wysmakowane łazienki - piękna jest ta turkusowa mozaika, co to? Czy spec od kafli jeździ po kraju czy tylko lokalnie robi? Bo jeśli miałby ochotę na pracę pod Grodziskiem Maz. to byłabym bardzo wdzięczna za namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 20.08.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Swietnie to zaczyna wszystko wyglądać - łazienki igła! Od razu mam prośbę o nazwy ceramiki - miska WC i podwójna umywalka w Waszej łazience, umywalka w łazience z niebieską mozaiką. I gratuluje Pana od płytek - uważam, że dobre polozenie płytek to połowa sukcesu, bo oglądałam łazienki z bardzo drogimi płytkami, a ułożone niechlujne i cały efekt był nijaki. Super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.08.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam,Spodobał mi się Wasz domek. Pięknie dopracowany. Czy mogę spytać o kostkę brukową? Jaki model wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 20.08.2014 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dziękujemy, dziękujemy sheila, turkusowa mozaika to Dunin Fat Cube 04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 20.08.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Pan od płytek, to nasz fachowiec od całej wykończeniówki, stara się jak może właśnie maluje nam ściany! Miska WC w naszej łazience to FIT ROCA, natomiast umywalka, wraz z szafką to Elita, model Kwadro, a umywalka w niebieskiej łazience to Koło Traffic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 20.08.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dziękujemy Drimeth, jak to bywa na budowie, nie obyło się bez różnorakich wpadek Kostka jest z Kost Betu - Akropol w kolorze szarym, z grafitowym brzegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 21.08.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Gargamell, na każdej budowie zdarzają się niespodziewane niespodzianki. Przykładaowo u mnie, anemostat jest za blisko szafki i wystaje z sufitu. Przez to szafka górna otwiera się tylko troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 23.08.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Pierwszy pokój pomalowany i z położonymi panelami Przymierzamy listwy przypodłogowe - niestety taka listwa demaskuje nawet najmniejsze nierówności ściany - na szczęście jest trochę elastyczna i przy klejeniu trzeba będzie dobrze docisnąć. Wysoka ścianka kolankowa i okna na niej to była póki co dobra decyzja. Siedząc na podłodze albo krześle okno jest na dobrej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 23.08.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Gargamell, na każdej budowie zdarzają się niespodziewane niespodzianki. Przykładaowo u mnie, anemostat jest za blisko szafki i wystaje z sufitu. Przez to szafka górna otwiera się tylko troszeczkę U nas takich wpadek jest masa... Anemostat w meblach kuchennych - właśnie myślimy jak to rozwiązać. Opaska DIN drzwi powoduje że się szuflada w łazience nie chce otworzyć. Nie było kabla do sterowania rekuperatorem. Nie było kabla do manipulatora z alarmu. Zły był zaciąg powietrza do kominka. Rura odkurzacza została zastawiona kominkiem - kabel sterujący nie był zwarty - po odkopaniu kabla okazał się uszkodzony więc kuliśmy wylewkę Dwa razy wymiennik od pompy ciepła był nieszczelny. Rura od odkurzacza centralnego nie zmieściła się w wylewce - pomogła opalarka - zbrojenie z drutu i mocny beton. Rura spustowa z rynien została zasypana i zgubiona - to był przepust pod płytą fundamentową na drugą stroną do zbiornika z deszczówką. Mieliśmy na zerze w instalacji elektrycznej 130V. Ekipa od ocieplenia obcięła uziomy ze zbrojenia. Spleśniały Nam deski na strychu - niestety musiałem szybko kupić drewno i po dwóch tygodniach przybić - już są suche - teraz musze je zeszlifować i pomalować. i cała masa innych )) - wymieniłem na szybko z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.08.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 a powiedz robiłeś coś specjalnego jak spleśniały krokwie? czy tylko wietrzenie i same wyschły w końcu u nas niestety tak samo się stało jak wylewka wysychała zimą to krokwie cała wilgoć przejęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 23.08.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 a powiedz robiłeś coś specjalnego jak spleśniały krokwie? czy tylko wietrzenie i same wyschły w końcu u nas niestety tak samo się stało jak wylewka wysychała zimą to krokwie cała wilgoć przejęły U mnie krokwie są suche. Ja deski kładłem po ociepleniu poddasza (była folia jako paroizolacja). Jedynie miejscowo jętki trochę podciągnęły ale delikatnie. Nic temu nie będzie - przynajmniej u mnie. Skoro u Ciebie krokie śpleśniały to już chyba trzeba się temu przyjrzeć dokładniej. Uważaj na siniznę drewna - tutaj poczytaj (na dole jest dłuższy post co i jak): http://www.forumbudowlane.pl/vt/18390/0/usuwanie-sinicy-z-drewna Zdjęcia sinizny znajdziesz na google - to po prostu sine/czarne plamy na drewnie - jakby grzyb w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts