gargamelll 13.03.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Miejsce na komentarze do dziennika: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?213155-Poziomkowy-dziennik-projekt-indywidualny-z-antresol%C4%85&p=5874347&posted=1#post5874347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 23.03.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Też zastanawiam się ostatnio nad taką stodołą z antresolą w środku, tylko w szkielecie. Czy mogę poznać koszt płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 23.03.2013 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Tak z głowy to okolice 45 000 zł. Nie oszczędzałem. Jest oryginalny styrodur Basf. Jak dom szkieletowy to moze plyta bez styropianu w srodku a styropoian na plyte pod podloge? Plyta ma 3 glowne zalety: stabilność posadowienia, akumuluje ciepło (tego brakuje w domu szkieletowym) oraz zapobiega mostkom termicznym (tutaj nie jest to aż tak ważne dla domu szkieletowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 24.03.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 O tym myślałem właśnie, ale jak dam styropian na nią to po akumulacji U mnie płyta miała by 85 albo 120 metrów w zależności od tego jaki projekt w końcu wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 24.03.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ja miałem płytę 156 m2. U Ciebie pewnie wyjdzie taniej. Jak dom szkieletowy (lekki) to moze pod plyte zamiast Styroduru EPS Hydro wystarczy? Uda Ci się zaoszczędzić 50% na cenie. Styrodur to okolice 450 zł m3 a EPS hydro ok. 230 zł m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 28.03.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Wyszło 51000 zł z wszytkim za fundament. Zobacz u mnie w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.03.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) witaj.. właśnie odebrałem PnB na dom z płytą 144m2 i mam parę pytań..jaki gruby styrodur pod płytą dawałeś? i bednarki do uziomu nie ma w kosztach - nie dałeś specjalnie czy zapomniałeś?aha - i skąd silikaty brałeś? Edytowane 28 Marca 2013 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 20.04.2013 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Styrodur to 15 cm oryginal BASF 3035CS w dwoch warstwach 10 i 5 cm z przewiazaniem i przesunieciem laczen. Nie kleilem go jedynie piankowalem przepusty pod plyte. Musisz byc baardzo precyzyjny z przepustami - dokladnosc do 1 cm. Pod styrodurem jest folia i na styrodurze tez. Bednarka tez jest - przyspawana do zbrojenia. Musimy ja zakopac ale jeszcze koparka bedzie i tak pracowac na dzialce. Silikaty to grupa silikaty konkretnie zaklad Klucze - kupione w Builderze w dobrej cenie. Dalo sie znalezc taniej ale wtedy transport byl znacznie drozszy. Zakupy w jednej lokalnej hurtownii pozwalaja teraz negocjowac dobre ceny i w dodatku dbaja tam o mnie i jest mila atomsfera )) Jak jestes z Kielc to jest bardzo dobra hurtownia - Stan-lux - sa na Allegro. Maja siliakty z Xelli w podobnej cenie jak Klucze - oczywiscie nie porownuj sztuki do sztuki bo z Xelli sa wieksze i jest ich mniej na m2. Xella ma linie pod instalacje i nie wymaga stosowanie pod otworami drutow dodatkowego zbrojenia. Kup tez dobry klej - ja mam Alpol AZ111 Mocna (15 MPa wytrzymalosc) i jest super twardy i mocno trzyma - ekipa chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts