Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki piec polecacie o mocy 100-120kW.

pkruczaj

Recommended Posts

Witam

Do mojej działalności potrzebuje kupić piec o mocy 100-120kW. Nie wiem jakiej firmy wybrać żeby być z niego zadowolony i żeby był najmniej awaryjny. Piec musi mieć wysoką sprawność cieplną być na ekogroszek żebym mógł palić owsem groszkiem czasem drzewem. Możliwość przesłania przewodowo bądź bezprzewodowo opcji sterowania piecem żebym mógł na odległość około 200 metrów mieć wgląd do parametrów pieca. Piec samo rozpalający się że w razie jak w nim zgaśnie to żeby się rozpalił ale po nagrzaniu żeby się nie wygaszał tylko się przepalał. Nie wiem czy jest coś takiego. Brałem pod uwagę kilka pieców m.in. KBO KMG-1

http://www.budkompleks.com/kotly/weglowe/kociol-weglowy-z-podajnikiem-tlokowym-kbo-kmg-1-120-kw-typ-ii.html

Może coś z Defro albo SAS GRO-ECO http://www.budkompleks.com/kociol-weglowy-z-podajnikiem-slimakowym-sas-gro-eco-100kw.html

Do pieca będą podłączone nagrzewnice wodne około 8 sztuk. Podobno te piece KBO cieszą się dużą popularnością. Może jeszcze jakieś inne firmy polecacie? Proszę o rady i z góry dziękuję.

Edytowane przez pkruczaj

Mam sprzedany pracujący przy ogrzewaniu dużego warsztatu samochodowego + duży dom mieszkalny przy nim kocioł Sztoker 100kW w Nysie, sterownik Cobra w tym kotle na razie nie ma podglądu na odległość.

Drugim takim kotłem jest RBR-Ekouniwersal 100 czy 120kW na halach produkcyjnych ze sterownikiem internetowym Bruli, masz podgląd cały czas z komputera do kotła i możliwość wszystkich nastaw przez internet a nawet z telefonu komórkowego na Androidzie ( za free )

W razie czego dzwoń albo pisz na priva.