pkruczaj 14.03.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Witam Do mojej działalności potrzebuje kupić piec o mocy 100-120kW. Nie wiem jakiej firmy wybrać żeby być z niego zadowolony i żeby był najmniej awaryjny. Piec musi mieć wysoką sprawność cieplną być na ekogroszek żebym mógł palić owsem groszkiem czasem drzewem. Możliwość przesłania przewodowo bądź bezprzewodowo opcji sterowania piecem żebym mógł na odległość około 200 metrów mieć wgląd do parametrów pieca. Piec samo rozpalający się że w razie jak w nim zgaśnie to żeby się rozpalił ale po nagrzaniu żeby się nie wygaszał tylko się przepalał. Nie wiem czy jest coś takiego. Brałem pod uwagę kilka pieców m.in. KBO KMG-1 http://www.budkompleks.com/kotly/weglowe/kociol-weglowy-z-podajnikiem-tlokowym-kbo-kmg-1-120-kw-typ-ii.html Może coś z Defro albo SAS GRO-ECO http://www.budkompleks.com/kociol-weglowy-z-podajnikiem-slimakowym-sas-gro-eco-100kw.html Do pieca będą podłączone nagrzewnice wodne około 8 sztuk. Podobno te piece KBO cieszą się dużą popularnością. Może jeszcze jakieś inne firmy polecacie? Proszę o rady i z góry dziękuję. Edytowane 14 Marca 2013 przez pkruczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Mam sprzedany pracujący przy ogrzewaniu dużego warsztatu samochodowego + duży dom mieszkalny przy nim kocioł Sztoker 100kW w Nysie, sterownik Cobra w tym kotle na razie nie ma podglądu na odległość.Drugim takim kotłem jest RBR-Ekouniwersal 100 czy 120kW na halach produkcyjnych ze sterownikiem internetowym Bruli, masz podgląd cały czas z komputera do kotła i możliwość wszystkich nastaw przez internet a nawet z telefonu komórkowego na Androidzie ( za free ) W razie czego dzwoń albo pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts