Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TEKTUM Bielany Wrocławskie

dommir2012

Recommended Posts

Witam,

Firma prowadzi bardzo silny PR ale w internecie nie można znaleźć ani jednej opinii na ich temat od osób które z nimi współpracowały, z wyjątkiem jednej gdzie ktoś odgraża się sądem.

Jeśli ktoś budował z firmą Tektum proszę o kontakt na maila: [email protected]

Witam,

Firma prowadzi bardzo silny PR ale w internecie nie można znaleźć ani jednej opinii na ich temat od osób które z nimi współpracowały, z wyjątkiem jednej gdzie ktoś odgraża się sądem.

Jeśli ktoś budował z firmą Tektum proszę o kontakt na maila: [email protected]

Ale o co chodzi :eek: ?? Skoro ktoś się odgraża sądem to już chyba jednoznacznie ...

• 3 months później...
Firma Tektum jest nieuczciwa. Pomimo wcześniejszych uzgodnień (umowa na piśmie) nie chce zwrócić otrzymanej zaliczki. Nie reaguje na sądowy nakaz zapłaty, nie zwraca pieniędzy pomimo postępowania komorniczego. Podejmowanie współpracy z taką firmą jest obciążone wysokim ryzykiem.

• 2 months później...

[voytec napisał] Firma Tektum jest nieuczciwa. Pomimo wcześniejszych uzgodnień (umowa na piśmie) nie chce zwrócić otrzymanej zaliczki.[...]

To już teraz wiem, dlaczego tak drobiazgowo musiałem dyskutować swoją umowę z nimi - ktoś dał zaliczkę, a potem jak rozumiem wycofać się chciał, he,he ? Ja zdecydowałem się bez kombinowania, zaliczkę dałem, wszystkie ustalenia z Panią z TEKTUM przebiegły bez problemów, w granicach zdrowej elastyczności; od kilku miesięcy mieszkam w domu wybudowanym przez nich i nie narzekam. Jestem z innej branży i to jest pierwszy mój taki dom (możliwe ze ostatni; - bo jest nieźle) , ale technologia wydaje mi się i prosta i skuteczna - w lutym i marcu nie zmarzłem ;) a w lecie klimat w porównaniu z wrocławskim blokowiskiem 10 poziomów komfortu wyżej. Do tego - czego się najbardziej obawiałem - okazało się, że jest całość świetnie wytłumiona między piętrami, a to dla mnie ważne- lubię posłuchać czasem czegoś głośniej, nie stresując się pozostałymi współmieszkańcami ;)

Tylko, że ja decydując się na ten dom już miałem za sobą doświadczenia z naprawdę nierzetelnymi fachowcami niedojdami oraz rozmowy z ludźmi prawdziwie niepoważnymi. A w tej firmie dogadałem się szybko i sprawnie. Z drugiej strony jeśli ktoś myśli, że taki dom jak ten - po części drewniany będzie miał cechy murowanego, albo jest zdziwiony w czasie prac(szczególnie przy wykończeniu), że nagle jest dzień czy tydzień obsuwy - to niech lepiej sam buduje :) Szkoda psuć sobie nerwy ;) Dla mnie ta konkretna współpraca była udana. I to na tyle, że jak czytam, ze ktoś chciał wyciągnąć od wykonawcy zaliczkę i to ma oznaczać, że wykonawca jest nieuczciwy (!) - to nieuczciwe byłoby nie odpowiedzieć o swoim doświadczeniu. Mnie pasowało. Wolisz budować sam - sadź drzewa ;) Ja nie mam na to czasu, wolę zapłacić zaliczkę, nie zabierać jej :) i mieć takie doświadczenia jak mam. Dla mnie współpraca z Tektum OK - mało problemów, ja zadowolony, żona zadowolona, a zaliczka ? jak to zaliczka - proponował wam ktoś dom bez zaliczki ? :)

Ja osobiście mam dobre doświadczenie z TEKTUM, dom wybudowałem, stoi aktualnie wykańczam. Współpracowało mi się dobrze, kontakt z TEKTUM od początku do końca był dobry, na wszystkie moje pytania zawsze dostawałem odpowiedz , również nie żałowali dla mnie czasu jak potrzebowałem jakiś dodatkowych wyjaśnień co i jak jest czy będzie wykonane. Moja umowa wstępna była jasna zwłaszcza w kwestiach zaliczki, a jasnym jest fakt, że zaliczki nie daje się po to żeby potem oczekiwać zwrotu jak się nam wizja zmieni... w moim przypadku były jasno określone warunki kiedy należy mi się zwrot. Dalsze pieniądze przelewałem w transzach zgodnie z harmonogramem prac i tu nie było żadnych problemów, zwłaszcza że postęp prac oceniał pan inspektor z banku.

Oczywiście są elementy które dziś bym pewnie chciał aby były inaczej rozwiązane ale podsumowując jak miałbym wybierać drugi raz to wybrałbym również TEKTUM.

Ja osobiście mam dobre doświadczenie z TEKTUM, dom wybudowałem, stoi aktualnie wykańczam. Współpracowało mi się dobrze, kontakt z TEKTUM od początku do końca był dobry, na wszystkie moje pytania zawsze dostawałem odpowiedz , również nie żałowali dla mnie czasu jak potrzebowałem jakiś dodatkowych wyjaśnień co i jak jest czy będzie wykonane. Moja umowa wstępna była jasna zwłaszcza w kwestiach zaliczki, a jasnym jest fakt, że zaliczki nie daje się po to żeby potem oczekiwać zwrotu jak się nam wizja zmieni... w moim przypadku były jasno określone warunki kiedy należy mi się zwrot. Dalsze pieniądze przelewałem w transzach zgodnie z harmonogramem prac i tu nie było żadnych problemów, zwłaszcza że postęp prac oceniał pan inspektor z banku.

Oczywiście są elementy które dziś bym pewnie chciał aby były inaczej rozwiązane ale podsumowując jak miałbym wybierać drugi raz to wybrałbym również TEKTUM.

Nie no dzięki ze specjalnie założyłeś konto żeby podtrzymać opinie super hahaha ŻENADA !!!!!!!!!!!! :mad: TEKTUM jak jesteście nie uczciwi to nie róbcie dodatkowy kont żeby się z tego wybronić !!

• 1 month później...

Coś logiki nie pojmuję, jak zakładasz konto wpisujesz opinie negatywne to dobrze.

Jak zakładasz konto i wpisujesz dobra opinię to ściemniasz, a może te negatywne opinie wpisuje konkurencja?

Prawda jest taka, że internet już dawno przestał być rzetelnym źródłem informacji/opinii. Każdy może wpisywać bzdury jakie mu się podoba, możliwość weryfikacji, znikoma.

• 11 months później...