kori 15.03.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 a czemu silka 18cm na pierwszym miejscu.Po pierwsze silka jest zimniejszym materiałem.Po drugiej przeciez przy montazu sytro 25 nie jest to latwe dluzsze kolki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sama w domu 15.03.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wiadomo, że silka jest zimniejsza, dlatego na mur z silki nie dajesz tyle samo styropianu co na mur z Ytonga-to chyba jasne, ale dzięki temu że taki mur jest cieńszy możesz dac więcej styropianu więc łacznie taka ściana będzie cieplejsza. Poza tym silka duzo lepiej akumuluje ciepło, mniej chłonie wilgoć -zwłąszcza wazne gdy ktoś, tak jak ja, chce postawic stan surowy i troche odczekac zanim będzie kontynuowac prace. Silka jest duzo cichsza i pewnie taka ściana będzie też tańsza, bo jednak Ytong do tanich nie należy. Silka ma wady ale dla wykonawców. Duzo chętniej pracują z Ytongiem lub BK bo jest lekki, łatwo sie tnie, itd. Zauwazyłam, że Silka wśród wykonawców, zwłaszcza "papraków", ma wrogów. Po prostu nie lubią tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sama w domu 15.03.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aha, jeszcze odnoszac sie do kwestii dostępności kołków do styropianu 25cm. to ja bym z nabyciem takich kołków nie miała najmnijeszych problemów bo bym ich wcale nie kupowała. Z tego co się orientuje to większośc klejów do styropianu mają atesty do 12m wysokości. Nie wiem co zamierzasz budować ale podejrzewam że budynek niższy niz 12m, chyba że się myle ) więc kołki powinny byc Ci niepotrzebne a takie kołki w styropianie to idealne mostki termiczne, a chyba nie o to chodzi by ocieplac a za chwilę dziurawić to ocieplenie kołkami za które dodatkowo zapłaciłeś a już o włożonym wysiłku w zdobycie ich nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts