shiza34 14.03.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam jaką zaprawę do cegły ręcznie formowanej bo słyszałem ze taka do zwykłego klinkieru się nie nadaje?proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 14.03.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zerknij tu;http://hoffmanowska.pl/index.php?id=47Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shiza34 14.03.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No właśnie chodzi o tą nasiąkliwość cegła recznie formowana np CRH nasiąkliwość: do 12 % gdy zwykła klinkierowa ma nasiąkliwość: do 6 % zaprawy do zwykłego klinkieru są do nasiąkliwości do 6%.i cena mnie przeraża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rd1_68 15.03.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam.Z zaprawą przy cegle ręcznie formowanej trzeba bardzo uważać , bo fuga może wyjść kolorystycznie nierówna stosując fugę do zwykłej cegły klinkierowej.Z firmy Sopro jest fuga do tego przeznaczona jednak nie pamiętam jej nazwy , przedzwoń do przedstawiciela na Polskę to doradzą.Ja tak zrobiłem 2 lata temu , a miałem do zafugowania 45 m2.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shiza34 17.03.2013 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 W sumie można by było murować na zwykłej zaprawie dałbym więcej cementu;)a fugować na tej do cegły ręcznie formowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts