pompiarz1984 07.04.2013 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam!Jak miło odnaleźć "Cukierkowiczów":)Tak właśnie się zastanawiałem z tymi wykuszami, aż żal nie wykorzystać tego miejsca. Z oknem w kotłowni podobnie zamierzam je zamienić na drzwi, będzie lepszy dostęp do środka.Czekamy na zdjęcia:)Pozdrawiam. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karam1987 14.05.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam dołączam fotki My upadliśmy teraz ze schodami, nie wylewaliśmy ich bo stwierdziliśmy że drewniane będą lżejsze, jednak przyjechał stolarz i powiedział że drewniane schody przy kominku to troszkę błąd Zobaczymy co wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karam1987 14.05.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 I jeszcze bardziej aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 09.09.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ... dawno mnie tu nie było:) .......... Czerwiec 2013 prace rozpoczęte.....pierwsze bloczki, pogoda w 100% dopisywała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larkot 11.09.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam wszystkichJestem nowy na forum dotyczącym budowy projektu cukiereczek.Mam pytanie czy ktoś buduje dom w województwie pomorskim? My jesteśmy już na etapie zmian adaptacyjnych projektu i jeszcze w tym miesiącu składamy o pozwolenie na budowie. Na wiosnę mamy zamiar ostro ruszyć z budową, także bardzo chętnie obejrzałbym jakiś bardziej zaawansowany etap budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karam1987 04.10.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam! My właśnie budujemy w Pomorskim dokładnie gmina Potęgowo widać z S6 na dzień dzisiejszy już mieszkamy w naszym słodkim Cukiereczku i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larkot 21.10.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam! Karam1987 trochę prywaty ale czy istnieje jakakolwiek szansa przyjechania i obejrzenia domu aby móc pogadać ogólnie o budowie tego projektu. My będziemy budować niedaleko Kolbud. Jeśli nie będzie to problemem to proszę o informację na maila [email protected]. Za odpowiedź będziemy bardzo wdzięczni. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 06.01.2014 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) ....po tak długiej nieobecności na forum nareszcie mam trochę wolnego czasu żeby uzupełnić troszkę Mój dziennik budowy:) Po nadejściu wiosny j/w prace rozpoczęte zostały w połowie czerwca od zabezpieczenia ławy, położenia izolacji no i naturalnie pierwszego bloczka:D Czas mijał, pogoda sprzyjała a bloczków przybywało:) ......i tak sobie je murowałem od poniedziałku do piątku przez dwa miesiące po pracy do końca sierpnia, po czym musiałem zrobić troszkę przerwy i uczcić narodziny Córeczki:) (w między czasie udało mi się zakupić 20 wywrotek po 10 metrów, piachu kopalnianego do zasypki w okazyjnej cenie stówki za brykę )Po dojściu do siebie na budowę wróciłem w październiku i zacząłem od zabezpieczenia bloczków dysperbitem. Przyszedł czas na kolejny etap, mianowicie zbijanie wieńca. Trwało to trzy tygodnie, troszkę długo ale akurat miałem urwanie głowy w pracy no i chciał nie chciał to się prace z wieńcem przeciągneły ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze no i..... przyszedł czas betonowania:) Po tym wszystkim nastały Święta no i Sylwester:) Mamy styczeń 2014 a za oknem wiosna:) Trzeba działać dalej- w planie ułożenie styropianu, zasypanie piachem , ułożenie rur, wylanie chudego:) Na zimę nie ma co czekać Edytowane 8 Lutego 2014 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patryk_z 12.01.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam,dołączam się do obserwatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 12.01.2014 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) .... troszkę fotek ściany fundamentowej....oraz zakupionego eps-u. ......XPS lepszy no ale cena jest powalająca ( różnicy 2 koła), EPS myślę że wystarczy, ma gorsze właściwości hydro-izolacyjne no ale u mnie nie ma ciężkiego terenu:) a za różnicę sprawię sobie nową piłę bo starą zajeździłem u szwagra w lesie :/ Edytowane 12 Stycznia 2014 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 13.01.2014 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nawiązując do tych pił spalinowych to nigdy nie kupię żadnej podróby :/ Eurotec popracował może w sumie około 30 godzin i padł. Miałem okazję popracować stihlm ms 261 - rewelacja , do prac na budowie i lekkiej wycinki w lesie idealna także tylko stihl a konkretnie wybór padnie na ms 361 Podobno kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 28.01.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Piękną mamy zimę , oby krotko trwała :/ Korzystając z okazji cenowej postanowiłem kupić troszkę porothermu z rabatu starczyło mi akurat na piłę no i dobre piwko W trakcie nadchodzących mrozów byłem zmuszony z przyczyn technicznych oddać moja brykę na złom ale za to przybył następca, też z pod znaku VW:D niezniszczalny TD (nabyty za trzy klocki , odpala nawet przy - 20 od strzałą, sam jestem pod wrażeniem , zero rdzy, normalnie rodzynek:) Mam nadzieje że do końca budowy posłuży ) Teraz pozostaje tylko czekać na ocieplenie ..... no i ruszać dalej z kolejnym etapem:) już nie mogę się doczekać:]......cdn Edytowane 1 Lutego 2014 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 17.02.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) c.d. ... Zima minęła, słońce świeci, normalnie Wiosna:) no i działam dalej - Szwagier z koparką wpadł na budowę poprzerzucać co nieco:) Teraz tylko wyrównać, zagęścić, ułożyć rury kanalizacyjne i można lać chudziaka:) a później przyjdzie magiczny etap murowania ścian kondygnacji ( Cukiereczek będzie nabierał kształtów ) Edytowane 17 Lutego 2014 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larkot 18.02.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jest pozwolenie jest impreza . Jeszcze 3 tygodnie i startujemy z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 18.02.2014 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam następnego "Cukierkowicza":) Zapraszam do zamieszczania fotek z budowy Cukiereczka:) oraz dzielenie się informacjami (Własnymi uwagami, zmianami) na temat tego projektu. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.02.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Budujesz bez kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 18.02.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) ...jeśli o mnie chodzi:)...bez:) ale na etapie wykończenia domu będę musiał zajrzeć do banku:/ Mógłbym ciągnąć to dalej bez kredytu ale etap wykończenia wymaga szybkiej realizacji z powodów atmosferycznych no i złodziejskich. Zamontować stolarkę - szkoda okien, położyć tynki - trzeba grzać itd , odwlekanie , sezonowanie ma sens ale w stanie surowym, tak uważam:) Edytowane 18 Lutego 2014 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.02.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 No okna i alarm to warto szybciutko założyć - jak mi zawineli zbrojenie z budowy (co prawda resztki - złomiarze) to zamontowałem atrape kamery przemysłowej z diodą i naklejkę na okno - "obiekt monitorowany" i na razie spokój:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 01.03.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 ...wiesz , Ja to nawet na czas budowy stanu surowego będę musiał rozważyć taką kamerkę. Pełno tu się kręci lumpów, trochę przegoniłem ale i tak jak takiego przydusi to i deski wyniesie:/ z takim straszakiem to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 02.03.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 podobnie z dachowymi - zakładali dopiero jak był stan surowy zamkniety bo były przypadki że na budowach po zamontowaniu już na drugi dzień zostawały same otwory okienne:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts