MarcinF 20.04.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Czy ktoś z Was ma może zamontowane (lub ma zamiar...) włączniki elektryczne na wysokości ok.110cm?Podobno tak wygodniej (???), bo do włączenia (lub wyłączenia) nie trzeba podnosić ręki, dziecko też nie ma kłopotów, aby zapalić sobie światło...A jak to się ma w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A D 20.04.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witam, ja mam włączniki swiatła montowane na wysokości klamek u drzwi i uważam, że jest to b. dobre rozwiązanie, ponieważ wszyscy w domu, poczawszy od najmniejszych dzieci po dorosłych łatwo możemy z nich korzystać. Już roczny stojący maluch poradzi sobie z włączeniem światła w pomieszczeniu do którego zmierza, a dorosłemy przyzwyczaić się do takiej wysokości nie jest trudno. Z takim rozwiązaniem spotkałam się np. w Austrii w kilku tamtejszych mieszkaniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 21.04.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Ja tak będę miał. Myśle, że będzie spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 21.04.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 My też: podpatrzyliśmy to u znajomych w nowym bloku, jest to wygodne rozwiązanie i to zarówno dla dużych (można włączyć biodrem, jak się ma zajęte ręce ) jak dla małych. tylko trzeba się będzie przyzwyczaić do macania ściany w innym miejscu, więc pewnie będzie upaprana na obu wysokościach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 21.04.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Ja tez tak bede miala. Dla mnie ma to jeszcze dodatkową zaletę - wlaczniki nie sa na lini wzroku (osoby doroslej) i nie "konkuruja" z np obrazami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 22.04.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ja tez tak bede miala. Dla mnie ma to jeszcze dodatkową zaletę - wlaczniki nie sa na lini wzroku (osoby doroslej) i nie "konkuruja" z np obrazami. O kurcze! Widać, że kobieta. Mnie coś takiego do głowy nawet nie przyszło! Ale masz oczywiście całkowitą rację! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 22.04.2004 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Dzięki za sugestie !!!Czekam nadal na Wasze opinie. Martwią mnie tylko "uciapane" ściany na dole i górze - w poszukiwaniu włącznika...Pozdrawiam!!!Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbasia 23.04.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Nie bój się o ściany.Wszyscy bardzo szybko przyzwyczają się do tego,że wyłącznik jest trochę niżej.Polecam szczególnie gdy są dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A D 23.04.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 o ściany sie nie martw, nie bedą bardziej brudne niż wtedy gdy zamontujesz wyłączniki wysoko, wtedy też z regóły sie ich szuka. montowanie wyłaczników na wysokości klamki ma ten własnie sens, że wchodząc do pomieszczenia i otwierając zwykle drzwi trzymasz klamkę i od razu mając rękę na własciwej wyusokości sięgasz do włącznika. Pozdrawiam i polecam, dla mnie to sprawdzone rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 23.04.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Teraz to chyba to właśnie jest typowa wysokość! Ja też polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 25.04.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Mam tak w mieszkaniu-sprawdzilo się i tak samo rozprowadzilam w domu.Plusy -czyste ściany na wysokości wzroku -dobra wysokość dla dzieci i ludzi na wózkach -krótsze kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 26.04.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Mam tak w mieszkaniu-sprawdzilo się i tak samo rozprowadzilam w domu.Plusy -czyste ściany na wysokości wzroku -dobra wysokość dla dzieci i ludzi na wózkach -krótsze kable kable to raczej krotsze nie są chyba ze puszki sa na podłodze dobra wysokość dla dzieci hmmm dyskusyjne ja jakoś nie chce (narazie ) zeby moje male dzieci (2.5 lat) same majstrowały coś przy wyłącznikach wole sam zaswiecac i gasic swiatło chc moja corka juz wie jak sie to robi, ludzie na wózkach spokojnie sięgają na do 1.70 m a w czyste sciany... w to wątpie jak ktoś jest przyzwyczajony przez pare - parenaście lat szukać wyłącznika na wys 130 140 cm to juz tam odruchowo bedzie macal a osoby niezorientowane beda szukac po omacku raczej wyzej niz nizej zwolennik 1.40 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.05.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Wysokość 110cm dla wyłączników jest standardem np. w Niemczech. Tam taka wysokość jest normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts