zastapmnie 15.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 WitamPoszukuję części do pieca De Dietrich MCR 24/28MI o numerze 5003, oczywiście sprawnej. Cześć nosi nazwę Blok wodny (rozdzielacz prawy C24/28) -opis dostępny jest na tej stronie: http://zamienne.dedietrich.pl/diagram.php?id_pd=5905 .Chodzi głównie o jeden element tej części, coś, co mój serwisant nazwał "wkładem zaworu trójdrożnego". Ów wkład jest powodem nieszczelności, co spowodowało zwarcie jakiegoś silniczka (nie zapamiętałem niestety nazwy), a to z kolei doprowadziło do spalenia bezpiecznika. Być może ktoś posiada piec, który już nie używa, a ta część akurat jest sprawna. Ewentualnie serwisanci tych pieców mają dostęp do części używanych, ale sprawnych. Sklep de dietricha oferuje oczywiście tą część, ale po bardzo wysokiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts