Bettina90 15.03.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam wszystkich Forumowiczów. Otrzymałam w spadku 37 metrowe mieszkanie, które od 7 lat stało puste - nikt tam nie mieszkał, teraz chciałabym je wyremontować. Chodzi mi o nową elektrykę, ogrzewanie, okna, 1 drzwi wejściowe i 1 wewn. panele na podłogach, w małej kuchni i łazience kafelki, na ścianach farba. Bez mebli, sprzętów AGD i RTV. Interesuje mnie również jak długo taki remont trwa, ponieważ jak to mówią "czas to pieniądz";) Zależy mi na materiałach raczej ze średniej półki, gdyż budżet będę miała ograniczony. Jestem ciekawa jaką kwotą muszę dysponować na wszystko łącznie oraz jaka część z tej kwoty to robocizna. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 16.03.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bettina Najlepszą odpowiedź uzyskasz robiąc "kasting" wykonawców. Zaproś dwie , trzy firmy na wycenę, Jak uzyskasz jakieś propozycje , możesz wtedy skonsultować tu na forum z fachowcami.Aby uniknąć kłopotów jak w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212899-Prosz%C4%99-o-ocen%C4%99-pracy-jak%C4%85-wykona%C5%82-mi-fachowiecMoże warto zaznaczyć w umowie z wykonawcą ,że np 20% należności zapłacisz po tygodniu gdy dobrze obejrzysz ich pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts