panmino 20.03.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Jak ktoś co 2-3 lata bedzię przestawiał z kąta w kąt meble albo wynosił je na taras żeby odnowić powłokę to mu te oleje bokiem wyjdą Wygląd to też sprawa dyskusyjna Podłoga wygląda ładnie zaraz po zaolejowaniu Jeśli ktoś nieodpowiednio ją myje/konserwuje to już po miesiącu taka podłoga znacznie odbiega wyglądem od pierwowzoru Lakieru jak dzieci albo zwierzeta nie zniszcza to i po 10 latach mozna nie dotykać a wygląd bedzie mało odbiegał od piewowzoru Jak ktoś się chce zacharować to olej jest jak znalazł A masz olejowaną podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) Nie mam ale siedzę w tej branży i widziałem nie jednoPodłoga czy schody olejowane mają jedna niezaprzeczalna zaletę-łatwiej naprawić uszkodzony fragment powierzchniWygląd to nie zaleta bo 50% klientów albo i więcej nie lubi takiej surowej powłokiWszystko można zaakceptować ale nie bujanie się z meblami co 3 latano chyba że ktoś lubi;) A jeśli już ktoś musi albo lubi to polecam Loba Ipact Oil z utwardzaczem Edytowane 20 Marca 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 20.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Nie mam ale siedzę w tej branży i widziałem nie jedno Podłoga czy schody olejowane mają jedna niezaprzeczalna zaletę -łatwiej naprawić uszkodzony fragment powierzchni Wygląd to nie zaleta bo 50% klientów albo i więcej nie lubi takiej surowej powłoki Wszystko można zaakceptować ale nie bujanie się z meblami co 3 lata no chyba że ktoś lubi;) A jeśli już ktoś musi albo lubi to polecam Loba Ipact Oil z utwardzaczem Witam LasekD ten olej loby równiez polecalem (nawet przedstawilem go na zdjeciu wyzej) Równiez polecam Osmo,Junckers rustical,Woca Trp-trap Kazdy wykonawca ma swoje sprawdzone produkty,(do ktorych tez sie przyzwyczaił),tak na dobra sprawe jezeli na podłodze zrobimy 4 próby olejowanej podłogi, nikt nie odgadniej która próba do której marki oleju nalezy (a pielegnować trzeba bedzie i tak minimum 2x w roku,zeby utrzymac wlasciwosci estetyczne) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 21.03.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Jako uzupełnienie powyższego spisu firm : Timberex i Bona . Edytowane 21 Marca 2013 przez subfosylny literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmino 26.03.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jest też polski olej firmy Sopur. Ma ktoś doświadczenia z tym produktem? Wolałbym polski produkt, na zachodzie nie narzekają na bezrobocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita.n 30.05.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam... Jezeli w rodzinie jest ktoś allergikiem to Polecam twarde woski olejne BIOFA lub EUKULA Czasami jest tak,że jak produkt ma super cene to z powodu: 1. zbliza sie data waznosci. 2. złe warunki przechowywania (niska lub wysoka temperatura w pomieszczeniu) 3. słaba jakość/opinia produktu Co do chemi firmy Novol, nie wiem nie stosuje pozdrawiam. przedmówca odwołal się do rodziny i alergii i wymienił jednym tchem marki: Biofa i Eukula. Otóż ostatnio zgłębiałam temat gruntownie- producentów farb, czy olejów naturalnych, czyli właśnie tych antyalergicznych jest zaledwie kilku! wspomniana Biofa, ale nie prowadzą juz badań, Livos- też brakuje im chemików, Auro- na topie, Leinos- bardzo rozwojowa marka i na koniec Kreidezeit- niszowa produkcja... Eukula to chemia jak cała reszta. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemor 30.05.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 podniosę temat bo ostatnio znajomy namawia mnie na zakup olejo-wosku Suprawax firmy Novol może ktoś powiedzieć czy warto kupować czy nie? Pytam bo mogę mieć dobrą cenę przy zakupie i sie zastanawiam czy ma ktoś doświadczenia w tym względzie Widzę że minął przeszło rok, ale może nadal mają dobrą cenę na ten Novol? Słyszałem, że nie taki zły choć Leinos podobno lepszy? Że niby od 30 lat firma specjalizuje się w produkcji wysokiej klasy produktów ekologicznych i takie tam... a Nowol jest producentem lakierów samochodowych i szpachli a produkty do drewna zamawia gdzie indziej... co nie znaczy że są do bani... Podaj mi namiary gdzie można kupić tego Novola w dobrej cenie, tj. w jakiej cenie? bo Leinos wychodzi mnie jakieś 6 - 7 zł za 1mkw gotowej powłoki (materiał). W Kielcach można dostać na Domaszowskiej albo Krzywe Koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelPawel51 30.05.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Polecam oleje firmy PNZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.05.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 z moich doświadczeń wynika (mam olej Eukula rok na deskach sosnowych) że podłogę olejowaną trzeba odnawiać przynajmniej raz w roku a w miejscach gdzie chodzi się więcej to 2 razy w roku i do tego od biegania dzieci w tych miejscach robią się takie białe przetarcia (pewnie jest to miejscowo lekko starty refresh) po jakimś czasie ciemnieją i są niewidoczne.Teraz przy wyborze olejo-wosku kierowałbym się szybkością wysychania środka do renowacji ( z tego co pamiętam to chyba Pallman ma 2-składnikowy szybkowychychający środek do odnawiania podłogi) bo tak po renowacji trzeba czekać z 12 godzin zanim można chodzić i tydzień żeby można było umyć podłogę Ogólnie jestem zadowolony z oleju porównując lakier który jest u moich rodziców to wolę olej ale jest z nim więcej roboty. WaldemorJa cenę dostałem w siedzibie Novola koło Poznania w Komornikach - adres na stronie. Jak jest teraz cena to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 31.05.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam Osobiscie równiez polecam olej Pallmann-a, czesto go uzywamy na objektach publicznych i prywatnie ( 2-3 razy w roku przeprowadzamy servis objektu) Dodalem zdjecie z realizacji ( olej z utwardzaczem,i srodek pielegnacyjny)- "tak na marginesie" w chemie wolimy zaopatrywac sie u zachodnich sasiadow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.06.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Co do zaopatrzenia to potwierdzam olej Eukula kosztował przy zakupie detalicznym z 30% mniej niż w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 02.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Co do zaopatrzenia to potwierdzam olej Eukula kosztował przy zakupie detalicznym z 30% mniej niż w Polsce to już nie jest chyba eukula tylko Dr schutz - bo widze na etykiecie ,ze nazwa producenta się zmieniła. a co to jest dr schutz?To chyba firma od środków chemicznych do czyszczenia wykładzin sprzedawanych w marketach. Ale generalnie jest tak duży wybór na rynku, że każdy może znaleźć cos dla siebie.ja ma w domu osmo na desce dębowej i jak na razie nie ma problemów. wysycha szybko, impregnuje głęboko., nie lepi się po tygodniu od nałożenia. to na pewno zaleta. a dbać o podłogę olejowaną trzeba zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.06.2013 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 no właśnie widzę na stronie że w październiku zostali wykupieni ciekawe czy wpłynie to na zmianę jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 04.06.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzis wykonywalismy aplikacje oleju- WOCA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hejzi 30.06.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ja przy olejowaniu używam lakierów firmy Bona i efekty są bardzo zadowalające. Warto zapłacić więcej za taką jakość. Przy olejowaniu ważne jest aby czynność raz na jakiś czas powtarzać, a nie spoczywać na laurach i wtedy możesz być pewien, że podłoga będzie się bardzo ładnie prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 01.07.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Ja przy olejowaniu używam lakierów firmy Bona i efekty są bardzo zadowalające. Warto zapłacić więcej za taką jakość. Przy olejowaniu ważne jest aby czynność raz na jakiś czas powtarzać, a nie spoczywać na laurach i wtedy możesz być pewien, że podłoga będzie się bardzo ładnie prezentować Albo olejujesz albo lakierujesz. Polecam Bona Craft Oil. Tym olejem jest pokryta podłoga na terminalu lotniska w Kopenhadze. Pozdrawiam Robert Mądrecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 14.07.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 A ile masz od piątki, że tak odgrzewasz stare tematy wciskając chamsko naiwną reklamę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deepack 15.05.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Witam , na rynku jest teraz bardzo wiele olejów do tarasów pytanie ktory jest godny polecenia. Jestem w trakcie budowy tarasu z modrzewia rodzimego, planuje go dwa razy do roku malowac. Czy na przkład impregnat gruntujący Altaxin + Olej do tarasów Altaxin bedzie rownie dobry co oleje marki Flugger, Osmo. Może macie doświadeczenie z olejami do tarasów i mozecie cos ciekawego polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻEGLUJĄCY-Z-FALAMI 31.10.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam , na rynku jest teraz bardzo wiele olejów do tarasów pytanie ktory jest godny polecenia. Ja uważam, że najlepsze oleje to takie, które używa się na jachtach i statkach. Skoro znoszą trudne warunki panujące na morzu, słoną i słodką wodę, wysokie wahania temperatur, sztormy i wiele innych czynników na jakie są narażone to na pewno sprawdzą się świetnie na zwykłym tarasie. Ja do wszystkiego na swoim jachcie i w domu używam Le Tonkinois. Używał go na swoich jachtach między innymi Onassis i do dziś używa marynarka Francuska. Wcześniej używałem oleju Owatrol również popularnego w przemyśle stoczniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DlaPodlogi.pl 03.11.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam , na rynku jest teraz bardzo wiele olejów do tarasów pytanie ktory jest godny polecenia. Jestem w trakcie budowy tarasu z modrzewia rodzimego, planuje go dwa razy do roku malowac. Czy na przkład impregnat gruntujący Altaxin + Olej do tarasów Altaxin bedzie rownie dobry co oleje marki Flugger, Osmo. Może macie doświadeczenie z olejami do tarasów i mozecie cos ciekawego polecić. Polecam naturalne oleje (nie olejowoski i inne impregnaty które pozostawiają powłokę na drewnie), ponieważ są znacznie łatwiejsze w późniejszej renowacji (nie trzeba zeszlifowywać starej powłoki, nie łuszczą się, itp.), np. niemiecki olej do tarasów Yacht&Teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts