Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kupiłem 2 działki na podzielonym polu

moje działki są na koncu tzw ślepej drogi-na mojej działce konczy się

sprzedający wytyczył drogę ze służebnością[4m]

następny gospodarz obok chce swoje pole podzielić [o szerokości 19 m] na działki

czy ewentualni kupujący mogą na tych potencjalnych działkach korzystać z tzw naszej drogi?

niech korzystają świnią nie będę ale skoro korzystać mają to może do tych obecnych 4m można ich zmusić żebyoddali z 1,5m na chodnik np.

a może ten gospodarz co chce podzielić pole musi wyznaczyć na swojej drodze dojazd?

aha gmina ma kompletny burdel w planowaniu przestrzennym

w sumie to chętnie to pole kupiłbym

Edytowane przez malux20
https://forum.murator.pl/topic/177318-jaka-szeroko%C5%9B%C4%87-drogiproblem-ze-s%C5%82u%C5%BCebno%C5%9Bci%C4%85/

dziś sprawdziłem

papiery

droga dojazdowa to d.wewnętrzna

4m szerokosci własnością jest osoby sprzedającej dzialki a my mamy w hipotece służebnośc.

czy jak następne pole ktoś podzieli na dzialki to on będzie mógl tym dzialkom zapewnić tą naszą drogą wewnętrzną

a może pani która sprzedala nam dzialki może wyrazić na to zgodę?

czy oni ztych 19m swoich powinni dodać na szerokości do drogi 4m?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...