BCS 29.03.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ja bym na jeden rok nie gruntował, jak dłużej to bym się zebrał i elewacje skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.03.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 omg kibicuje mocno...tak przelecialem szybciutko... po tym watku...ZS-ka nie klei samego styropianu grafitowego .... w okreslonych warunkach..w sensie nie jest w stanie utrzymac samego styropianu, a tu 40kg na dzwigni.... ojoj skad ten wybor... CT83 CT85.... to sa w Henklu/Ceresicie kleje... ZS ZU.. ojoj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 30.03.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Klej już mam Zs i Zu styropian grafitowy będzie klejony na kleju Zu,będę szukał lżejszego kamienia,nie wiem czy nie skończy się na takich płytkach: http://allegro.pl/promocja-plytki-elewacyjne-nevada-rustico-i3138895544.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 18.04.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Mam jeszcze takie pytanie czy można kleić styropian w następujący sposób:-6 placków na płytę z kleju tradycyjnego.-po obwodzie płyty klej pistoletowy w postaci pianki. Czy są jakieś wady takiego rozwiązania? Jaki pistolet +klej pistoletowy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Mam jeszcze takie pytanie czy można kleić styropian w następujący sposób: -6 placków na płytę z kleju tradycyjnego. -po obwodzie płyty klej pistoletowy w postaci pianki. Czy są jakieś wady takiego rozwiązania? Zamknięcie dużej ilości wilgoci beż możliwości odparowania Jaki pistolet +klej pistoletowy polecacie? EOS - pistolet ostaniesz gdy kupisz opakowanie(lub określą ilość w promocji łączonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 18.04.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Czyli nie polecasz klejenia po obwodzie klejem pistoletowym w postaci pianki? W klejeniu takim sposobem jakie będzie orientacyjne zużycie kleju w postaci pianki? Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Arekkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Czyli nie polecasz klejenia po obwodzie klejem pistoletowym w postaci pianki? W przypadku zastosowania jakiegoś mix-u absolutnie nie polecam - wybierz tylko jeden środek! A ja tak spytam czy budujesz nowy dom? bo grubość izolacji wydaje mi się jakaś taka mała?obliczałeś współczynnik przenikania ciepła dla przegrody którą stawiasz?czy ona jest zgodna z przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 18.04.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dom ma ok 10lat ściany mam trójwarstwowe zbudowana z: od wewnątrz: - tynk wapienno cementowy gr.ok 1cm -pustak hasiowy gr.20cm -wełna gr.5cm -pustak hasiowy gr.10cm Styropian i klej mam już kupiony,mam krzywe ściany i dlatego chciałem zmniejszyć wagę stosując po obwodzie klej w postaci pianki,w końcu pianka ma lepszą przyczepność do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Zastosuj kilka takich kotew - dobiera się je w zależności od rodzaju i wagi kamienia i będziesz spokojny o trwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 19.04.2013 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Może się ktoś jeszcze wypowiedzieć na temat skutków zastosowania kleju w postaci pianki i kleju tradycyjnego.Znam jedna osobę która ma tak przyklejony styropian i nie ma żadnych problemów. -6 placków na płytę z kleju tradycyjnego.-po obwodzie płyty klej pistoletowy w postaci pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 21.04.2013 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam znalazłem informacje na temat metody SKAŁA QUICKADEX:-placki z kleju tradycyjnego-obwód z kleju w postaci pianki http://www.tynki.info.pl/aktualnosci/interaktywna-metoda-przyklejania-plyt-styropianowych/ Może się ktoś wypowiedzieć co do tej metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts