turalyon 17.03.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam. Mam do zrobienia przyłącze wodne - w sumie 50 metrów. Z tym że 45 m idzie w ziemi, 5m to przecisk pod asfaltem, bo wodociąg jest po drugiej stronie drogi. Mój hydraulik który w dość fajnej cenie zrobił mi instalacje w domu krzyknął około 150zł za metr z materiałem i wszystkimi dokumentami - wydaje mi się to dość dużo bo wyjdzier jakies 7500zł. Bedzie w tym zawór zamykający w ogrodzeniu i licznik w domu. Nie musze budować studzienki w której on bedzie sie znajdować. Przyłacze budowane na zasadzie że przez 3 lata on za nie odpowiada, a później przejmuje je aqua. Musi sam sie podpiąc do głownego wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 17.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Troche duzo ci zaspiewal ja mialem podobna sytuacje jak ty, przecisk pod droga rura oslonowka 15m, zasowa z wywiertka na wodociagu+dodatkowa zasowa u mnie na posesji, zestaw licznikowy w domu, z tym ze ja do domu mialem 35m, za wszystko zaplacilem 2600 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.03.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No to u Was robią takie rzeczy PÓŁDARMO!!! Ja za 20 metrów (też z drugiej połowy ulicy) zapłaciłem 10 tys.!!! (i jeszcze się cieszyłem, bo inny "fachman" za to samo żądał 15 tys.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ary_zet 17.03.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Witam. Mam do zrobienia przyłącze wodne - w sumie 50 metrów. Z tym że 45 m idzie w ziemi, 5m to przecisk pod asfaltem, bo wodociąg jest po drugiej stronie drogi. Mój hydraulik który w dość fajnej cenie zrobił mi instalacje w domu krzyknął około 150zł za metr z materiałem i wszystkimi dokumentami - wydaje mi się to dość dużo bo wyjdzier jakies 7500zł. Bedzie w tym zawór zamykający w ogrodzeniu i licznik w domu. Nie musze budować studzienki w której on bedzie sie znajdować. Przyłacze budowane na zasadzie że przez 3 lata on za nie odpowiada, a później przejmuje je aqua. Musi sam sie podpiąc do głownego wodociągu Pomorskie- położenie rury PCV do wody na 1,7 metra głębokości (odcinek 97 m.) + studzienka z 3 kręgów betonowych ze stopniami + pokrywa z włazem zamykanym na kłódkę , w studzience licznik + zawór anty-skażeniowy, wyjście z kranem na 1,2 metra nad ziemią , zasuwa główna u mnie na działce(odcięcie wody)+ wszystkie dokumenty (odbiór instalacji + umowa z wodociągami) koszt 5.500 Pozdrawiam . Edytowane 17 Marca 2013 przez ary_zet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 18.03.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To jeszcze dość tanio. Wodociągi z Błonia k/Warszawy dają takie warunki przyłączeniowe że za 100m wyszło by mi ponad 25 tyś. To najtańsza wycena, a jeśli wycena z wodociągów z ich robotą to nieco ponad 30 tyś. Zatem podziękowałem tej instytucji i mam własną studnie głębinowa z uzdatnieniem wyszło poniżej 10 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adikas 22.03.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Myślę, że mogło by być taniej bo nie masz studni wodomierzowej, ale 7500 można jeszcze przełknąć. Natomiast Ary_zet - gratuluję Ci znalezienia tak taniego wykonawcy. Jeśli możesz daj namiary. Dla mnie i sąsiada w szczecinie, za wykonanie 5m odcinka dla 2 przyłączy to koszt 7300 netto + 1000 projekt zajęcia pasa z uzgodnieniami. Przyłączę to: wcinka, redukcja, trójnik, 2 kpl. skrzynek z zasuwami, studnia wodomierzowa DN-1000 na 2 wodomierze przejmująca nacisk 40 ton. Dalej dwa odcinki po około 100m będziemy raczej kłaść sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts