kori 17.03.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam, Podpowiedzcie mi, na jakim etapie powinnam zainteresować sie wykonaniem ogrodzenia + śmietnik.Jestem na etapie budowy stanu surowegoI pytanie czy juz po wyjsciu ekipy SSO robić ogrodzenie frontowe??Jak myślicie?? Kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Różne praktyki są. Jedni robią na samym końcu inni robią wręcz jeszcze przed budową domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 18.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Najczęściej ogrodzenie frontowe jest wykonywane pod koniec budowy wtedy nie ma niebezpieczeństwa uszkodzenia ogrodzenia przez firmy wykonawcze. Niektóre firmy przy zakupie ogrodzenia np bocznego oferują tymczasowe ogrodzenie frontowe które zabezpiecza inwestycję na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 19.03.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Docelowe ogrodzenie frontowe robi się zwykle na końcu z powodów technicznych (możliwość przypadkowego uszkodzenia, konieczność rozdawania np. pilotów do bramy elektrycznej, niewyrównany teren itd.), ale ważne jest aby na czas budowy postawić cokolwiek np. popularną siatkę leśną i zrobić zamykaną bramę. Chodzi o zamknięcie terenu z każdej strony. Jesteśmy jakimś dziwnym narodem, że jak się nie postawi płotu to wszyscy będą biegać po Twoim terenie. Sąsiad kiedyś nie zamknął bramy (pomimo posiadania ogrodzenia) to mu jakiś delikwent zaparkował na środku terenu i poszedł sobie gdzieś. Innemu jacyś elektrycy weszli na teren i podpięli się do gniazdka pożyczając prąd. Dobrze, że miał kamery i to nagrał, a wytłumaczyli to w ten sposób, że "nie było innego dostępnego gniazdka prądowego w okolicy". U mnie z powodu braku ogrodzenia niektórzy robili sobie drogę na skróty albo zawracały ciężarówki obok domu. Widziałem tylko ślady opon na następny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts