pablomoc 18.03.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Od początku marca wyczekuję ocieplenia ale niestety jak wielu z was doczekać się nie mogę. Co prawda u mnie wykończeniówka już zmierza ku końcowi ale równy rok temu o tej porze budowa ruszała pełną parą. Z chęcią przestał bym już grzać ekogroszkiem i dogrzewał kominkiem ale nie ma jeszcze ku temu warunków. Jak u was idą prace o tej porze roku. Wokół domu trzeba robić porządki po budowie a tu nie ma jak. Zima w tym roku doprowadzi mnie do rozpaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 18.03.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 nic nie mów o zimie..jeszcze tydz temu sprawdzałam prognozę długoterminową-miało być mocno na plusie, a w najbliższą sobotę zapowiadali +15.. teraz na ten sam okres zapowiadają atak zimy.. zamiast prognoza pogody to się powinno nazywać "majaczenie o pogodzie".. prognoza była niezła, więc zrobiliśmy posadzki, żeby już sobie "wysychały"..teraz grzejemy żeby nie zamarzły.. widząc tak "piekne" przedwiośnie aż boję się o "bezdeszczowa" wiosnę i lato- a przed nami elewacja.. :/ ze strachem przypominam sobie początki budowy, jak w czerwcu było+10/15 stopni, deszcz, a ja budowę zwiedzałam po kostki w błocie.. może odwracając powiedzenie.. "złe miłego początki".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miss M. 18.03.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Uszy do góry, ponoć wiosna już niebawem (ja wierzę tylko w optymistyczne prognozy, innych nie przyjmuję do wiadomości). Powodzenia w budowie, w lepszych warunkach, które mam nadzieję nastąpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 19.03.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 najgorsze że te optymistyczne prognozy zazwyczaj się nie sprawdzają miałem nadzieje że zaoszczędzę na ogrzewaniu a ty jeszcze muszę dołożyć. Szwagier dziś zaczyna tynkować Z chęcią powoli bym już ogarniał podwórko ale narazie muszę się zadowolić odśnieżaniem, w nocy spadło 5- 10 cm śniegu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 20.03.2013 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 jeszcze tydz temu każdego dnia sprawdzałam prognozę z nadzieją "kiedy wiosna"-teraz boje się sprawdzać na lany poniedziałek trzeba będzie zrobić bitwę na śnieżki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 20.03.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ja sprawdzam codziennie praktycznie od trzech tygodni i zawsze w pogodzie jest że już za tydzień strasznie sie dłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 20.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 nie chcę Cie martwic, ale chyba masz dzień świstaka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.03.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Wiosna będzie za..... 3 tygodnie! Już nie lubię Pana Pogodyna No chyba że szybko zmieni zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 20.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No i gdzie te k....a ocieplenie klimatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 W kieszeń se zajrzyj za jaki rok...Jak nam za to wydumane ocieplenie każą dopłacać to - zobaczysz! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 21.03.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 pozostaje mieć nadzieje że jak już przyjdzie wiosna to pogoda dopisze no i lato może będzie ładne W około domu dużo roboty i potrzebna będzie ładna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierczek 21.03.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No i gdzie te k....a ocieplenie klimatu? A wiecie że taki pan co się nazywa Al Gore dostał nawet Nobla za swoją teorię dotyczącą globalnego ocieplenia? Moim zdaniem powinien oddać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 22.03.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 dziś przeczytałem że nawroty zimy przewidywane są nawet na kwiecień, ręce opadają, nie pamiętam kiedy ostatnio było ciepło na wielkanoc, rok temu w na wielkanoc chyba przysypało troche sniegu, zaraz stopniało ale był, tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 22.03.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jeszcze tydzień czy dwa takiej zimy i moja ekipa z głodu do wiosny nie dotrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 23.03.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ekipy pewnie się poumawiały na rozpoczęcie budów w połowie marca a tu nadal nie można rozpocząć, u mnie dziś - 15 w tej chwili a u szwagra tynki robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.03.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ja już chyba 4 raz przekładam terminy na elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 25.03.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 tynki u szwagra przemarzły, w nocy temperatura spadła do -22 , niezłą ma teraz lipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 25.03.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 tynki u szwagra przemarzły, w nocy temperatura spadła do -22 , niezłą ma teraz lipe tynki gipsowe czy cementowo-wapienne? Odskoczyło od ściany? czy też inny efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 25.03.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 A wiecie że taki pan co się nazywa Al Gore dostał nawet Nobla za swoją teorię dotyczącą globalnego ocieplenia? Moim zdaniem powinien oddać!! To, że krótkoterminowo alkohol powoduje rozgrzewanie (przez rozszerzenie naczyń krwionośnych) wcale nie przeczy, że w efekcie powoduje globalne wychłodzenie organizmu. Nie wiem jaka jest prawda o globalnym ociepleniu, ale pozornie sprzeczne zjawiska wcale nie przekreślają teorii globalnego ocieplenia. Mogą ją wręcz potwierdzać, ale my możemy być za głupi, żeby to zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts