Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Końca zimy nie widać !

Recommended Posts

Od początku marca wyczekuję ocieplenia ale niestety jak wielu z was doczekać się nie mogę. Co prawda u mnie wykończeniówka już zmierza ku końcowi ale równy rok temu o tej porze budowa ruszała pełną parą. Z chęcią przestał bym już grzać ekogroszkiem i dogrzewał kominkiem ale nie ma jeszcze ku temu warunków. Jak u was idą prace o tej porze roku. Wokół domu trzeba robić porządki po budowie a tu nie ma jak. Zima w tym roku doprowadzi mnie do rozpaczy.

nic nie mów o zimie..

jeszcze tydz temu sprawdzałam prognozę długoterminową-miało być mocno na plusie, a w najbliższą sobotę zapowiadali +15.. teraz na ten sam okres zapowiadają atak zimy.. zamiast prognoza pogody to się powinno nazywać "majaczenie o pogodzie"..

prognoza była niezła, więc zrobiliśmy posadzki, żeby już sobie "wysychały"..teraz grzejemy żeby nie zamarzły.. widząc tak "piekne" przedwiośnie aż boję się o "bezdeszczowa" wiosnę i lato- a przed nami elewacja.. :/ ze strachem przypominam sobie początki budowy, jak w czerwcu było+10/15 stopni, deszcz, a ja budowę zwiedzałam po kostki w błocie..

może odwracając powiedzenie.. "złe miłego początki"..

najgorsze że te optymistyczne prognozy zazwyczaj się nie sprawdzają :) miałem nadzieje że zaoszczędzę na ogrzewaniu a ty jeszcze muszę dołożyć. Szwagier dziś zaczyna tynkować :) Z chęcią powoli bym już ogarniał podwórko ale narazie muszę się zadowolić odśnieżaniem, w nocy spadło 5- 10 cm śniegu :/

A wiecie że taki pan co się nazywa Al Gore dostał nawet Nobla za swoją teorię dotyczącą globalnego ocieplenia? Moim zdaniem powinien oddać!!

To, że krótkoterminowo alkohol powoduje rozgrzewanie (przez rozszerzenie naczyń krwionośnych) wcale nie przeczy, że w efekcie powoduje globalne wychłodzenie organizmu.

Nie wiem jaka jest prawda o globalnym ociepleniu, ale pozornie sprzeczne zjawiska wcale nie przekreślają teorii globalnego ocieplenia. Mogą ją wręcz potwierdzać, ale my możemy być za głupi, żeby to zauważyć.