grzesiekdubel 18.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW. Mam mam pytanie w sprawie wyburzenia ściany nośne, sposobu przeprowadzenia tego przedsięwzięcia oraz sposobu połączenia dwuteowników. Kupiłem dom projektu Krab 3 w stanie surowym i chciałbym powiększyć przejście z kuchni do salonu. Wszystko opisałem na zdjeciu Troche niewyraźnie widać ale z jednej strony jest komin a z drugiej ściana obrysu budynku. chciałbym powiększyć to wejście a postawione dwuteowniki zamaskuje z czasem drewnem chodzi mi o sposób połączenia belek poziomych z pionowymi itp oraz kilka pomocnych rad. O podparciu stropu stemplami na czas prac wiem od piwnicy i na parterze chodzi mi o mniej więcej przekroje dwuteowników oraz sposób ich połączenia czy zespawanie czy połączenie na śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.03.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A dlaczego nie zapytasz osób odpowiedzialnych za Twoją budowę? Kierownika budowy i projektanta??? Jak Ci to na głowę spadnie, to będziesz szukał winnych na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts