Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przydomowa oczyszczalnia ścieków

evol1

Recommended Posts

• 3 weeks później...
jestem ze Śląska i mam oczyszczalnię od Aquaeco (mój szwagier również) - firma spod Poznania, ale nie było żadnego problemu - oczyszczalnię postawili w dwa dni (mam model as1 z odprowadzeniem do gruntu). Dostarczyli również wszystkie dokumenty do zgłoszenia buowy, musiałem tylko wypełnić druk i finał:) oczyszczalnia działa ponad 3 lata, u szwagra również. Nie miałem żadnego problemu, dokonują przeglądów, wszystko robili rzetelnie, cene montażu miałem podaną przejrzyście (w cenie tyle i tyle rur, kabli, wykopu, materiałów itd.)

Masz po sąsiedzku w Sosnowcu dobrą firmę i pewny serwis, pokażą Ci kilka działających modeli w okolicy firmy max 10 km mają kilka zamontowanych, pewnie i w dąbrowie coś się znajdzie. Ja mam od nich w Porębie i jestem zadowolony. Mieszkam z teściami co prawda, ale pod stary dom podłączone i śmiga.

Nie podaję nazwy wykonawcy, bo już raz po mnie pojechali na forum, ale sprawdź sobie po adresie Sosnowiec, ul. Kraszewskiego.oczyszczalnia biologiczna_www.eccoteam.pl.jpg

Witam

Mam do Was pytanie czy jest tu ktoś może ze śląska najlepiej z okolic Dąbrowy Górniczej kto mógłby mi polecić jakąć dobrą firmę od POŚ :)

Przyznam , że też jestem z Dąbrowy Górniczej i mam ten sam problem. Obecnie rozmawiam z firmą Annol z ul. Laski. Jeśli ktoś coś słyszał o tej firmie to proszę o podzielenie się wiedzą i doświadczeniem.

pytanie do jurasdom:

co to jest za urządzenie ? Zastanawiam się nad oczyszczalnią MCA-6 z Instaleko a wizualnie ze zdjęcia wygląda bardzo podobnie. Jak się sprawuje ?

Tak jak już pisałem wcześniej dla mnie rewelacja, głównie konserwacja, pomiar osadu, czyszczenie kosza i czasem przemycie wężem. Teraz nie zaglądałem przez jakiś czas bo zimno. Przede wszystkim wykonawca OK. Jak raz był u mnie na serwisie to pół wsi na porady przyszło i nie powiem pomógł. Model u mnie VH ale sąsiad zamontował od tej firmy EK-S i jeszcze mniej przy niej robi, nowsza technologia, fajny separator pisku i tłuszczów w pierwszej komorze. Dzisiaj chyba bym się na tamtą zdecydował. Mają spory wybór oczyszczalni więc pewnie coś doradzą. POZdro.