kori 18.03.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam ekspertów, jestem nowa w temacie stad mnie tu przywiałoW maju ruszam z budową 1/2 bliżniaka (prawa połowa)Projekt:http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-klematisach-2/m3f0179f917544Zmiany do projektu:- likwidacja balkonu- likwidacja wykusza w kuchni- od frontu powiekszona lukarna - od fronu zmana okna dachowego na lukarne.Podsumowujac mamy od fronu 2lukarny i od ogrodu 1wieksza Pow. uzytkowa 120m/kw z garazem.Parter + uzytkowe poddasze Planuje budowac z silki 24cm lub Ytong 24 + na to styropian 15cm, jeszcze nie wiem czy zwykldy czy grafitowyZ racji, ze za chwil kilka zaczynam budowe, podpowiedzcie czy materiały ktore podalam wyzej bedą odpowiednie, czy nie ma co pakowac sie w markowe cegły.?Fundament planuje ocieplic XPSem 10cm Prosba o porade Kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.03.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Planuje budowac z silki 24cm lub Ytong 24 + na to styropian 15cm, jeszcze nie wiem czy zwykldy czy grafitowy Z racji, ze za chwil kilka zaczynam budowe, podpowiedzcie czy materiały ktore podalam wyzej bedą odpowiednie, czy nie ma co pakowac sie w markowe cegły.? Fundament planuje ocieplic XPSem 10cm Wieńce żelbetowe a wypełnienie ścian nawet cegłą z rozbiórki ,,, nie ma to znaczenia ... 15cm szkoda nawet kleić A budowanie teraz pseudo tradycyjnie jest po prostu strzelaniem sobie w kolana ... I z bawieniem się w centralne ogrzewania ipt ... szkoda że przed PB nikt się nie pyta o budowę teraz do ciebie panie Edytowane 19 Marca 2013 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.03.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 מרכבה מרכבה dzieki za odpowiedz.moge jeszcze pozmieniac, bo budowa ruszal w maj/czerwiec, wiec kwestia zmian tylko w projekcie prosba o okreslenie co powinnam zmienic i na co....chce zeby dom byl tani pozniej w utrzymaniu (stad tez wybrala mala powierzchnie)z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.03.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) To pomożemy tylko chwilka garaże jak możliwe na północ Edytowane 19 Marca 2013 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 19.03.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 מרכבה dzieki za odpowiedz. moge jeszcze pozmieniac, bo budowa ruszal w maj/czerwiec, wiec kwestia zmian tylko w projekcie prosba o okreslenie co powinnam zmienic i na co....chce zeby dom byl tani pozniej w utrzymaniu (stad tez wybrala mala powierzchnie) z góry dzieki Czy bierzecie pod uwagę tylko konstrukcje murowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.03.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ale zawsze może być to szkielet z żelbetu No drewno jest nie do pobicia ... byle szybko dach zrobić potem masz wszystkie roboty pod dachem ... stąd szybko u mnie robię konstrukcję łącznie z dachem jako podstawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.03.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Panowie,dzis postanowiłam zmienić silikat na BK H+H 600.CO o tym myslicie??tam gdzie się da nadproża prefabtykowanea tam gdzie się nie da - w szalunek 5cm styroduru, tak aby uniknąć mostka co o tym myslicie?? Plis pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariaIMichu 19.03.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Jeśli miałaś do wyboru BK 24 i silka 24 to ten BK jest lepszym wyborem. Jednak ja jestem zwolenniczką poglądu, żę konstrukcja powinna być możlwie cienka, czyli silikaty 18cm, a izolacja możliwie gruba i z taniego, białego styropianu. Ot tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.03.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 no ja wybrałam 24cm natomiast czekam na opinie ekspertów.Jaki dać styro Mam problem z nadprożem - brama garazowa 280cm i okno tarasowe 360cmJak zabezpieczyć te mostki - ze względu na wymiary odpadają naproża prefabrykowanejak zabezieczyc wieniec - dodatkowo docieplić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 dpadają naproża prefabrykowane jak zabezieczyc wieniec - dodatkowo docieplić Ściana silka 18cm plus wieńce żelbetowe ... hardcorowo wieńce słupy żelbetowe plus wypełnienie cegła 12cm Reszta EPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 20.03.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 no ja wybrałam 24cm natomiast czekam na opinie ekspertów. Jaki dać styro A mogę spytać czemu wybrałaś 24 cm? Bo nie jestem sobie w stanie wymyślić żadnego argumentu za względem 18-stki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.03.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 a czemu 18cm silka??h+h 24cm wychodzi taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 20.03.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Przepraszam, myślałem, że 24 cm też silki zamiast 18 cm. A czemu silikaty zamiast BK to było wałkowane wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts