bpestka 19.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) I urządzamy. Na poczatek to co juz mamy. A własciwie prawie mamy:) Kominek. Planuję pomalowac na biało z drewniana półką; Edytowane 20 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 20.03.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) Schody, a wlaściwie poręcz. Ma być wykończona drewnianą poręczą. Stopnie będą dębowe podstopnie biale. Dziewczyny poradźcie malować stalowe elementy na biało (taka była moja pierwsza myśl) czy pójść w grafit? Jak Wam to się widzi? Edytowane 20 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 20.03.2013 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) Dolną lazienkę planuje zrobić w szarości. Gres, ktory mam to Aby zlagodzić jej surowośc planuję zakup armatury roca: bol i meridian .Czy jest to dobry kierunek? Mam do Was jeszcze prośbę o poradę. w zwiazku z tym, że lazienka ma wymiary 290*150 nie wiem na ktory wc powinnam zdecydować się. Meridian ma 56 cm dlugości co z obudowa wyniesie ok 77 cm zaś compacto 48 cm (69 cm). Czyli zostanie mi wolnej przestrzeni w pierwszym przypadku ok 73 cm zaś w drugim ok 81 cm. Co wybrać większy wygodniejszy wc czy szersze przejście? A taki jest plan łazienki Zabudowa wc ma być pociągnięta od lewj ściany aż do prysznica i do samej góry. Nad tą cześcią obnizony sufit. Potem kabina walk in. Edytowane 20 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.03.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Co wybrać większy wygodniejszy wc czy szersze przejście? witam proponuje zapytac instalatorów, czy mogą stelaż do wc zrobic w scianie (oczywiscie zalezy od grubosci tej sciany i możliwosci technicnych) moi sami mi tak zaproponowali, z czego się bardzo ciesze, bo uniknę tego zbędnego uskoku/półki, ktore nie za bardzo mi sie podobaja w Twoim przypadku zyskasz przestrzen, która potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 20.03.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) Dziekuję. Tez tak chciałam niestety stelaż już mam zamontowany więc wymyslilam sobie jak w planie, czyli obudowe na długości 2/3 sciany. Edytowane 20 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.03.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 U mnie w domku w PL jeszcze bardziej wąsko.. i wcale nie ma za mało przestrzeni przy kibelku.. Jedynie drabinki/ krzesła nie można tam postawić w razie np. malowania:) 150 cm to zaskakująco dużo jeśli ma sie wszystko dobrze zaplanowane:D Moja łazienka to ok 140/250 z tego co pamiętam:) Jest u mnie na wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 21.03.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Dzięki anagat. Idę oglądać. Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 21.03.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Też się zastanawiam nad takimi barierkami przy schodach, tylko trochę się boję, że dla trójki małych dzieci to trochę niebezpieczne! Níe wiem jak w jakim stylu będzie urządzona reszta domu w zależności od tego pomalowała bym tralki lub níe! Białe jak najbardziej będą pasowały do białych podstopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 21.03.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ile metrów ma dom? Ile osób będzie w nim mieszkać? Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 22.03.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam natalek. Dom ma 160 m. Ja, mąż i dwulatek. Powiem Ci, że też troche obawiam się, że maly zrobi sobie z barierki drabinę. Jak mu zaczną takie głupoty przychodzic do glowy to stwierdziłam, ze kupię siatkę i przymocuję na kilka lat, aż zmądrzeje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 22.03.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) http://images45.fotosik.pl/1764/7634a7b81803780emed.jpg A to moja nieudolna wizualizacja dolnej łazienki o wymiarach 290*150. W płytkach maja być dwie ściany: na przeciwko wejścia i z oknem. Ściana z drzwiami pomalowana na biało. Ściana obok umywalki - biała cegła na niej grzejnik simple biały (już wisi). Obudowa stelaża WC pociągnięta do samej góry i przedłużona do ściany z cegłą. Nad tą częścią obniżony sufit. Obok wc kabina walk in. Umywalka umieszczona na szafce (ok90cm) z drewna (przepraszam za zapożyczenie z forum) troszkę z przesunięciem w prawo. nad nią lustro. Wpierw myślałam o lampach zwisających z obu stron lustra, ale wczoraj w gazecie zobaczyłam zdjęcie z lampami z boku i fajnie to wyglądało. Prysznic o wymiarach 100 *150. Tylko podpowiedzcie, jak zostawię ścianę tylko pomalowana to czy nie będzie na nią chlapało? I wogóle czy to wszystko ma jakiś sens? dzięki Edytowane 22 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 22.03.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Popatrzyłam na ta swoją powyzsza koncepje i wydała mi sie troche mdła. Więc może tak? http://images45.fotosik.pl/1764/8a16f858304da3e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 22.03.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Troszke nie bardzo umie sobie to wszystko wyobrazić! Prysznic na , ktorej ma byc scianie tej z płytkami? Rzeczywiście , że ta cegła może sie troche brudzić! Ciezko taka umyc nie to samo co płytka, zakładajac, ze dzieciatko nie dlugo bedzie malowac farbkami pobrudzi lapki i samo pojdzie umyc to czasem może byc trudno doszorować ta farbe z cegly dlatego stawiała bym na plytki tam gdzie umywalka i prysznic! Ja mam w domu łazienke cała biała tylko blat pod umywalke i obudowa wc jest w srebrnych płytkach i wcale to nie wyglada mdło, wrecz bym powiedziala,ze jest jasno, czysto i przestronnie a o to chodzi w takich malych pomieszczeniach! Moja lazienka ma 2 na 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 22.03.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Natalek juz sie poprawiam:) Trochę malo czytelny ten mój szkic, więc trochę opisu. Szkic przedsawia poszczegolne ścianki. Ściana zachodnia to ściana z cegłą i grzejnikiem (długośc 150 cm), pólnocna - od umywalki do końca prysznica - 290 cm, wschodnia - ta z oknem 150cm. Na dole prostokąt to podłoga 150*290 cm. Brakuje jeszcze ścianki południowej (z drzwiami)- tą planowalam pomalowac na biało.http://images36.fotosik.pl/423/475bb95ae594e026med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 27.03.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) A tu dzięki pomocy moniss wizualizacja mojej lazienki (chodzi o układ pomieszczenia): Edytowane 27 Marca 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 28.03.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Wczoraj dostałam cegielki elkamino. Przymiarki z gresem: skalna biała naturalna naturalna i naturalna jasna biała i naturalna jasna I skłaniam się ku białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzień dobry BPesteczko Przyszłam podziękować za prezenty, które u mnie zostawiłaś. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale byłam nieco wylogowana z normalnego funkcjonowania. Znajome klimaty widzę w łazience . Co ja bym zrobiła? Płytki masz dość ciemne i małe okno. Choć bardzo podoba mi się czerwona cegła, to u Ciebie też chyba postawiłabym na białą. Zastanawiam się czy nie położyć też cegły na ścianie z drzwiami? Czy w Twoim odczuciu byłoby za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 09.04.2013 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziękuję Julianna za opinię . Czerwona cegła tez bardzo mi się podoba (i planuję ja w dużej łazience), ale stwierdziłam, podobnie jak Ty, że w malej łazience i przy tych dosyć ciemnych płytkach będzie wyglądać zbyt ciężko. Najprawdopodobniej wiec zdecyduję się na wariant z białą cegłą, tylko wstawię jeszcze jej fragment nad umywalkę i wc (nie będę ciągnąc obudowy stelaża wc aż do góry). Na samym początku tez myślałam o cegle na ścianie z drzwiami, ale że planuje prysznic walk in to troszkę bałam się chlapania i zdecyduję się raczej na pomalowanie jej na biało Mam co prawda wątpliwości czy nie będzie za dużo tej białej cegły i czy 150 cm na prysznic nie jest za mało aby nie chlapało na pomalowaną ścianę, ale zobaczymy http://images42.fotosik.pl/830/87672efc6f756b27med.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.04.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) O dopiero teraz zwróciłam uwagę jaką masz piękną barierkę przy schodach . Barierki zrobiłabym białe . Mam coś dla Ciebie. Nie wiem co planujesz pod umywalką i nad wc. Coś tam zaimprowizowałam . Podłogę też zmyśliłam, ale jest w tonacji . http://img836.imageshack.us/img836/6039/pestkalampy.jpg Dopiero teraz zauważyłam, że masz brązowe okno Tak na szybko wersja z brązem http://img849.imageshack.us/img849/2818/pestkalampy2.jpg Na podłogę masz te same płytki? Jeśli tak to będzie problem ze zgraniem fug, na dwóch ścianach. Co do chlapania, to myślę, że to dość indywidualna sprawa . Jednym wystarczy 70 cm, a innym i dwa metry za mało . Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 10.04.2013 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wielkie dzięki za wizualizację. Czytasz w moich myślach (z tym obrazem nad wc, choć myślałam i o zegarze) Okna mam faktycznie brązowe- dębowe. Na podłogę mam ten sam gres, co na ścianę (zreszta jak na cały dół - kuchnia i wiatrołap - chyba moje lenistwo wzięło gorę) i tu faktycznie będę miała problem z fugą. Umywalkę planuję umieścić na prostej drewnianej szafce-blacie z jedną szufladą o wymiarach 30cm na 90 cm. No i aby nie szatkować już płytek to chciałam pociągną obudowę stelaża wc aż do ściany z cegłą, i dopiero na niej szafka z umywalką. Jeszcze raz - dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts