Bhm 19.03.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam , mam systemowy komin presto duo, ostatnio podczas ogrzewania domu kozą pękł nam trójnik, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=177582&d=1363693717Przyjechał Pan z Firmy popatrzył podpowiedział co zrobić, ok. Myślałam, że kłopot z głowy- naprawimy i do przodu, czyli dalej kombinujemy co zamontować, jaki kominek z płaszczem wodnym itd. Niestety nie ma lekko, podczas wizyty umówionego Pana zajmującego się montażem kominków i całą obróbką, zostaliśmy uświadomieni, iż nasz komin to ma duże szanse pękać dalej, gdyż na blaszkach cetrujących znajduje się zaprawa i to będzie skutkowało tym, iż komin podczas użytkowania nie będzie mógł "pracować" gdyż jest na sztywno połączony z pustakiem kominowym. To są zdjęcia zrobione z obok trójnika - przepraszam na jakość.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=177581&d=1363693717http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=177580&d=1363693714 Teraz mam pytanie o jakiś sposób na sprawdzenie jak to dalej - znaczy się wyżej wygląda w tym kominie, może ktoś ma jakiś pomysł. Dom buduję w Ksawerowie pod Łodzią liczę na Waszą pomoc -jakieś namiary, sugestie . Rozmawiałam ponownie z Panem z Presto podjedzie ale dopiero w poniedziałek. Wiem że czeka mnie rozmowa z wykonawcą, ale chcę wiedzieć o czym konkretnie z nim rozmawiać, bo pewnie nie będzie to miła rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.03.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam.Rozmowa będzie bardzo prosta - czeka go postawienie takiego samego komina na nowo, tudzież wyprucie samego wkładu ceramicznego i włożenie nowego lub w jego miejsce wkładki stalowej. To ostatnie najbardziej realne bo reszta to raczej ciężka do wykonania.Opinia producenta komina może być bardzo pomocna przy takiej rozmowie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 19.03.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 No to cienko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.03.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam.Ojtam ... nówka komin będzie przynajmniej ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.03.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 20.03.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 dzięki za lekturę na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 I jak tam zdrówko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 I jak tam zdrówko? No zgłupiał jak mu zapodałeś tego linka............wątek twój ale jakiż wymowny i wyrazisty...taki pod ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No zgłupiał jak mu zapodałeś tego linka............wątek twój ale jakiż wymowny i wyrazisty...taki pod ciebie. Nie o Twoje pytałem...to już dawno zdiagnozowane:D Wybacz...trochę Ci musiałem o sobie przypomnieć, bo Twój jad jakiś wyblakły... Bhm, nie bij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Nie o Twoje pytałem...to już dawno zdiagnozowane:D Wybacz...trochę Ci musiałem o sobie przypomnieć, bo Twój jad jakiś wyblakły... Bhm, nie bij... Nio tio w diagnozach przynajmniej jesteśmy zgodni i nawet jady mamy takie podobne tyle ,że mój wyblakłszy z deka ale za to twój wali na kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 21.03.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Sama słodycz jak się Was panowie czyta... zdrówko jako tako , kominiarz odmówił wejścia na dach, w celu spuszczenia kamerki .. normalnie śnieg na dachu pierwszego dnia wiosny mu przeszkadza... a na serio poczekamy jak się stopi i będzie bezpieczniej,najbliższa serce memu jest opcja z kominem taka że w tą ceramikę wpuszczę blachę 180 komin jest wysoki, ciąg ,jak sto diabli, a przy kominku z płaszczem wodnym to bądźmy szczerzy temp. końcowe nie będą znowu takie powalające .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No i będziesz Pan zadowolony...blacha to blacha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No i będziesz Pan zadowolony...blacha to blacha... No to ciesz się eniek ciesz :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts