RadekAniol 20.03.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam, kupiłem działkę budowlaną a jakiś czas temu zgłosiła się do mnie firma projektowa oraz wodociagi ponieważ przez granicę działki zaplanowali budowę przyłącza wodociągowego. Proszą o podpisanie porozumienia ale na podstawie porozumienia gwarantują mi tylko ewentualne odszkodowanie za straty poniesione podczas budowy. Na działce nic nie ma więc żadych strat nie będzie. Po rozmowach z wodociagami padł temat służebności przesyłu. Mają zrobić wstepną wycenę takiej służebności. Proszę o pomoc co mam zrobić i jak sprawę załatwić. W przyszłym roku chciałbym zacząć budowę i wiadomym jest że planuje się przyłącze wody do domu czy w jakimś stopniu mogę w tym porozumieniu wpisać że wodociagi na ich koszt podłączą mi wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts