lelewela 20.03.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam , mieszkam w bloku w wielkiej płyty i w jednym pokoju mam nierówny sufit tzn. w połowie sufit jest nieco niższy ma nierówny poziom o 2-3 cm.Chciałem przykleić styropian na kleju , w jednym miejscu 3 cm w drugim 2 cm tak aby złapać jeden równy poziom i do jest oczywiście do zrobienia. Pozostaje pytanie jak to potem wykończyć ?? tzn. zaciągnąć klejem styropian i potem można pomalować na biało czy lepiej zatopić w nim jeszcze siatkę dla bezpieczeństwa aby uniknąć jakiś pęknięć w przyszłości ?? Bardzo proszę o pomoc. Sufit podwieszany nie wchodzi w grę..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 20.03.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Jeżeli styropian tojednocześnie zatopiona w nim siatka.Całość na końcu należałoby przeszpachlować.Nie wiem tylko czy styropian to najlepszy materiał w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 20.03.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A może lepiej wyrównać płytą gipsową? Tam gdzie trzeba grubiej przykleić ją na jakichś dystansach, lub, po prostu na całości opuścić sufit o te 5-8 cm na profilach tak jak się robi sufit podwieszany, i przykręcić płytę gipsową, którą potem trzeba zaszpachlować i pomalować.Wykończenie styropianu z klejem na siatce tak aby była równiutka i gładka płaszczyzna nie będzie takie proste, a syfu (z przycierania styropianu) będzie co nie miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelewela 20.03.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Płyta nie będzie za ciężka aby ją przykleić ?? nie powinna być przykręcona ?? Konstrukcji sam raczej nie wykonam a chciałbym to zrobić własnymi siłami. Sufot jest do połowy równy, potem jest spadek te 2 cm i dalej równy. Nie powowinno być problemu aby to styropianem wyrównać , płyta by pewnie też była ale właśnie na jakiś dystasach chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 25.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Przyklejenie płyt gk do sufitu to raczej nie najlepszy pomysł.Chyba żaden z producentów nie przewiduje takiego sposobu ich mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelewela 26.03.2013 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Czy zatopieniu siatki na tym styropianie i zaciągnięciu jej klejem mogę jeszcze na to dać gładź ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 26.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tak.Na tej zasadzie miałem wykończony sufit i część ocieplonych styropianem ścian w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelewela 27.03.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A możesz polecić jakiś sprawdzony dobry klej do styropinu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 27.03.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Np. "Mapei do siatki." A możesz polecić jakiś sprawdzony dobry klej do styropinu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 28.03.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Stosowałem produkty webera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts