moreln1 20.03.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 witam, Potrzebuje małej rady odnośnie wewnętrznej instalacji gazowej. Instalacja zewn. ok. 18 mb. od granicy do kotłowni + ok. 6 mb. instalacji wewn. w kotłowni. 1 punkt odbioru - kocioł gazowy. Na zewn. rura PE, wewn. stal. Dostałem ofertę od jednego wykonawcy - 1700 zł za materiał + 1700 zł za robocizne (w tym koparka itd.). Wydaje mi się to lekko drogo. Prośba do tych co robili ostatnio czy tylko mi się wydaje, że drogo czy taki jest faktycznie koszt ?? Woj. lubuskie (Zielona Góra), jeżeli to ma znaczenie. I czy ma ktoś pod ręką zestawienie materiałów jakie są potrzebne na taką instalację ? To poproszę Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 21.03.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 moim zdaniem drogo. Ja też przymierzam się w najbliższym czasie do wykonania instalacji z tym, że moja się różni trochę. Długość instalacji to 61 mb. Gaz będzie wchodził bezpośrednio do kuchni, a następnie do kotłowni. Metr przewodu kosztuje 4 zł w moim przypadku 244 zł Mój wykonawca nie posiada zgrzewarki więc wypożycza (50zł/ pkt) , punktów będzie.chociażby 6 . 300 zł Rury stalowe z przejściem na pe (250zł/ szt) ja potrzebuje 3 . Przy gazomierzu, wejście do kuchni, wejście do kotłowni) 750 zł Minikoparka (50zł /h) sądzę, że w 2 godzinach bez problemu się zamkniemy. 100 zł Robocizna - nie mam pojęcia ile ... ale ile można wziąć za rzucenie przewodu do gotowego wykopu 500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 21.03.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ja bym nie był takim optymistąjeśli na zewnątrz masz 61 metrówto nie licz, że koparka wyjdzie 100 złśrednio za przyłącze liczy się ok. 80zł/metroczywiście zależy od rodzaju przyłącza, terenu itd. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 22.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Tanio to na pewno nie jest.Myślę że solidnego wykonawcę możesz znaleźć za ok. 2500 zł.U mnie było trochę mniej na zewnątrz ale więcej instalacji wewnątrz, również 1 punkt odbioru.Podzwoń do innych instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.05.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 ja za :- montaż skrzynki gazowej w granicy- montaż skrzyneczki z zaworem na domu- 23mb PE 40 na zewnątrz- 12 mb instalacji wewnętrznej ze stali, 2 punkty odbiorcze (kuchenka w kuchni i piec w kotłowni). instalacja w środku dość "pokręcona" cena - 3400zł, materiał + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 22.05.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dzisiaj zakonczylem instalacje wewnetrzna. Rura PE32-70mbPrzejscie PE-Stal (fajki) 3szt.Trojnik+6muf1024zl brutto Minikoparka 150zlZgrzewanie- 100zl Suma:1274zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts